Om sidan Faktureringsöversikt

På sidan Faktureringsöversikt kan du se och förstå dina faktureringsuppgifter på ett och samma ställe.

Konton med automatiska betalningar

Översiktskort

Ett användargränssnitt som visar olika funktioner för automatisk betalning.

Nästa automatiska betalning: Visar det potentiella datumet för nästa automatiska betalning och ditt gränsbelopp. Om du når beloppet före nästa betalningsdatum initieras en debitering.

Senaste betalning: Visar beloppet och datumet för den senaste betalningen och den betalningsmetod som användes, antingen kreditkort eller bankkonto. Här visas också väntande betalningar.

Så fungerar automatiska betalningar: Visar en detaljerad beskrivning av hur betalningar görs när du använder automatiska betalningar.

Innevarande månad

En skärm i användargränssnittet som visar aktuellt saldo för ett konto.

Det här kortet visar ditt aktuella saldo och en förenklad sammanställning av hur saldot beräknas. Exempel: Kortet för juli 2020 visar följande:

• Saldo från föregående månad: 104,15 USD är det obetalda saldo eller det utestående belopp som har överförts från föregående månad, i det här fallet juni.
  • Nettokostnad: 571,20 USD är kostnaden för kampanjer och skatter eller avgifter (i tillämpliga fall) i juli minus eventuella justeringar och tillgodohavanden som du har tagit emot.
  • Betalningar: 500 USD är det totala betalningsbelopp som togs emot i juli.
  • Aktuellt saldo: 175,35 USD är det aktuella obetalda saldo som debiteras antingen på datumet som visas på kortet Nästa automatiska betalning eller när du når gränsbeloppet.

Du kan se en fullständig sammanställning av hur saldot för månaden beräknades genom att klicka på [ v ] för att utöka avsnittet.

En animerad GIF som visar hur du utökar olika avsnitt på sidan Faktureringsöversikt.

Då ser du mer information om aktiviteten under innevarande månad:

• Saldo från juni: Obetalt saldo från juni som överfördes till juli. I det här exemplet började innevarande månad med ett saldo på 104,15 USD.
  • Nettokostnad: Aktivitet under innevarande månad:
    • uppdelning av kostnad per kampanj
    • eventuella mottagna justeringar. För eventuella tillgodohavanden för ogiltig trafik visas en ytterligare rad som anger den ursprungliga månaden då den ogiltiga trafiken inträffade. Det visas fler än en rad för tillgodohavanden för ogiltig trafik om de motsvarar olika månader. Klicka på Visa detaljer om du vill se en uppdelning per kampanj av tillgodohavandena för ogiltig trafik.
    • utnyttjade tillgodohavanden från aktiva kampanjer. Du kan även se hur stor del av kampanjtillgodohavandet som förbrukades respektive återstår.
    • uppskattning av tillämpliga skatter och avgifter. Slutliga skatter och avgifter beräknas i slutet av månaden.
  • Betalningar: Det totala belopp som betalades i juli. Här ser du alla slutförda, misslyckade, väntande och avvisade betalningar. Varje slutförd betalning har en länk till motsvarande betalningskvitto som öppnas på en ny flik.
    • Enligt lokala föreskrifter i vissa länder måste vi debitera skatt vid tillfället för den manuella betalningen. Kunder i dessa länder ser en prickad linje under betalningsuppgifterna med information om förskottsbetalning, momsbelopp och totalt betalningsbelopp.
    • I vissa fall kan du ha ett utestående saldo innan du gör en manuell betalning. En del av betalningen används för att täcka det utestående saldot. Det visas som Tidigare användningsgrad, skatter och avgifter i beskrivningen för den prickade linjen.
  • Aktuellt saldo: utestående belopp

Kolumnen längst till höger innehåller avsnittet Dokument som visar när dokumenten för månaden blir tillgängliga, normalt den femte arbetsdagen i månaden. Om du har aktiva kampanjer i ditt konto ser du avsnittet Kampanjer nedanför avsnittet Dokument. Det innehåller en länk till sidan Kampanjer, där du kan se information om aktiva och förbrukade kampanjkoder.

Tidigare aktivitet

En skärm i användargränssnittet som visar tidigare betalningsuppgifter för ett konto.

Det här avsnittet visar kostnad och betalningsaktivitet under de senaste tolv månaderna. Du kan justera datumintervallet i rullgardinsmenyn högst upp till höger i tabellen.

Du kan se dokument för en viss månad genom att klicka på Visa utdrag och skattedokument. När du klickar på [ v ] i varje månad utökas avsnittet och visar samma detaljerade sammanställning som på kortet Innevarande månad. Alternativt kan du se alla utdrag och tidigare skattedokument på fliken Dokument till vänster.

Konton med manuella betalningar

Översiktskort

En skärm i användargränssnittet som visar betalningsuppgifter för ett konto.

Tillgängligt belopp: Visar tillgängliga medel på kontot och ett alternativ för att sätta in pengar om saldot börjar ta slut. Om du har ett tillgängligt tillgodohavande visas följande meddelande: ”Spenderar för närvarande ett erbjudande på XX USD”. Det betyder att utgifter dras från ditt tillgodohavande, inte från eventuellt tillgängligt saldo (som kan visas nedtonat).

Senaste betalning: Visar beloppet och datumet för den senaste betalningen och den betalningsmetod som användes, antingen kreditkort eller bankkonto. Här visas också eventuella väntande betalningar eller betalningar som håller på att behandlas.

Så fungerar manuella betalningar: Visar en detaljerad beskrivning av hur betalningar görs när du använder manuella betalningar.

Innevarande månad

Ett användargränssnitt som visar tillgängligt saldo på ett konto.

Det här kortet visar ditt aktuella saldo och en förenklad sammanställning av hur saldot beräknas. Exempel: Kortet för juli 2020 visar följande:

• Saldo från föregående månad: 104,15 USD är saldot eller det belopp som är tillgängligt för utgifter eller tillgodohavanden som har överförts från föregående månad, i det här fallet juni.
  • Betalningar: Det totala betalningsbelopp som togs emot i juli.
  • Nettokostnad: Kostnaden för kampanjer och skatter och avgifter (i tillämpliga fall) i juli minus eventuella justeringar och tillgodohavanden som du har tagit emot.
  • Aktuellt saldo: 275,35 USD är aktuellt saldo eller det belopp som är tillgängligt för utgifter eller tillgodohavanden.

Du kan se en fullständig sammanställning av hur saldot för månaden beräknades genom att klicka på [ v ] för att utöka avsnittet.

Då ser du mer information om aktiviteten under innevarande månad:

En skärm i användargränssnittet som visar slutet på ett konto.

• Saldo från föregående månad: 104,15 USD är saldot eller det belopp som är tillgängligt för utgifter eller det tillgodohavande som har överförts från föregående månad, i det här fallet juni.
  • Betalningar: Det totala belopp som betalades i juli. Här ser du alla slutförda, misslyckade, väntande och avvisade betalningar. Varje slutförd betalning har en länk till motsvarande betalningskvitto som öppnas på en ny flik.
    • Enligt lokala bestämmelser i vissa länder måste vi debitera skatt vid förskottsbetalningstillfället. Kunder i dessa länder ser en prickad linje under betalningsuppgifterna med information om förskottsbetalning, momsbelopp och totalt betalningsbelopp.
    • I vissa fall kan du ha ett utestående saldo innan du gör en betalning. En del av betalningen används för att täcka det utestående saldot. Det visas som Tidigare användningsgrad, skatter och avgifter i beskrivningen för den prickade linjen.
  • Nettokostnad: Aktivitet under innevarande månad:
    • uppdelning av kostnad per kampanj
    • eventuella mottagna justeringar. För eventuella tillgodohavanden för ogiltig trafik visas en ytterligare rad som anger den ursprungliga månaden då den ogiltiga trafiken inträffade. Det visas fler än en rad för tillgodohavanden för ogiltig trafik om de motsvarar olika månader. Klicka på Visa detaljer om du vill se en uppdelning per kampanj av tillgodohavandena för ogiltig trafik.
    • utnyttjade tillgodohavanden från aktiva kampanjer. Du kan även se hur stor del av kampanjtillgodohavandet som förbrukades respektive återstår.
    • uppskattning av tillämpliga skatter och avgifter. Slutliga skatter och avgifter beräknas i slutet av månaden.
  • Utgående saldo: Det belopp som för närvarande är tillgängligt för utgifter eller aktuellt saldo.

Kolumnen längst till höger innehåller avsnittet Dokument som visar när dokumenten för månaden blir tillgängliga, normalt den femte arbetsdagen i månaden. Om du har aktiva kampanjer i ditt konto ser du avsnittet Kampanjer nedanför avsnittet Dokument. Det innehåller en länk till sidan Kampanjer, där du kan se information om aktiva och förbrukade kampanjkoder.

Tidigare aktivitet

En skärm i användargränssnittet som visar tidigare betalningsuppgifter för ett konto.

Det här avsnittet visar kostnad och betalningsaktivitet under de senaste tolv månaderna. Du kan justera datumintervallet i rullgardinsmenyn högst upp till höger i tabellen.

Du kan se dokument för en viss månad genom att klicka på Visa utdrag och skattedokument. När du klickar på [ v ] i varje månad utökas avsnittet och visar samma detaljerade sammanställning som på kortet Innevarande månad. Alternativt kan du se alla utdrag och tidigare skattedokument på fliken Dokument till vänster.