Videokokeilun tulosten seuraaminen

Luotuasi videokokeilun voit seurata sen tuloksia Google Adsissa ja löytää kokeiluryhmien parhaiten toimivat videomainokset. Kun tiedät, mikä mainos menestyy kokeilussa muita paremmin, voit tehdä perustellun päätöksen kampanjasta, jota haluat käyttää jatkossa ja jonka budjettia haluat korottaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten seuraat ja tulkitset videokokeilun tuloksia.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kokeilut ja valitse Videokokeilut.
  4. Valitse kokeilu nähdäksesi sen tulokset. Jos kokeilu on päättynyt, tulokset ovat luotettavia, Muutoin ne ovat vain suuntaa antavia.

Suuntaa antavat ja luotettavat tulokset

Voit katsoa voittajaksi oletettua kokeiluryhmää, kun videokokeilu ja datankeruu on vielä käynnissä. Näin voit saada etukäteen suuntaa antavia tuloksia. Suosittelemme, että odotat kokeilun päättymistä, jotta saat mahdollisimman luotettavia tuloksia. Jos sinulla ei kuitenkaan ole aikaa odottaa ja sinulle riittävät suuntaa antavatkin tulokset, pääset katsomaan tuloksia jo, kun niiden luotettavuusaste on saavuttanut 70 prosenttia. Vaihtoehtoisesti voit odottaa, kunnes kokeilun tulosten luotettavuusaste saavuttaa 80 prosenttia (mitä pidetään vielä suuntaa antavana) tai 95 prosenttia, mitä pidetään jo luotettavana.

70 prosentin luotettavuuskynnys tai -väli tarkoittaa, että saisit saman kokeilutuloksen 70 prosentin todennäköisyydellä. Jos haluat odottaa luotettavia tuloksia, ne saadaan 95 prosentin luotettavuuskynnyksellä.

Tulosten tulkitseminen

• Kun arvioit tuloksia, keskity onnistumismittarin vihreisiin ja punaisiin huomioteksteihin sekä raportointitaulukoiden muihin mittareihin, jotka auttavat löytämään merkittävät erot eri kokeiluryhmien välisissä tuloksissa.
  • Tarvitset vähintään 100 konversiota ennen kuin voit alkaa laskea kokeilu- ja vertailuryhmän välisten tulosten eroja kunkin konversiomittarin kohdalla (ei kuitenkaan brändimainonnan mittarien absoluuttista parannusta). Klikkauksiin tai katselukertoihin liittyviin muihin mittareihin ei sovelleta mitään tapahtumien vähimmäismäärää.
Mittari Tapahtumia vähintään Mitä tämä tarkoittaa
Klikkausprosentti (CTR) Ei vaatimuksia Ryhmä, jolla on suurin klikkausprosentti
Konversioprosentti ≥ 100 konversiota Ryhmä, jolla on suurin konversioprosentti
Konversiot ≥ 100 konversiota Ryhmä, jolla on suurin konversiomäärä
Klikkauskohtainen hinta (CPC) Ei vaatimuksia Ryhmä, jolla on pienin klikkauskohtainen hinta
Tuhannen impression hinta (CPM) Ei vaatimuksia Ryhmä, jolla on pienin tuhannen impression hinta
Katselukertakohtainen hinta (CPV) Ei vaatimuksia Ryhmä, jolla on pienin katselukertakohtainen hinta
Videon katseluprosentti Ei vaatimuksia Ryhmä, jolla on suurin katseluprosentti

Kaikki mittarit

• Heti kun ero vertailuryhmään on tilastollisesti merkittävä valitulla luotettavuustasolla (70, 80 tai 95 %), alat saada tuloksia. Jos tulos on seuraava:
    • "Samankaltainen tulos": Tällä luotettavuustasolla kummankaan ryhmän ei voida sanoa saavuttaneen tilastollisesti toista parempia tuloksia tämän mittarin osalta.
    • Vihreä arvo: Tällä luotettavuustasolla kokeiluryhmän voidaan sanoa saavuttaneen tilastollisesti vertailuryhmää parempia tuloksia tämän mittarin osalta.
    • Punainen arvo: Tällä luotettavuustasolla kokeiluryhmän voidaan sanoa saavuttaneen tilastollisesti vertailuryhmää huonompia tuloksia tämän mittarin osalta.
  • Konversiomittarit: Jos valitset konversiomittarin ja kokeiluun kuuluva kampanja ei ole saanut vähintään 100 konversiota, näkyviin tulee viesti "Kerää tietoja" (jos kokeilu on vielä kesken) tai “Ei tarpeeksi dataa” (jos kokeilu on päättynyt).
  • Huom. Jos budjetti jakautuu tasan kokeiluryhmien kesken mutta yksi kampanjoista saa enemmän impressioita kuin toinen, tämä tarkoittaa, että kampanjat osallistuvat eri huutokauppoihin ja voittavat eri hintatarjouksilla. Eniten impressioita saa kampanja, joka voittaa useampia huutokauppoja alhaisemmalla hinnalla. Kokeilulla vain varmistetaan, että kokeiluryhmän käyttäjät eivät ole päällekkäisiä toisen kokeiluryhmän käyttäjien kanssa.

Parhaat käytännöt

• Reagoi tuloksiin: Jos havaitset kokeiluryhmässä tilastollisesti merkitseviä tuloksia, voit maksimoida niiden vaikutuksen keskeyttämällä muut kokeiluryhmät ja siirtämällä koko budjetin sille kokeiluryhmälle, jonka tulokset ovat merkitsevämpiä.
  • Hyödynnä saatuja kokemuksia: Jos esimerkiksi huomaat, että eri yleisösegmenteille räätälöity videosisältö toimii paremmin kuin silloin, kun sama yleinen sisältö näkyy kaikille yleisöille, käytä tätä tietoa tulevan videosisällön kehittelyssä.
  • Tuloksettomuudesta voi myös saada vinkkejä: Sinulla voi esimerkiksi olla kaksi mainosaineistoa, jotka toimivat kokeilussa yhtä hyvin, mutta toisen tuottaminen voi olla edullisempaa kuin toisen.