Om Saker du kan göra-annonser

Med Saker du kan göra-kampanjer kan du lägga bud på annonsplaceringar som visas när en resenär söker efter upplevelser, aktiviteter, lokala sevärdheter och dylikt på Google Sök. Saker du kan göra-annonser når ut till resenärer när de visar intresse för en viss ort eller destination. Google skickar trafiken från dessa annonser direkt till din målsida.

Med Saker du kan göra-annonser kan resenärer

Det här är den första fördelen med funktionen Saker att göra i Hotellannonser: Hitta aktiviteter, rundturer och sevärdheter i närheten Det här är den andra fördelen med funktionen Saker du kan göra i Hotellannonser: Låt dig inspireras av intresseväckande foton och bilder Det här är den tredje fördelen med funktionen Saker att göra i Hotellannonser: Gäster kan besöka din webbplats för att boka biljetter

Förse oss med din företagsinformation och dina produktflöden, så matchar vi dina produkter och tjänster med relevanta resenärer och potentiella kunder på Google. Hur avgör du om ditt företag passar för Saker du kan göra? Läs mer om policyer för Saker du kan göra

På den här sidan

Tillgänglighet

Saker du kan göra-annonser är tillgängliga för följande destinationer:

• AMER: Argentina, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominikanska republiken, Förenta staternas yttre öar, Guam, Kanada, Mexiko, Nordmarianerna, Puerto Rico, Turks- och Caicosöarna och USA
  • APAC: Australien, Filippinerna, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand och Vietnam
  • EMEA: Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Förenade Arabemiraten, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Kroatien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike

Obs! Språk som renderas från höger till vänster, till exempel arabiska, hebreiska, persiska och urdu, stöds för närvarande inte.

Så fungerar det

Här visas dina annonser

Placeringar för Saker du kan göra-annonser visas när en resenär söker efter sådant som rundturer, aktiviteter och lokala sevärdheter på följande platser:

• Googles sökresultatsida: Annonser kan visas ovanför sökresultaten eller på andra ställen på sidan.
  • Google Maps

Annonserna förser resenärerna med foton, priser, företagets namn och en bokningslänk för aktiviteten.

Ett exempel på hur annonsen Saker du kan göra visas på Google Sök.

Ett exempel på hur Saker du kan göra-annonsen visas på Google Sök för mobila enheter.

Saker du kan göra visas för närvarande baserat på sökfrågor om

• Intressanta platser: Här ingår turistattraktioner, landmärken, parker, museer med mera.
  • Upplevelser: Här ingår specifika aktiviteter eller saker att göra på en viss destination. Till exempel kan resenärer söka efter ”Saker att göra i [ort]” för att ta reda på mer om vilka aktiviteter som erbjuds i staden i fråga.

Kampanjer och budgetar

Saker du kan göra-kampanjer underlättar annonseringen genom att du slipper skapa annonser och inrikta sökord i kampanjer. Vi använder i stället data från lagerflödet baserat på annonsgruppsetiketten.

Med Saker du kan göra-kampanjer kan du ange vilken budget du vill ha och nå ut till resenärer baserat på vilket land de är bosatta i och vilken typ av enhet de använder.

Budgivning

Alla budstrategier som är tillgängliga för sökkampanjer kan även användas för Saker du kan göra-kampanjer, med undantag för målexponeringsandel. Vi rekommenderar att du använder budstrategier baserat på konverteringar.

Annonsrankning

Annonsrankningen avgörs genom en auktion, där Google tar hänsyn till partners bud och annonsens kvalitet. Faktorer som påverkar annonsens kvalitet innefattar, men är inte nödvändigtvis begränsade till, hur väl annonsen tillgodoser användarens behov samt innehållets omfattning och användbarhet.

Kom igång

Eftersom annonser är dynamiska behöver du ange din produktinformation via ett produktflöde för Saker du kan göra. Produktflödet är det primära sättet för dig att förse Google med en lista över produkter som du vill visa på Google Sök. Du kan läsa mer om hur du arbetar med en av Googles godkända bokningspartners eller skapa ett eget produktflöde för Saker du kan göra genom att följa riktlinjerna i utvecklarguiden.

När du har ställt in ditt flöde för Saker du kan göra kan du koppla din produktdata till ett Google Ads-konto för att köra Saker du kan göra-kampanjer och hantera dina budgetar, kampanjer, annonsgrupper, bud och rapporter.

Om du vill veta mer om sökfunktionen eller annonsprodukter för Saker du kan göra kan du fylla du i vårt intresseformulär för partners.