Om målet förvärv av nya kunder

Med målet förvärv av nya kunder används Performance Max- eller sökkampanjer för att värva nya kunder. Du kan välja att optimera kampanjen för att lägga högre bud på nya kunder eller för att enbart lägga bud på nya kunder.

Google Ads Tutorials: Setting up the New Customer Acquisition Goal in Google Ads

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

På den här sidan

Fördelar

• större andel konverteringar i form av nya kunder, vilket ökar omsättningen och genererar mer långsiktiga intäkter
  • effektiv användning av budgeten för förvärv av nya kunder, vilket leder till lägre förvärvskostnader
  • rapportering av konverteringar i form av nya kontra återkommande kunder
  • förenklad process under konfiguration och hantering

Innan du börjar

Förvärv av nya kunder hjälper dig att öka dina intäkter och marknadsandelar genom att optimera för konverteringar från nya kunder med en särskild budget för kundförvärv. Googles AI hjälper dig att maximera antalet konverteringar från nya kunder med en kostnad för kundförvärv eller intäkter från nya kunder för att nå målen för avkastning på investering.

Obs! Målen för förvärv av nya kunder optimerar inte för känsligt innehåll som alkohol och medicinska produkter. Konverteringar för känsligt innehåll anges som Okänd. Du kan rapportera om nya kunder genom att ange informationen från din konverteringstagg. Läs mer om anpassade annonser.

Förvärv av nya kunder har två budgivningslägen som du kan använda för att nå dina mål för kundförvärv: läget Nytt kundvärde (inte tillgängligt för butiksmål) och läget Endast ny kund. Läs mer om budgivning för målet förvärv av nya kunder.

Alternativ för att aktivera målet förvärv av nya kunder

Uppspelningsknapp

Videon har skickats in av en Google Ads-videoskapare från tredje part. Google stödjer inte produkter eller tjänster som kan marknadsföras i den här videon. Klicka här om du vill veta mer om programmet!

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Aktivera målet förvärv av nya kunder

Konfigurera förvärv av nya kunder i dina Performance Max-kampanjer för att värva nya kunder. Du kan bevaka hur många nya kunder du når och beräkna viktiga mätvärden som kostnad för kundförvärv.

Läs mer om hur du aktiverar målet förvärv av nya kunder.

Använda målet förvärv av nya kunder med butiksmål

Butiksbaserade mål hjälper dig att ge potentiella kunder den information de behöver för att bestämma när och hur de ska besöka dina butiker. Du kan aktivera målet förvärv av nya kunder med ett butiksmål för att enklare skapa kampanjer i Googles tjänster, till exempel i YouTube.

Läs mer om hur du aktiverar målet förvärv av nya kunder med butiksmål.

Om budgivning för målet förvärv av nya kunder

För att nå dina mål för förvärv av nya kunder måste du ange specifika budstrategier som maximerar värdet på dina konverteringar, till exempel Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift). Läs om Smart Bidding innan du konfigurerar din budstrategi.

Läs mer om budgivning för målet förvärv av nya kunder.

Så avgör målet förvärv av nya kunder vad som är nya och befintliga kunder

Du kan tillhandahålla några olika typer av signaler som hjälper Google att identifiera nya kunder för ditt företag. Du kan använda en av metoderna eller en kombination av dem. Google-identifiering används alltid som standard.

Läs mer i Så avgör målet förvärv av nya kunder vad som är nya och befintliga kunder.

Felsökning för målet förvärv av nya kunder

Ibland kan det hända att en Performance Max- eller sökkampanj med ett mål för förvärv av nya kunder inte visas så ofta som förväntat. Resultaten kan variera om målet förvärv av nya kunder är felaktigt konfigurerat i en kampanj.

Läs mer om felsökning för målet förvärv av nya kunder.