Tietoja uudesta Laskutustoiminta-sivusta

Huom. Laskutustiedot eivät päivity reaaliaikaisesti.

Marraskuusta 2021 alkaen Google Ads ‑tililläsi on käytettävissä uusi Laskutustoiminta-sivu. Tämä sivu täydentää uudella Laskutusyhteenveto-sivulla olevia tietoja ja sisältää entistä tarkempia tietoja, kuten päivittäisen toiminnan näkymän.

Laskutustoiminta-sivu parantaa läpinäkyvyyttä, sillä mainostajat näkevät siltä kaikki taloustapahtumat ja niiden vaikutukset tilin saldoon. Näin kuluja ja hyvityksiä voidaan seurata järjestyksessä ja täsmäyttää maksuihin. Kaikki kohdat on lueteltu päivämäärän mukaan ja luokiteltu tyypin mukaan. Lisäksi niissä näkyy selkeä kuvaus.

Kuvaus-sarakkeessa on seuraavat tiedot:

• Verot ja maksut: Kuluvan kuukauden tiedoissa näkyy aina arvioitu verosumma kuukauden uusimpana tapahtumana (ei päivittäisenä rivikohtana). Arvioitu verosumma päivittyy joka päivä, ja sen yhteydessä näkyy ajanjakso, johon se viittaa. Suljettujen kuukausien tiedoissa näkyy lopullinen vero kuun viimeisenä kohtana.
  • Tarjoukset: Jos kuluvan kuukauden aikana on käytettävissä jokin tarjous, tarjous näkyy yksittäisenä rivikohtana (ei päivittäisenä rivikohtana). Hyvitykset-sarakkeessa näkyvä käytettävissä oleva tarjoussumma nousee päivittäin, kunnes tarjous on käytetty. Aiempien kuukausien tiedoissa tarjouksen käytetty kokonaissumma näkyy yhtenä kuukauden lopullisista rivikohdista.
  • Oikaisut: Oikaisun tyyppi ja ajanjakso. Jos saat hyvitystä kelpaamattomasta liikenteestä, näet ylimääräisellä rivillä alkuperäisen palvelukuukauden, jona kelpaamatonta liikennettä on esiintynyt. Saatat nähdä useita kelpaamattoman liikenteen hyvityksiä koskevia rivejä, jotka vastaavat eri palvelukuukausia. Voit myös klikata Näytä tiedot, jos haluat nähdä kelpaamattoman liikenteen hyvityksiä koskevan kampanjaerittelyn.
  • Maksu: Tästä näet maksutyypin (automaattinen tai manuaalinen) ja käytetyn maksutavan sekä tilan (kuten hylätty, odottava tai epäonnistunut).
  • Kampanjat: Tässä näkyy käynnissä olevien kampanjoiden määrä.
  • Jaetut budjetit: Jos tilillä käytetään jaettuja budjetteja, ne näkyvät kampanjoista erillään. Siirry Jaetut budjetit ‑sivulle klikkaamalla mitä tahansa jaettua budjettia. Sivu suodatetaan asiaankuuluvan budjetin ja ajanjakson mukaan.

Käyttöliittymänäkymä, jossa näkyy tilin laskutustoiminta

Laskutustoiminta-sivulla näkyvät myös seuraavat sarakkeet:

• Klikkaukset: Tämän sarakkeen avulla voit yhdistää kampanjan tapahtumat maksuihisi, jos maksat klikkauksista. Sarakkeessa näkyvä luku on niiden klikkausten määrä, joista maksat kyseisenä päivänä. Näiden klikkausten kokonaishinta näkyy Hinnat-sarakkeessa.
  • Impressiot: Tämän sarakkeen avulla voit yhdistää kampanjan tapahtumat maksuihisi, jos maksat impressioista. Sarakkeessa näkyvä luku on niiden impressioiden määrä, joista maksat kyseisenä päivänä. Sarake sisältää vain impressiot, joista sinua veloitetaan, joten näkemäsi luvut saattavat poiketa Kampanjat-sivun luvuista. (Jos esimerkiksi maksat klikkauksista, impressiosarakkeessa on merkintä "–".) Näiden impressioiden kokonaishinta näkyy Hinnat-sarakkeessa.
  • Konversiot: Tämän sarakkeen avulla voit yhdistää kampanjan tapahtumat maksuihisi, jos maksat konversioista. Sarakkeessa näkyvä luku on niiden konversioiden määrä, joista maksat kyseisenä päivänä. Näiden konversioiden kokonaishinta näkyy Hinta-sarakkeessa.
  • Hinnat: Tässä sarakkeessa näkyvät kampanjan ja jaettujen budjettien hinnat, verot ja maksut.
  • Hyvitykset: Tässä sarakkeessa näkyvät kampanjakohtaiset maksut, tarjoukset ja ylijäämä.
  • Juokseva saldo: Tästä sarakkeesta näet, miten eri laskutustapahtumat vaikuttavat saldoosi.

Laskutustoiminta-sivulla näkyvät tilin tapahtumat kolmelta viime kuulta. Oikeassa yläkulmassa olevan ajanjakson valitsimen avulla voit katsoa haluamiasi kuukausia. Voit valita enintään kolmen kuukauden jakson tilin luomisesta kuluvaan päivään asti.