Retningslinjer for priser i Aktiviteter

Retningslinjer

Hensikten med Google-retningslinjene for priser er å sikre gjennomgående gode brukeropplevelser for alle som ser og må forholde seg til prisene dine, både i annonser og kostnadsfrie linker til bestillingssiden. Se mer om dette i artikkelen Retningslinjer for innhold og henvisninger i Aktiviteter, i delen om håndhevelse av og anker knyttet til retningslinjene.

Prisnøyaktighet

Når en bruker klikker seg videre fra Google til partnerens bestillingsside, skal den totale prisen på produktalternativet tydelig vises på bestillingssiden, og prisen skal stemme overens med prisen på Google. Hvis det ikke koster noe å bruke et produktalternativ, skal prisen vises som «Kostnadsfri» på Google.

Bestillingsside: siden på partnernettstedet der brukeren har valgt en dato og (i de fleste tilfeller) kan skrive inn kjøpsdetaljer, for eksempel navn og kredittkortinformasjon.

Landingsside: siden på partnernettstedet som brukeren sendes til før hen kan gjøre noe mer. I noen tilfeller samsvarer landingssiden med bestillingssiden.

Valuta

Partnere kan sende priser i alle valutaer. Valutaer konverteres til brukerens lokale valuta, slik at prisene til de enkelte leverandørene kan sammenlignes. Partnere må viderekoble brukerne til landingssider som har et av disse alternativene som standardvalg:

• brukerens foretrukne valuta (som angitt av Google)
  • valutaen som benyttes som standard der brukeren befinner seg
  • standardvalutaen på det stedet aktiviteten forekommer

Med feeden for produktoverføringer kan partnerne definere og begrense landene der produktene deres skal vises.

Gebyrer og avgifter

Prisen som sendes til Google, skal omfatte alle gebyrer og avgifter, og den skal samsvare med den endelige prisen i kassen. Dette gjelder både avgifter og gebyrer som samles inn av bestillingspartneren, og de som blir innsamlet på tidspunktet når aktiviteten forekommer.

Valg av dato/klokkeslett og tilgjengelighet

I første omgang kommer vi ikke til å støtte valg av dato og klokkeslett i aktiviteter som oppføres direkte på Google. Hvis prisen for bruk av en attraksjon varierer etter tidspunkt (f.eks. etter ukedag eller hvor lang tid i forveien kjøpet gjøres), må du fortsatt påse at prisen på bestillingssiden samsvarer med prisen som overføres. Hvis helgeprisen for eksempel er NOK 500, og prisen på en ukedag er NOK 400, kan du sende oss en hvilken som helst av disse to prisene, forutsatt at prisen som står oppført på Google, tydelig vises på bestillingssiden.

Bestillingsvinduer omfatter som regel én uke og sjelden mer enn fire uker i forveien. Prisen i feeden og prisen som vises på partnernettstedet, skal enkelt kunne identifiseres og være tilgjengelig innen 30 dager etter det aktuelle brukersøket. Vi tillater ikke priser som er vanskelige å finne, som ikke kan bestilles i løpet av de neste 30 dagene, eller som generelt har begrenset tilgjengelighet.

Om begrenset tilgjengelighet: Prisene som vises på Google, skal generelt sett gjenspeile billettprisen den gjennomsnittlige brukeren kan finne og bestille. Vi tillater ikke billettalternativer der tilgjengeligheten begrenses i forhold til den generelle tilgjengeligheten av den underliggende aktiviteten eller attraksjonen, for eksempel at inngang bare gis på bestemte dager eller mindre hektiske tidspunkter dagen gjennom.

Global tilgjengelighet

Produktene skal kunne kjøpes over hele verden, med mindre landsspesifikke begrensninger er angitt i feeden for produktoverføringer.

Rabatter

Per nå krever vi standard voksenbilletter uten noen rabatter. Priser som bare tilbys bestemte brukergrupper, for eksempel barn, veteraner, pensjonister eller lokale innbyggere, er ikke tillatt.

Gruppepriser

Priser basert på gruppestørrelse støttes foreløpig ikke. Prisen som vises på Google, skal være prisen som avkreves én voksen som bestiller. Vi tillater produkter med minstekrav til gruppestørrelse, men hvis det kreves mer enn én billett for kjøpet, må prisen som sendes til Google, være den minste transaksjonskostnaden for en gruppe voksne.

Nasjonalparker

I nasjonalparker avkreves som regel hvert kjøretøy et adgangsgebyr. Dette er vanlig i de fleste land og svært utbredt i USA. Det vanligste adgangsgebyret for biler i normal størrelse skal sendes til Google. Adgangsgebyrer for voksne som går til fots, sykler eller kjører moped/motorsykkel, er ikke tillatt, med mindre den aktuelle reisemåten er den vanligste eller eneste måten å komme inn i parken på.

Brudd på retningslinjene for priser

Google sjekker om det finnes brudd på retningslinjene for priser i prisene og på nettstedene til partnere. Avvik får en negativ innvirkning på produktplasseringer og deltakelse i Aktiviteter. Plasseringen i auksjoner og annonseringskostnadene kan påvirkes negativt, det kan hende at oppføringer ikke vises, og partnere kan bli suspendert fra plattformen hvis avvikene er alvorlige.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.