Smart Bidding-guide för displaykampanjer

Ställa in Smart Bidding för en displaykampanj

Innan du använder en Smart Bidding-strategi bör du bestämma ett övergripande mål. Målet du väljer avgör vilka Smart Bidding-strategier du kan välja för din displaykampanj.

Steg 1: Välj den bästa Smart Bidding-strategin

Använd flödesdiagrammet som hjälp för att hitta den Smart Bidding-strategi som är bäst för ditt företag.

Google Ads Display | Flödesschema för användning av Smart Bidding

Steg 2: Se till att konverteringsspårning är korrekt inställd

Du behöver inte ställa in konverteringsspårning för Maximera konverteringar eller Förbättrad CPC (men du kan få bättre resultat om du gör det).

Smart Bidding använder konverteringsspårningsdata för att lära sig och optimera dina kampanjer. Smart Bidding kan lägga bud på konverteringar från Google Ads, Google Analytics (om du har importerat konverteringar till Google Ads) och import av offlinekonverteringar.

Om data från konverteringsspårningen är felaktig kan du se variationer i volym, CPA eller ROAS. Smart Bidding kan reagera på och anpassa sig till felaktig konverteringsspårningsdata.

Om du använder verktyg för konverteringsspårning från tredje part bör du jämföra konverteringsvolymen i dessa verktyg med konverteringsvolymen i Google Ads-rapporterna och notera eventuella skillnader innan du beräknar mål-CPA eller mål-ROAS.

Steg 3: Ange budgivningsmål

Börja med Maximera konverteringar, Mål-CPA eller Förbättrad CPC omedelbart så att vår algoritm för programmatisk budgivning kan lägga bud baserat på sannolikheten för konverteringar redan från början.

Om du vill använda budgivning med Mål-ROAS bör du börja med Maximera konverteringar eller Mål-CPA och sedan övergå till Mål-ROAS när du får tillräckligt många konverteringar. Du behöver vanligtvis minst 15 konverteringar under en 30-dagarsperiod, men vissa annonsörer med relevant tidigare data kan vara kvalificerade tidigare.

Viktig information om att välja budstrategier

Du kan börja med Mål-CPA och snabbt övergå till Mål-ROAS, men så länge konverteringsvolymen är låg är det svårt att mäta avkastningen på investeringen och resultatet. Om det är viktigt att du konsekvent når ditt mål under en 30-dagarsperiod med hjälp av Googles AI rekommenderar vi att du satsar på att få minst 30 konverteringar per månad och annonsgrupp.

Börja med mål som motsvarar din tidigare CPA eller ROAS när du tar hänsyn till konverteringsfördröjning (tiden mellan klick och konvertering). För att se tidigare CPA eller ROAS kan du titta på kampanjresultatet under de senaste 30 dagarna (justera för konverteringsfördröjning) och granska genomsnittlig CPA eller ROAS i dina displaykampanjer. Om det aktuella resultatet skiljer sig betydligt från ditt mål kan algoritmen sänka buden och den totala volymen kan minska. För att återfå den tidigare volymen kan du öka CPA, sänka ROAS-målet eller utöka inriktningen. Om du i stället prioriterar effektivitet du fortsätta använda ditt nuvarande mål. Kom dock ihåg att utvärdera volymen med hjälp av diagrammet för konverteringsvolym.

Google Ads Display | Guide till Smart Bidding, diagrammet för konverteringsvolym

Om du aktiverar Mål-CPA i en kampanj som saknar konverteringshistorik rekommenderar vi att du använder samma CPA som i andra displaykampanjer och/eller utgår från dina verksamhetsmål för att bestämma önskad CPA. Sedan kan du bedöma effekterna på CPA eller volym genom att höja eller sänka ditt CPA-mål (på samma sätt som du höjer CPC med budstrategin Förbättrad CPC). När kampanjen har samlat på sig tillräckligt med data för Mål-CPA kan du använda budsimulatorn för att fortsätta bedöma effekterna på CPA och volym.

Vänta med att göra ändringar under minst två veckor under den första inlärningsperioden. Resultatet kan variera mer under denna tid när algoritmen fattar optimeringsbeslut. Du kan se om en kampanj är i inlärningsläge genom att titta i kolumnen för kampanjstatus.

Steg 4: Optimera kampanjinställningarna

Budget

Smart Bidding fungerar bäst med en budget som inte begränsas av utgifter. Budgetbegränsningar kan påverka resultatet eftersom kampanjen inte kan delta i auktioner som med stor sannolikhet leder till konvertering. Överväg att använda Maximera konverteringar om du begränsas av budget.

Frekvenstak

Ta bort eventuella frekvenstak eftersom de kan förhindra att dina kampanjer deltar i auktioner som med stor sannolikhet leder till konvertering. Smart Bidding fastställer sannolikheten för att kampanjen får konverteringar. Därför är det onödigt att ange ett frekvenstak.

Budstrategi

Beroende på vilken budstrategi du väljer kan du betala för klick, betala för konverteringar eller betala för synliga exponeringar. Om du använder Mål-CPA kan du välja att betala för konverteringar för att minska risken för variationer i mål-CPA.

Budjusteringar

Undvik budjusteringar eftersom Smart Bidding-strategierna väljer bud för att optimera för dina konverteringsmål. Optimera i stället för en relevant konverteringshändelse (med ett optimalt konverteringsvärde) och följ de rekommenderade metoderna för budgivning och budget som beskrivs i den här guiden.

Steg 5: Segmentera dina annonsgrupper

Segmentera bara annonsgrupperna när det är nödvändigt. Smart Bidding fungerar bäst när funktionen kan utvärdera resultatet och optimera buden utifrån så stor trafikvolym som möjligt. Vi avråder från att segmentera många annonsgrupper om det inte finns övertygande affärsmässiga skäl att göra det.

Du bör segmentera dina annonsgrupper i följande situationer:

• Koppla olika konverteringsvärden till användarattribut: Om du rapporterar konverteringsvärde och använder Mål-ROAS optimerar Smart Bidding för att ge dig konverteringar med högre värde i linje med ditt ROAS-mål. Om du inte rapporterar konverteringsvärde men vet att vissa konverteringar är mer värdefulla än andra bör du använda Mål-CPA och segmentera annonsgrupperna.
  • Visa olika annonsmaterial: Visa till exempel varumärkesfokuserat annonsmaterial för en person i den övre delen av tratten och en direktsvarsannons för personer längre ned i tratten.
  • Identifiera specifika insikter som algoritmen inte tar hänsyn till: Om du till exempel vet att tid till avgång är ett viktigt mätvärde kan du använda det för att segmentera annonsgrupper. Skapa en annonsgrupp som bara är inriktad på personer med nära förestående avgång och en annan för personer med resor längre fram i tiden, och anpassa annonsbudskapet på lämpligt sätt. Ett annat vanligt användningsfall är att segmentera för offlinemätvärden eller efter kundens livstidsvärde.
  • Få ytterligare insikter eller rapportering: Skapa en ny annonsgrupp när du vill dela upp rapporteringen mellan inriktning och annonsgrupperingar. När du har två separata annonsgrupper kan du se statistik om varje annonsgrupp på en separat rad i rapporten Annonsgrupper.
  • Värdera nya respektive befintliga användare olika: Många annonsörer anger ett högre CPA-mål och ett lägre ROAS-mål för nya användare.
  • Se avvikelser i attribution för olika segment utifrån rapporter från tredje part: Om Google Ads till exempel rapporterar 50 % fler konverteringar än ett externt rapportverktyg för din sökordsinriktade kampanj men bara 20 % fler konverteringar för segment på marknaden, bör du överväga att ta hänsyn till denna avvikelse.

Även om du segmenterar annonsgrupper kan du utvärdera resultatet med avseende på ditt mål på kampanj- eller kontonivå, i stället för att fokusera på annonsgruppsvariationer. Kom ihåg att ta hänsyn till konverteringsfördröjningar när du utvärderar resultatet.