Tag Assistant gebruiken om problemen met niet-geverifieerde of inactieve conversieacties op te lossen

Conversies bijhouden is een belangrijke tool in uw online marketingcampagnes. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de status van uw conversies en dat u diagnoses uitvoert van conversieacties die fouten bevatten en niet goed werken.

Tag Assistant is een tool waarmee u de conversieacties op uw website kunt verifiëren. Tag Assistant is nu geïntegreerd met Google Ads en kan rechtstreeks vanuit uw account worden gestart om tags voor het bijhouden van conversies te onderzoeken. Als in de tabel met conversieacties in de kolom 'Status voor het bijhouden van conversies' de status Niet-geverifieerd of 'Tag inactief' wordt weergegeven, kunt u Tag Assistant gebruiken om uw conversieacties te verifiëren.

Hoe het werkt

Vanuit uw overzichtstabel voor conversies kunt u Tag Assistant starten voor alle conversieacties met de status Niet-geverifieerd of Inactief.

Uw conversieacties in 4 stappen testen met Tag Assistant

Tag Assistant koppelen Klik op een conversieactie Klik op Voltooien Refresh conversion page

Step 1

Tag Assistant wordt geopend op een nieuw tabblad.

Step 2

Gebruik Tag Assistant om verbinding te maken met uw website.

Step 3

Test de conversieactie door deze te activeren op uw website.

Step 4

Als u klaar bent, sluit u Tag Assistant en vernieuwt u de conversiepagina om de status van uw conversieacties te bekijken.

U kunt foutopsporing op elk gewenst moment stopzetten. U krijgt dan een overzicht van uw geverifieerde conversieacties te zien. Na ongeveer 30 minuten worden alle conversieacties die zijn geverifieerd in deze foutopsporingssessie, geüpdatet in uw Google Ads-account.

Tag Assistant gebruiken vanuit uw Google Ads-account

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op Alle conversieacties bekijken.
  5. Zoek in de tabel Conversieoverzicht in de kolom 'Status voor het bijhouden van conversies' naar de status Niet-geverifieerd of Tag inactief.
  6. Klik op Problemen oplossen in de kolom Acties.
  7. Klik op Aan de slag om het Tag Assistant-venster te openen. Er wordt een nieuw venster geopend.
  8. Geef de URL op van de webpagina waarvoor u de problemen wilt oplossen. U kunt het beste rechtstreeks een landingspagina of homepage gebruiken in plaats van de URL van de conversiepagina. Nadat u de landingspagina heeft bezocht, kunt u naar de conversiepagina gaan.
  9. Klik op Verbinden. De webpagina wordt geopend in een nieuw browsertabblad. De overzichtstabel voor conversies en het Tag Assistant-venster blijven geopend voor later gebruik. Sluit deze tabbladen niet.
Opmerking: Als u Google Tag Manager gebruikt, moet u mogelijk de Tag Manager-container voor foutopsporing aanzetten voordat u doorgaat. Ga terug naar het venster Tag Assistant, klik op Fouten opsporen in live versie en ga terug naar het venster dat uw website bevat.
  1. Tag Assistant leidt u door de stappen om de conversieactie te verifiëren en geeft feedback over elke test. Nadat u de conversieacties heeft geactiveerd die u wilt testen, klikt u op Voltooien. Als u denkt dat u uw conversie heeft geactiveerd en Tag Assistant dat niet weergeeft, kunt u klikken op Ik dacht dat ik deze al had geactiveerd.
    1. U kunt op de Tag Assistant-badge klikken en deze slepen naar een willekeurige plek op de pagina, of minimaliseren om uw webpagina te bekijken en te testen.
  2. Nadat u op Voltooien heeft geklikt, worden de Tag Assistant-badge en de webpagina gesloten. De resultaten van de test worden geopend in het Tag Assistant-venster. Op de pagina 'Problemen oplossen' worden de resultaten weergegeven van de oorspronkelijke conversieactie (en eventuele andere conversies) die u heeft getest. Op deze pagina kunt u aanvullende informatie bekijken over elke conversieactie die is geverifieerd.
  3. Klik op Tag Assistant sluiten als u klaar bent. Tag Assistant leidt u terug naar de overzichtspagina voor conversies van Google Ads.

Nadat u Tag Assistant heeft gesloten, wordt de tabel met conversieacties vernieuwd. Geverifieerde conversieacties worden weergegeven als 'Geen recente conversies'. Als de webpagina wel conversies krijgt, verandert de status in Opnemen.

Problemen oplossen

Ik dacht dat ik deze al had geactiveerd

Als u de conversieactie heeft getest in Tag Assistant, maar geen feedback heeft gekregen:

1. Klik op Ik dacht dat ik deze al had geactiveerd. Tag Assistant geeft de mislukte resultaten weer met aanbevelingen om het probleem op te lossen.
  2. Klik op Voltooien in de Tag Assistant-badge om de sessie voor probleemoplossing te sluiten.
Opmerking: Als u het browservenster sluit zonder op Voltooien te klikken, kan de sessie niet correct worden afgesloten en treedt er een time-out op.
  1. Kijk in het Tag Assistant-venster voor eventuele aanvullende informatie.

Ik kan geen verbinding maken met de webpagina

Als u een conversieactie test en het mislukt omdat er gegevens ontbreken (er is bijvoorbeeld geen formulier ingevuld) of als de Tag Assistant-badge is verdwenen, controleert u of er foutmeldingen en mogelijke herstelopties staan vermeld in het Tag Assistant-venster.