Konfigurer smart budgivning

Smart budgivning er et delsett med automatiske budstrategier som bruker Google AI for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdier i hver enkelt auksjon. Denne funksjonen kaller vi for «budgivning under auksjonen».

Som eksempler på strategier for smart budgivning kan vi nevne mål-CPA, mål-ROAS, maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdi.

Du kan opprette en standard budstrategi som brukes i én enkelt kampanje, eller opprette en budstrategi for porteføljen som kam omfatte flere kampanjer (anbefales).

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke smart budgivning i én enkelt kampanje. Vi viser deg også hvordan du kan opprette en ny budstrategi for porteføljen når du konfigurerer en ny kampanje eller endrer eksisterende kampanjer, og hvordan du kan administrere budstrategiene dine for porteføljer på Budstrategier-siden i det delte biblioteket.

Merk: Det kan vises anbefalinger om budgivning og budsjetterAnbefalinger-siden. Med anbefalinger kan du enklere finne den budstrategien som samsvarer best med forretningsmålene du har satt deg, og påse at kampanjene dine ikke begrenses av budsjettet.

Før du begynner

Veiledning

Velg å bruke smart budgivning i én enkelt kampanje

Det første du må gjøre, er å opprette en ny kampanje i kontoen din og sette deg et kampanjemål.

Når du har opprettet en ny søkekampanje, må du velge hvem du skal målrette annonsene mot, hvordan du vil fordele budsjettmidlene, og hvilke elementer du vil bruke for å finstemme kampanjen.

Det er riktignok målrettingen som avgjør hvem som kan se annonsene, men budsjettet avgjør hvor mange som faktisk får se dem, og budgivningen avgjør hva du vil at målgruppen skal gjøre.

1. Fastsett ønsket dagsbudsjett, altså beløpet du i gjennomsnitt er villig til å bruke hver dag.
  2. Gå til Budgivning-delen, og velg Konverteringer eller Konverteringsverdi fra rullegardinmenyen.
  3. Hvis du har lang erfaring med budgivning, kan du velge ønsket budstrategi direkte. Finn ut hvordan du kan velge en formålstjenlig budstrategi ut fra målene dine.
  4. Klikk på Vis flere innstillinger for å velge flere alternativer:
    • Konverteringer: Velg hva slags type konvertering du ønsker å by på.
    • Annonseplan: Oppgi bestemte tidspunkter eller ukedager du ønsker at annonsene dine skal bli vist på.
    • Annonserotasjon: Velg hvorvidt de annonsene du oppnår de beste resultatene med, skal vises oftest, eller om alle annonsene skal vises like ofte.
  5. Klikk på Lagre og fortsett.
Merk: Når du legger til en kampanje i et delt budsjett, blir budsjettet tilordnet den aktuelle kampanjen lagt til i det delte budsjettet, som dermed økes.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett budstrategier for porteføljer på Budstrategier-siden i det delte biblioteket

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Budstrategier.
  4. Klikk på plussknappen , og velg hvilken type budstrategi du vil opprette.
  5. Gi den nye budstrategien for porteføljen et navn.
  6. Velg kampanjene du vil ta med (du kan også legge til flere kampanjer etter at budstrategien for porteføljen er opprettet).
  7. Angi innstillingene for budstrategien.
  8. Klikk på Lagre.

Opprett eller endre budstrategier for porteføljer med eksisterende kampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene du vil ta med.
  5. Klikk på Rediger på den blå raden øverst.
  6. Klikk på Endre budstrategi i rullegardinmenyen.
  7. Du kan velge mellom Opprett en ny porteføljestrategi og Bruk en eksisterende porteføljestrategi.
    • Hvis du velger «Bruk en eksisterende porteføljestrategi», må du velge ønsket strategi fra listen.
    • Hvis du velger «Opprett en ny porteføljestrategi», må du oppgi innstillingene for den nye strategien og gi den et navn.
  8. Klikk på Bruk.

Linker til relatert innhold