Over totaalbudgetten voor campagnes

Totaalbudgetten voor campagnes zijn momenteel alleen beschikbaar voor videocampagnes met een specifieke start- en einddatum.

Als u al weet hoeveel u wilt besteden aan de hele videocampagne, kunt u een totaalbudget instellen. U kunt de optie Totaalbudget van campagne kiezen wanneer u een nieuwe videocampagne maakt.

Houd er rekening mee dat u het budgettype niet meer kunt wijzigen als een campagne eenmaal is gemaakt.

Google Ads verspreidt uw totaalbudget zo gelijkmatig mogelijk over de duur van uw campagne en houdt hierbij rekening met variaties in de hoeveelheid verkeer op verschillende dagen om de prestaties van uw campagne te optimaliseren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw videocampagne minder weergaven genereert op maandag en dinsdag, en meer weergaven in het weekend. Google Ads optimaliseert de prestaties door een groter deel van uw budget te besteden op dagen dat uw video naar verwachting vaker wordt bekeken. Hierbij wordt het totaalbudget in acht genomen.

Opmerking: Brede targeting met een hoog bod maar een laag budget kan leiden tot overweergave van de campagne.

Met een totaalbudget voor uw campagne wordt maximaal het bedrag in rekening gebracht dat u heeft opgegeven voor de campagne, zelfs als Google Ads meer weergaven of vertoningen genereert dan uw budget toestaat.

Gerelateerde link