Skapa en sökkampanj (Google Ads-appen)

Du kan skapa vanliga sökkampanjer och annonsgrupper via Google Ads-appen. Du kan göra inställningarna med några få tryck, och kampanjen börjar köras så fort din annons har godkänts.

1. Skapa en sökkampanj

1. Tryck på plusknappen i kampanjtabellen.
  2. Välj en kampanjtyp.
    Obs! Om du är inloggad på ett MCC-konto måste du välja kontot för kampanjen innan du väljer kampanjtypen.

3. Växla bland kategorierna som du vill få resultat från (webbplatsbesök, telefonsamtal, appnedladdningar). Du måste fylla i ett obligatoriskt fält för varje kategori.

Webbplatsbesök

Ange ditt företags webbplats.

Telefonsamtal

Ange ditt företags telefonnummer.

Appnedladdningar

1. Välj din app-plattform (till exempel Android eller iOS).
  2. Tryck på Sök efter din app.
  3. Ange appens namn i sökfältet.
  4. Tryck på en app för att välja den.

4. Tryck på Fortsätt.

5. Ange namn, budget och fokus för kampanjen. Under Andra inställningar kan du ange ytterligare information, som nätverk, datum, platser, språk, annonsschema och annonsväxling. Läs mer om hur du skapar en sökkampanj.

6. Tryck på Nästa.

Obs! Om du avbryter flödet för att skapa kampanjen innan det är klart kanske du kan välja att spara det du gjort så långt. Eventuella återstående steg visas på översiktssidan för kampanjen.

2. Skapa en annonsgrupp

1. Ange ett namn på annonsgruppen.
  2. Beroende på vilken budstrategi du har valt kan du bli ombedd att ange ett standardbud.
  3. Lägg till sökord i annonsgruppen, antingen manuellt eller med hjälp av sökordsförslag.

Lägga till sökord manuellt

1. Tryck på + Lägg till ett sökord.
  2. Ange sökordet.
  3. Välj önskad matchningstyp. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning
  4. Klicka på Klart.

Sökordsförslag

1. Tryck på Få sökordsförslag.
  2. Sök efter sökordsförslag genom att ange målsidan, en relaterad webbplats eller en beskrivning av vad ditt företag erbjuder.
  3. Välj önskade sökord.
  4. Tryck på Klart.

4. Tryck på Nästa.

Obs! Du kan skapa och redigera annonsgrupper separat från kampanjskapandet. Om du vill lägga till en annonsgrupp i en befintlig kampanj trycker du på plusknappen i annonsgruppstabellen.

3. Skapa en responsiv sökannons

1. Ange slutlig webbadress, visningsadress, rubriker och beskrivningar.
  2. Tryck på Klart.