Een Performance Max-campagne beheren met vermeldingsgroepen

Binnen de componentengroep van uw Performance Max-campagne kunt u aangeven welke producten u wilt weergeven in de advertenties in uw Performance Max-campagne. Vermeldingsgroepen maken deel uit van de componentengroep van een campagne. Ze bestaan uit vermeldingen, wat sets met producten zijn.

Hoe vermeldingsgroepen werken

Met vermeldingsgroepen kunt u uw vermeldingen ordenen op basis van de kenmerken die eraan zijn toegewezen in Merchant Center. U kunt ze gebruiken om te bepalen welke vermeldingen in uw campagnes worden opgenomen. Vermeldingsgroepen maken deel uit van de componentengroep van een campagne.

Vermeldingsgroepen gebruiken voor bieden en rapportage

• Bieden: Bieden voor campagnes voor maximale prestaties maakt gebruik van AI van Google. Biedingen worden ingesteld op basis van het advertentiedoel dat u voor uw campagne heeft gekozen.
  • Rapportage: Bij Performance Max-campagnes kunnen rapportagestatistieken voor het tabblad Vermeldingsgroepen afwijken van die voor het tabblad Campagne. Dit komt omdat het tabblad Vermeldingsgroepen alleen rapportage over gegevens op productniveau bevat.
    • Als een advertentie bijvoorbeeld veel producten in een afzonderlijke advertentieruimte toont, genereert elk product een vertoning. De campagne, componentengroep en advertentie 'weten' dat er maar één advertentie werd getoond en tellen deze als één vertoning.

Uitbreiding van uiteindelijke URL gebruiken met vermeldingsgroepen

Voor Performance Max-campagnes waaraan een Merchant Center-feed is gekoppeld, kunnen advertenties worden weergegeven op een URL die is opgegeven in de campagne (de uiteindelijke URL) of op een productpagina die is opgenomen in de vermeldingsgroepen van een campagne van het gekoppelde Google Merchant Center-account.

• Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat: Advertenties kunnen worden weergegeven op extra URL's op het opgegeven domein voor de uiteindelijke URL en op product-URL's uit het GMC die zijn opgenomen in vermeldingsgroepen voor de Performance Max-campagne.
  • Als Uitbreiding van uiteindelijke URL uitstaat: Advertenties worden alleen weergegeven op de uiteindelijke URL en op product-URL's uit het GMC die zijn opgenomen in vermeldingsgroepen voor de Performance Max-campagne.
Opmerking: U kunt Uitbreiding van uiteindelijke URL alleen aan- of uitzetten op campagneniveau.

Beschikbare kenmerken voor onderverdelingen van vermeldingsgroepen

Vermeldingsgroepen kunnen worden gedefinieerd aan de hand van de volgende kenmerken, die uit uw productgegevens in Merchant Center komen:

• Categorie: Een op de Google-producttaxonomie gebaseerd kenmerk. Voorbeeld van een categoriereeks: Kleding en accessoires > Kleding > Jurken. In uw productgegevens bepaalt het teken '>' de hiërarchische niveaus in de productcategorie die u kunt gebruiken om een onderverdeling van vermeldingsgroepen te maken. Als u geen categorie indient, gebeurt dit mogelijk automatisch. Er zijn gevallen waarin een ingediende categorie verder door Google wordt verfijnd. Hoewel we ons uiterste best doen, kan het gebeuren dat producten verkeerd worden gecategoriseerd. U kunt alleen onderverdelen op categorie wanneer u deze landen target: Australië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Nederland, Noorwegen, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zweden. Meer informatie over Google-productcategorie
  • Merk: De naam van de fabrikant van een product (voorbeeld: Google). Het merk moet duidelijk zichtbaar zijn op de voorkant van de verpakking of het label van het product. Meer informatie over de merknaam van het product
  • Artikel-ID: De ID voor elk product. Meer informatie over product-ID's
  • Staat: De staat van een product (nieuw, gebruikt of opgeknapt). Meer informatie over de staat van het product
  • Producttype: Een kenmerk dat is toegewezen op basis van categorisatie (voorbeeld van een tekenreeks voor producttype: Huis en tuin > Keuken en eetkamer > Keukenapparatuur > Koelkasten). In productgegevens definieert het teken '>' de hiërarchische niveaus in het producttype dat wordt gebruikt om productgroepen onder te verdelen. Producttypen kunnen maximaal 5 keer worden onderverdeeld. Meer informatie over het producttype
  • Kanaal: Waar uw producten worden verkocht, lokaal in een fysieke winkel of online via een e-commercewinkel. Meer informatie over lokale voorraad
  • Aangepaste labels: In de productgegevens kunt u maximaal 5 aangepaste labels maken (voorbeelden van labelwaarden: seizoensgebonden, bestseller). Meer informatie over aangepaste labels

Elke componentengroep in een Performance Max-campagne kan maximaal 1000 vermeldingsgroepen bevatten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Een onderverdeling voor een vermeldingsgroep maken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Selecteer de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Componentengroepen.
  5. Klik in het paginamenu op Vermeldingsgroepen om naar de pagina met vermeldingsgroepen te gaan.
  6. Ga naar de vermeldingsgroep die u wilt onderverdelen en klik op het potloodje Bewerken naast Alle producten.
  7. Selecteer het dropdownmenu naast '[Naam van vermeldingsgroep] onderverdelen op basis van' en kies een productkenmerk om uw nieuwe vermeldingsgroep te definiëren.
  8. Nadat u het kenmerk heeft gekozen op basis waarvan u de onderverdeling wilt maken, ziet u een lijst met mogelijke onderverdelingen. Klik naast elke mogelijke onderverdeling op het selectievakje om de onderverdeling toe te voegen aan uw vermeldingsgroep. De geselecteerde categorieën verschijnen rechts in een lijst waarin ook het totale aantal vermeldingen per categorie staan.
    • Als u bijvoorbeeld bloempotten verkoopt en Categorie selecteert, kunt u deze onderverdelingen te zien krijgen: Binnen, Buiten en Decoratief.
  9. Klik op Opslaan om de onderverdelingen voor uw vermeldingsgroep te bevestigen.
Tip: Als u meer dan één kenmerk wilt gebruiken om een vermeldingsgroep te definiëren, herhaalt u de bovenstaande stappen.
Een onderverdeling van een vermeldingsgroep bewerken, verwijderen of uitsluiten
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Selecteer de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Componentengroepen.
  5. Klik in het paginamenu op Vermeldingsgroepen om naar de pagina met vermeldingsgroepen te gaan.
  6. Zoek de vermeldingsgroep waarvoor u wijzigingen wilt aanbrengen.
    • Bewerken: Klik op het potloodje Bewerken, breng uw wijzigingen aan en klik daarna op Opslaan.
    • Verwijderen: Klik op het potloodje Bewerken en daarna op X in het geselecteerde gedeelte aan de rechterkant om de onderverdeling te verwijderen.
    • Uitsluiten: Klik op de groene cirkel naast de naam van de vermeldingsgroep of onderverdeling en kies Uitsluiten.
Kiezen hoe uw vermeldingsgroepen worden getoond
U kunt de weergave van uw vermeldingsgroepen wijzigen door te schakelen tussen de weergaven bovenaan de pagina met vermeldingsgroepen van uw advertentiegroep.
In de weergave Hierarchy view kunt u de structuur van uw vermeldingsgroepen bekijken. U kunt deze weergave gebruiken om onderverdelingen binnen uw advertentiegroep toe te voegen en te verwijderen.
In de weergave List view kunt u al uw vermeldingsgroepen in een lijst bekijken. Deze weergave is handig als u uw vermeldingsgroepen op kolom wilt sorteren of een overzicht wilt bekijken van de prestaties van elk van uw vermeldingsgroepen. In deze weergave kunt u geen onderverdelingen maken.
Als u vermeldingsgroepen in de ene weergave selecteert en daarna overschakelt naar de andere, blijven de vermeldingsgroepen geselecteerd in de nieuwe weergave.
Vermeldingsgroepen filteren
Filter uw vermeldingsgroepen om te zoeken naar de gegevens waarin u het meest bent geïnteresseerd, zoals klikken, conversies of de gemiddelde kosten per klik (CPC). Nadat u een filter heeft gemaakt, kunt u het opslaan, zodat u het filter later snel kunt terugvinden en gebruiken.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Selecteer de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Componentengroepen.
  5. Klik in het paginamenu op Vermeldingsgroepen om naar de pagina met vermeldingsgroepen te gaan.
  6. Klik bovenaan de tabel met vermeldingsgroepen op het filtericoon Filter.
  7. Kies de voorwaarden voor uw filter. De tabel wordt automatisch geüpdatet en toont de gegevens op basis van uw filter.
    • U kunt meerdere voorwaarden voor een filter opgeven. Klik, nadat u een voorwaarde heeft toegevoegd, in het filtergedeelte om er nog een toe te voegen. Als u een voorwaarde wilt verwijderen, klikt u op de X naast de voorwaarde.
    • Als u het gemaakte filter wilt opslaan, klikt u op de knop Filter opslaan en geeft u een naam voor het filter op. Het opgeslagen filter is nu beschikbaar wanneer u filtervoorwaarden selecteert.
  8. Klik op X in het filtergedeelte om terug te gaan naar een ongefilterde weergave van de tabel.