Ändringar av automatiska betalningar i Indien på grund av RBI:s regler

I enlighet med reglerna från Reserve Bank of India (RBI) måste alla automatiska betalningar med kredit- och betalkort följa de nya riktlinjerna senast den 30 september 2021.

Tröskelvärden för befintliga kunder som använder automatiska betalningar

Automatiska betalningar i Indien är begränsade till 5 000 INR och Google behöver skapa en e-fullmakt för ditt kort. Vi arbetar med att uppdatera återkommande betalningar i enlighet med de nya riktlinjerna. Det totala beloppet du debiteras ändras inte och du debiteras bara för din användning.

Till den 30 september 2021 sänks din betalningsgräns till 5 000 INR. Det kan innebära att du måste betala oftare eftersom du når betalningsgränsen oftare. Det kan hända att du ser en debitering vars syfte är att sänka saldot under gränsen.

Skapa en e-fullmakt för RBI

Logga in på ditt Google Ads-konto enligt anvisningarna nedan och aktivera automatiska betalningar för att undvika uppehåll i tjänsten. Inaktivera popup-blockerare innan du fortsätter.

Denna åtgärd måste vidtas innan reglerna träder i kraft den 1 oktober 2021, annars upphör dina automatiska betalningar och tjänsten kan avbrytas.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka på Åtgärda nu i den röda varningen (om tillämpligt) högst upp på sidan för att åtgärda ditt registrerade kort och förhindra avbrott i tjänsten.

Om ditt konto har slutat att visa annonser på grund av en avvisad automatisk betalning och du inte ser den röda varningen som uppmanar dig att verifiera ditt kort, utan du istället ser varningen Betalningar kan avvisas efter 30 september innebär det att ditt primära kreditkort inte följer RBI:s regler. Du har då två alternativ om du vill undvika ytterligare avbrott i tjänsten:

• Lägg till en ny primär betalningsmetod som följer RBI:s regler. Vi kontrollerar att kreditkortet uppfyller kraven under processen Lägg till en ny betalningsmetod.
  • Fortsätt att göra manuella betalningar för det utestående saldot tills du kan ställa in en e-fullmakt för kortet genom att följa de här stegen:
    Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
    1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
    2. Klicka på Sammanfattning.
    3. Klicka på Gör inbetalning.
    4. Slutför stegen i flödet och betala det belopp du är skyldig (eller även mer än detta belopp om du vill) manuellt.
    5. Klicka på Betalningsmetoder.
    6. Leta efter ditt primära kort och se efter om länken Åtgärda visas nedanför det. Klicka i så fall på Åtgärda.
    7. Kontrollera att kortuppgifterna stämmer och klicka på Uppdatera.

Du kan även göra manuella betalningar i förväg för att ha ett saldo på ditt eller dina konton. På så sätt kan du se till att du har tillräckliga medel för att täcka kostnaden för framtida annonser, istället för att vänta på att en automatisk betalning ska utlösas och eventuellt avvisas, vilket skulle leda till att dina annonser slutar visas.