Om Växla till DDA (datadriven attribution)

Använd sidan Växla till DDA i attributionsrapporterna i Google Ads när du snabbt vill ändra godkända konverteringsåtgärder från regelbaserade attributionsmodeller (till exempel Senaste klick) till datadriven attribution.

Om datadriven attribution

Med datadriven attribution tillskrivs värdet av konverteringar utifrån hur människor interagerar med dina olika annonser och blir dina kunder. När det är möjligt används data från ditt konto för att avgöra vilka sökord, annonser och kampanjer som har störst effekt på dina verksamhetsmål. Datadriven attribution tar hänsyn till konverteringar på din webbplats, konverteringar från butiksbesök och Google Analytics-konverteringar från sökannonser (inräknat Shopping) samt YouTube-, display- och Demand Gen-annonser.

Obs! Stöd för datadriven attribution för Demand Gen-kampanjer lanseras under de kommande månaderna.

Fördelar

Genom att övergå från en regelbaserad modell till datadriven attribution kan du

• se vilka sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer som effektivast hjälper dig att uppnå dina affärsmål
  • optimera budgivningen baserat på resultatdata för ditt specifika konto.

Växla konverteringsåtgärder automatiskt

Du kan välja att vissa konverteringsåtgärder automatiskt ska växlas till datadriven attribution. Om du har administratörsåtkomst till ditt Google Ads-konto får du ett e-postmeddelande 30 dagar innan eventuella ändringar träder i kraft. Du kan inte göra något för påbörja den schemalagda växlingen, men du kan gå till sidan Växla till DDA för att välja bort åtgärden eller utföra växlingen tidigare.

Obs! Sidan Växla till DDA visar bara de konverteringsåtgärder som för närvarande kan användas med attribution i Google Ads.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Mätningar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Attribution.
  4. Välj fliken Växla till DDA högst upp på sidan.
  5. Om du vill växla attributionsmodellen för en specifik konverteringsåtgärd klickar du på Byt nu på motsvarande rad.
  6. Så här växlar du attributionsmodell för
    1. flera konverteringsåtgärder samtidigt: Markera rutan vid varje konverteringsåtgärd och välj Ändra attributionsmodell till DDA i rullgardinsmenyn Redigera högst upp i tabellen.
    2. alla kvalificerade konverteringsåtgärder: Markera rutan vid kolumnrubriken Konverteringsåtgärd och välj Ändra attributionsmodell till DDA i rullgardinsmenyn Redigera högst upp i tabellen.
  7. Läs igenom bekräftelsen i popup-fönstret och klicka på Klart.

Läs igenom dessa rekommenderade metoder för att hantera ändringar i attributionsmodeller för att hantera ditt kontoresultat på ett proaktivt sätt.

Kvalificeringsstatus

I kvalificeringsstatuskolumnen för datadriven attribution (DDA) kan du se om en konverteringsåtgärd är kvalificerad för den datadrivna modellen.

Vissa typer av konverteringsåtgärder måste ha genererat 3 000 annonsinteraktioner och 300 konverteringar inom 30 dagar för att vara kvalificerade för datadriven attribution. Dessa konverteringsåtgärder måste fortsätta generera 2 000 annonsinteraktioner och 200 konverteringar var 30:e dag för att förbli kvalificerade.