Se rapporten om konverteringsvärderegler

Med konverteringsvärderegler kan du uttrycka konverteringarnas värde utifrån hur värdefulla de är för ditt företag. Du kan enkelt justera konverteringsvärdet baserat på geografisk plats, typ av enhet och målgrupp med budgivning vid auktion i realtid.

Efter att du har ställt in konverteringsvärderegler kan du granska dem ifall att du behöver göra ändringar. Du kan också se information om dina konverteringsvärderegler i befintliga kampanjrapporter. Läs mer om konverteringsvärderegler.

Se dina konverteringsvärderegler

Om du vill ha mer information om dina konverteringsvärderegler kan du granska dem på sidan Värderegler. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger på skärmen. Välj Konverteringar under Mätning.
  3. Klicka på Värderegler i den vänstra panelen. Där ser du alla konverteringsvärderegler som du har skapat i motsvarande rapport.

Du kan ändra, ta bort och lägga till nya regler. Läs mer om hur du ställer in konverteringsvärderegler. Du hittar allmän information om konverteringsvärderegler i dina befintliga rapporter om konverteringar och kampanjer.

Om rapportering av konverteringsvärderegler

Du kan justera konverteringsvärdet med hjälp av regler. Du kan se dessa justeringar i befintliga rapporter som innehåller konverteringsvärden (till exempel kampanjrapporter).

Konverteringsvärderegler fungerar både för optimering och rapportering. Samma justerade värde som fastställs vid budgivningstillfället används också vid rapportering. Konverteringsvärderegler är tillgängliga för sök-, display- och Shopping-kampanjer.

Värdena justeras för alla kampanjer, inräknat kampanjer med manuell CPA, Mål-CPA eller Maximera konverteringsvärde. Endast värdebaserade budstrategier, som Mål-ROAS och Maximera konverteringsvärde (där de stöds), optimeras automatiskt med de nya värdena.

Om du vill se information om specifika konverteringsvärderegler kan du segmentera rapporterna.

Segmentera rapporter med konverteringsvärderegler

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på segmentikonen Segmentera, välj Konverteringar och sedan Justering för värderegel.
  4. Välj ett av segmentalternativen nedan:
    • Ursprungligt värde (med tillämpad regel): Totalt ursprungligt värde på konverteringar som sedan justerades med en värderegel.
    • Ursprungligt värde (utan tillämpad regel): Totalt registrerat värde på konverteringar som inte justerades med en värderegel.
    • Målgrupp, plats, enhet eller inget villkor: Nettojusteringen efter att värdereglerna tillämpades.

Det totala konverteringsvärdet är summan av Ursprungligt värde (med tillämpad regel), Ursprungligt värde (utan tillämpad regel) och justeringarna med värderegler för målgrupp, plats, enhet eller inget villkor. Det totala ursprungliga värdet på konverteringarna är summan av de två segmenten med ursprungliga värden.

Exempel:

Anta att du säljer böcker till kunder i Stockholm till ett värde av 500 kronor och till kunder i Göteborg till ett värde av 1 000 kronor. Du anger en värderegel för att multiplicera värdet med 2 för kunder i Stockholm. Det totala konverteringsvärdet blir alltså = 2 000 (2 × 500 + 1 000).

• Ursprungligt värde (med tillämpad regel) = 500 kronor för böcker sålda till kunder i Stockholm
  • Ursprungligt värde (utan tillämpad regel) = 1 00 kronor för böcker sålda till kunder i Göteborg
  • Justering för plats = 500 kronors ökning av värdet på kunder i Stockholm

Du kan lägga till kolumnen för konverteringsvärderegler i statistiktabellen. Dessa kolumner kallas Alla värdejusteringar och Värdejustering. Rapportering av konverteringsvärderegler innefattar alla konverteringar, inte bara de som visas i kolumnen Konverteringar.

Rapportering av konverteringsvärderegler för butiksbesök och butiksförsäljning

När du använder konverteringsvärderegler för butiksbesök eller butiksförsäljning kan du välja att använda värderegler för budgivning endast när du rapporterar det totala värdet av butiksbesök eller butiksförsäljning (utan tillämpade regler). För närvarande rapporterar alla konverteringskolumner i statistiktabellen konverteringsvärden med justeringarna av värdereglerna. Du kan däremot segmentera kolumner i statistiktabellen om du vill beräkna konverteringsvärdet manuellt utan tillämpade regler. Det kan du göra genom att lägga till segmentet Konverteringar >> Värdejustering och korsreferera med den fördefinierade anpassade kolumnen Värde på butiksbesök eller Butiksförsäljning. Här hittar du Ursprungligt värde (med tillämpad regel) för butiksbesök eller butiksförsäljning, vilket är värdet innan värdejusteringen räknas in.