Använd Tag Assistant för att felsöka overifierade eller inaktiva konverteringsåtgärder

Konverteringsspårning är ett viktigt verktyg i dina onlinemarknadsföringskampanjer. Det är viktigt att förstå statusen för dina konverteringar korrekt och att felsöka alla konverteringsåtgärder som innehåller fel och inte fungerar som de ska.

Tag Assistant är ett verktyg som hjälper dig att verifiera konverteringsåtgärderna på din webbplats. Nu är Tag Assistant integrerad med Google Ads och kan startas direkt från ditt konto för att undersöka taggar för konverteringsspårning. Om tabellen med konverteringsåtgärder visar statusen ”overifierad” eller ”inaktiv tagg” i kolumnen för spårningsstatus kan du verifiera dina konverteringsåtgärder med Tag Assistant.

Så fungerar det

Från översiktstabellen för konverteringar kan du starta Tag Assistant för alla konverteringsåtgärder som är overifierade eller har en inaktiv tagg.

Testa dina konverteringsåtgärder med Tag Assistant i fyra steg

Länka Tag Assistant Klicka på en konverteringsåtgärd Klicka på Slutför Refresh conversion page

Step 1

Tag Assistant öppnas i en ny flik.

Step 2

Öppna din webbplats med Tag Assistant.

Step 3

Testa konverteringsåtgärden genom att utlösa den på din webbplats.

Step 4

När du är klar stänger du Tag Assistant och uppdaterar konverteringssidan för att se status för dina konverteringsåtgärder.

Du kan avsluta felsökningen när du vill. Då visas en sammanfattning av de verifierade konverteringsåtgärderna. Efter ungefär 30 minuter uppdateras alla konverteringsåtgärder som har verifierats i den här felsökningssessionen i ditt Google Ads-konto.

Använda Tag Assistant från ditt Google Ads-konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på Visa alla konverteringsåtgärder.
  5. Titta efter statusen Ej verifierad eller Inaktiv tagg i kolumnen Spårningsstatus i översiktstabellen för konverteringar.
  6. Klicka på Felsök i kolumnen Åtgärder.
  7. Klicka på Kom igång för att öppna Tag Assistant-fönstret. Ett nytt fönster öppnas.
  8. Ange webbadressen till webbplatsen som du vill felsöka. Det är bäst att använda en målsida eller startsida i stället för webbadressen till konverteringssidan direkt. När du har besökt målsidan kan du navigera till konverteringssidan.
  9. Klicka på Koppla. Webbsidan öppnas i en ny webbläsarflik. Översiktstabellen för konverteringar och Tag Assistant-fönstret förblir öppna och kan användas senare. Stäng inte de här flikarna.
Obs! Om du använder Google Taggstyrning kan du behöva aktivera Taggstyrning-behållaren för felsökning innan du fortsätter. Återgå till Tag Assistant-fönstret och klicka på Felsök den aktiva versionen. Återvänd sedan till fönstret som innehåller din webbplats.
  1. Tag Assistant hjälper dig verifiera konverteringsåtgärden och ge feedback om varje test. När du har aktiverat de konverteringsåtgärder du vill testa kan du klicka på Slutför. Om du tror att du har aktiverat konverteringen och att Tag Assistant inte visar det kan du klicka på Jag trodde att jag redan hade aktiverat det.
    1. Du kan klicka på och dra Tag Assistant-märket var som helst på sidan eller minimera det om du vill visa och testa din webbplats.
  2. När du klickar på Slutför stängs Tag Assistant-märket och din webbplats. Testresultaten öppnas i Tag Assistant-fönstret. Resultatet på felsökningssidan visar resultatet av den ursprungliga konverteringsåtgärden som du testade och eventuellt en annan konverteringsåtgärd som du testade. På denna sida kan du se ytterligare information om varje konverteringsåtgärd som har verifierats.
  3. Klicka på Stäng Tag Assistant när du är klar. Tag Assistant återgår du till översiktssidan för konverteringar i Google Ads.

När du har stängt Tag Assistant uppdateras tabellen med konverteringsåtgärder. Verifierade konverteringsåtgärder visas som inga aktuella konverteringar. När webbplatsen får konverteringar ändras statusen till Inspelning.

Felsökning

Jag trodde att jag redan hade aktiverat det

Om du har testat konverteringsåtgärden i Tag Assistant, men inte fått feedback:

1. Klicka på Jag trodde att jag redan hade aktiverat det. Tag Assistant visar de underkända resultaten med rekommendationer om hur du åtgärdar problemet.
  2. Klicka på Slutför i Tag Assistant-märket för att stänga felsökningssessionen.
Obs! Om du stänger webbläsarfönstret utan att klicka på Slutför kan sessionen inte stängas korrekt och tidsgränsen nås.
  1. Mer information finns i Tag Assistant-fönstret.

Jag kunde inte ansluta till webbplatsen

Om du har testat en konverteringsåtgärd och inte lyckats på grund av att information saknas (till exempel har fyllt i ett formulär) eller om Tag Assistant-märket har försvunnit söker du efter felmeddelanden och möjliga återställningsalternativ i Tag Assistant-fönstret.