Handleiding voor 'Slim bieden' voor display-campagnes

De resultaten bepalen van een display-campagne die gebruikmaakt van Slim bieden

Richt u bij het evalueren van de overkoepelende prestaties niet te sterk op afzonderlijke advertentiegroepen of korte perioden (in de prestaties van een specifieke dag kunnen bijvoorbeeld kortdurende pieken voorkomen), vooral als u een doel instelt op campagneniveau. Bekijk het historische gemiddelde van uw display-campagnes om ervoor te zorgen dat de doel-CPA of het doel-ROAS realistisch is.

Voorbeeld

In het onderstaande diagram voldoet advertentiegroep C niet aan de doel-CPA, maar advertentiegroepen A en B wel. Aangezien de campagne als geheel wel aan het doel voldoet, moet u advertentiegroep C niet onderbreken. Als u advertentiegroep C onderbreekt, heeft dit negatieve gevolgen voor het algemene conversievolume. 'Slim bieden' leert de kenmerken van advertentiegroep C en past deze vervolgens toe, wat leidt tot een CPA boven het doel en lagere biedingen.

Voor de beste resultaten kunt u advertentiegroep C met de andere advertentiegroepen combineren, zodat 'Slim bieden' uw campagne kan optimaliseren voor al uw verkeer. U kunt ook betalen voor conversies als u geschikte doel-CPA-campagnes gebruikt.

Diagram Doel-CPA-gids voor Slim bieden | Google Ads | Display

Nauwkeurigheid van 'Slim bieden' vs. conversievolume

Als u een periode met een groter conversievolume gebruikt om de doel-CPA of het doel-ROAS te bepalen, is de kans groter dat het doel met behulp van 'Slim bieden' wordt bereikt. In de onderstaande tabel ziet u de verwachte nauwkeurigheid van 'Slim bieden' voor een bepaald conversievolume in een specifieke periode of campagnehiërarchie.

Google Ads Display | Tabel voor conversievolume in handleiding voor Slim bieden

Voorbeeld

Als 1 advertentiegroep in een grote campagne slechts 15 conversies genereert gedurende een bepaalde periode, kunt u verwachten dat de CPA voor die advertentiegroep per dag varieert. Het kan dan echter nog wel zo zijn dat de doel-CPA voor de campagne als geheel gedurende meerdere dagen consistent wordt bereikt. De tabel is niet van toepassing op langere perioden (zoals een onbeperkte periode of meerdere maanden).

Richt u op de prestatietrends voor uw campagnes als geheel en niet op afzonderlijke advertentiegroepen of korte perioden, want die leveren minder stabiele resultaten op. Het algoritme is zo ontworpen dat het er in de loop van de tijd voor kan zorgen dat de doelen voor elke advertentiegroep worden bereikt. Gezien de dynamische aard van de veiling treden er waarschijnlijk schommelingen op in de resultaten voor de doel-CPA of het doel-ROAS.

'Slim bieden' en schaal van de campagne

Ons programmatic biedingsalgoritme is ontworpen om het grootst mogelijke conversievolume te realiseren voor uw campagnes met het geselecteerde prestatiedoel, het CPA-doel voor Doel-CPA en het ROAS-doel voor Doel-ROAS. Als er verschuivingen plaatsvinden op de markt (bijvoorbeeld doordat het gedrag van gebruikers verandert), kunnen het conversievolume en de uitgaven fluctueren. Zo kan ons programmatic biedingsalgoritme toch aan uw prestatiedoel blijven voldoen. Er zijn verschillende stappen die u kunt volgen om het bereik van uw campagnes te vergroten:

• Uw CPA-doel verhogen of uw ROAS-doel verlagen: als u dit doet, kan ons algoritme hoger bieden in elke veiling, waardoor de kans groter wordt dat u vertoningen wint die tot conversies leiden.
  • Uw targeting uitbreiden: als er op meer vertoningen kan worden geboden, kan ons algoritme meer conversies vinden.

Welke gevolgen heeft een wijziging in het conversiepercentage of het bod op uw bereik?

Er is doorgaans een sterk verband tussen het bod en het bereik, en tussen het conversiepercentage en het bereik. Een verhoging van het bod of conversiepercentage leidt waarschijnlijk tot een groter bereik en een verlaging van het bod of conversiepercentage leidt waarschijnlijk tot een kleiner bereik.

Als u van de strategie Doel-CPA of Doel-ROAS overstapt op 'Aantal conversies maximaliseren', wordt het bereik niet vergroot voor hetzelfde prestatiedoel. Als u bijvoorbeeld overschakelt van Doel-CPA naar 'Aantal conversies maximaliseren', wordt het bereik niet groter als de CPA gelijk blijft. In plaats daarvan ziet u mogelijk een hoger conversievolume, maar met een hogere en minder efficiënte CPA. U kunt hetzelfde doel bereiken door Doel-CPA te blijven gebruiken en het CPA-doel te verhogen.