'Slim bieden' instellen

Slim bieden is een subset van automatische biedstrategieën die AI van Google gebruiken om het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren in elke veiling. Dat is een functie die bekendstaat als bieden tijdens de veiling.

Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren zijn allemaal Slim bieden-strategieën.

U kunt een standaard biedstrategie maken die wordt toegepast op één campagne of een portfoliobiedstrategie maken die van toepassing kan zijn op meerdere campagnes (aanbevolen).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u 'Slim bieden' kunt gebruiken voor één campagne en hoe u een nieuwe portfoliobiedstrategie kunt maken als u een nieuwe campagne instelt, bestaande campagnes wijzigt of de pagina Biedstrategieën in de gedeelde bibliotheek gebruikt om uw portfoliobiedstrategieën te beheren.

Opmerking: Op de pagina Aanbevelingen ziet u mogelijk aanbevelingen voor biedingen en budgetten. Met de aanbevelingen ontdekt u sneller welke biedstrategie het best bij uw bedrijfsdoelen past en voorkomt u dat campagnes worden beperkt door het budget.

Voordat u begint

Instructies

'Slim bieden' gebruiken voor één campagne

U maakt eerst een nieuwe campagne in uw account en selecteert hier een doel voor.

Nadat u de nieuwe campagne in het zoeknetwerk heeft gemaakt, kiest u wie u met uw advertenties wilt targeten, hoe u uw budget wilt besteden en hoe u de campagne wilt uitbreiden met componenten.

Hoewel uw targeting bepaalt aan wie de advertenties kunnen worden getoond, bepaalt het budget hoeveel mensen uw advertenties te zien krijgen. Uw biedingen bepalen wat u wilt dat die mensen doen.

1. Vul uw dagbudget in. Dit bedrag is het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden.
  2. Selecteer in het gedeelte Bieden de optie Conversies of Conversiewaarde in het dropdownmenu.
  3. Als u al ervaring heeft met bieden, kunt u rechtstreeks een biedstrategie selecteren. Meer informatie over hoe u een biedstrategie bepaalt op basis van uw doelen.
  4. Klik op Meer instellingen weergeven om aanvullende opties te selecteren:
    • Conversies: Selecteer het type conversie waarvoor u wilt bieden.
    • Advertentieplanning: stel een specifieke tijd en dag in waarop u uw advertenties wilt weergeven.
    • Advertentieroulatie: Kies of beter presterende advertenties vaker moeten worden weergegeven of dat alle advertenties even vaak moeten worden weergegeven.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.
Opmerking: Als u een campagne toevoegt aan een gedeeld budget, wordt het budget van de campagne ook toegevoegd aan het bedrag van het gedeelde budget.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een portfoliobiedstrategie maken op de pagina Biedstrategieën in de Gedeelde bibliotheek

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik op de plusknop en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  5. Geef de naam van uw nieuwe portfoliobiedstrategie op.
  6. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen (u kunt ook meer campagnes toevoegen nadat uw portfoliobiedstrategie is gemaakt).
  7. Geef de instellingen voor de biedstrategie op.
  8. Klik op Opslaan.

Een portfoliobiedstrategie met bestaande campagnes maken of wijzigen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Vink het selectievakje aan naast de campagnes die u wilt opnemen.
  5. Klik in de blauwe balk bovenaan op Verwijderen.
  6. Klik in het dropdownmenu op Biedstrategie wijzigen.
  7. U kunt kiezen voor Nieuwe portfoliostrategie maken of Bestaande portfoliostrategie gebruiken.
    • Als u kiest voor Bestaande portfoliostrategie gebruiken, selecteert u een strategie uit de lijst.
    • Als u kiest voor Nieuwe portfoliostrategie maken, geeft u de instellingen op voor de nieuwe strategie en geeft u deze een naam.
  8. Klik op Toepassen.