Keskusteluiden jakaminen Gemini-sovelluksista

Voit jakaa tietyn kehotteen ja vastauksen tai koko keskustelun. Tätä varten voit luoda julkisen linkin ja jakaa sen esimerkiksi viestisovelluksessa tai julkaista sen haluamallesi somealustalle.

Tärkeää:

• Jos käytät Gemini for Google Workspace ‑lisäosaa työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, et voi jakaa keskusteluja. Jos haluat jakaa tietoa Geminin vastauksesta, voit viedä vastauksia.
  • Jos päätät jakaa keskustelun, kaikki linkin saaneet voivat lukea keskustelun, jakaa sen muille ja jatkaa itse keskustelua Gemini-sovellusten kanssa. Älä lisää keskusteluihin luottamuksellisia tietoja tai dataa, jota et halua tarkastajan näkevän tai Googlen käyttävän tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologioiden kehittämiseen. Kun jaat keskustelun, muista, että olet hyväksynyt Googlen käyttöehdot ja Generatiivisen tekoälyn lisäkäyttöehdot, myös kiellettyä käyttöä koskevan käytännön. Varmista, ettet loukkaa muiden tekijänoikeuksia tai yksityisyyttä.

Keskustelun jakaminen

Tärkeää: Kun jaat keskustelun, siitä luodaan julkinen linkki. Kaikki linkin saaneet voivat lukea keskustelun, vaikka et olisi jakanut linkkiä suoraan heille. Lue, mitä tapahtuu, kun luot julkisen linkin.

Näin voit jakaa keskustelun osoitteessa gemini.google.com:

1. Valitse jaettavan vastauksen alta Jaa ja vie ja sitten Jaa .
  2. Valitse, mitä haluat jakaa: Tämä kehote ja vastaus tai Koko keskustelu.
    • Jos lataat keskusteluun kuvan ja jaat keskustelun, kuva näkyy jaetussa keskustelussa ja sen voi ladata.

3. Valitse Luo julkinen linkki.
  4. Valitse jakotapa:
    • Linkin jakaminen: Valitse yläreunasta g.co/gemini/share-linkin vierestä Kopioi julkinen linkki . Liitä se haluamaasi paikkaan, esimerkiksi viestisovellukseen, sähköpostiluonnokseen tai keskusteluryhmän viestiketjuun.
    • Jakaminen käytettävissä olevalla somealustalla: Valitse alareunasta haluamasi somealusta ja seuraa ohjeita näytöllä.
Miksi en voi jakaa keskustelua

Et voi jakaa keskustelua, jos mikään jaettava vastauksen tai keskustelun osa luotiin Google Workspacella.

Keskustelun jatkaminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei toistaiseksi ole alle 18-vuotiaiden käytettävissä.

Kun avaat julkisen linkin jonkun toisen sinulle jakamaan keskusteluun, voit jatkaa keskustelua Gemini-sovellusten kanssa itse. Jos Gemini-sovellustoimintasi on päällä, jaettu keskustelu tallennetaan sinne. Lue, miten voit ylläpitää ja poistaa Gemini-sovellustoimintaa.

1. Klikkaa julkista linkkiä.
  2. Klikkaa alareunasta Jatka tätä keskustelua.

Keskustelun jakaminen uudelleen

1. Klikkaa julkista linkkiä.
  2. Valitse yläreunasta g.co/gemini/share-linkin vierestä Kopioi julkinen linkki .
  3. Liitä linkki haluamaasi paikkaan, esimerkiksi viestisovellukseen, sähköpostiluonnokseen tai keskusteluryhmän viestiketjuun.

Jaetusta keskustelusta ilmoittaminen

1. Klikkaa julkista linkkiä.
  2. Valitse otsikon alta Tee ilmoitus .

Voit poistaa luomasi julkisen linkin. Lue, mitä tapahtuu, kun poistat linkin.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen gemini.google.com.
  2. Valitse alareunasta Asetukset ja sitten Julkiset linkit .
  3. Valitse poistettavan julkisen linkin perästä Poista julkinen linkki .

Vinkki: Jos haluat poistaa kaikki julkiset linkkisi, valitse Poista kaikki linkit.

• Tämä luo jaetun keskustelusivun ja sille johtavan julkisen linkin. Esimerkki: g.co/gemini/share/abcxyz.
  • Emme lisää nimeäsi tai tiliäsi URL-osoitteeseen tai jaetun keskustelun sivulle.
  • Jaetulla keskustelusivulla keskustelu näkyy sellaisena kuin se oli sillä hetkellä, kun loit julkisen linkin. Jos muokkaat keskustelua tai jatkat sitä luotuasi julkisen linkin, jaetun keskustelusivun sisältö ei muutu.
  • Kaikki linkin saaneet voivat
    • lukea keskustelun, vaikka et olisi jakanut linkkiä suoraan heille
    • jakaa keskustelun edelleen
    • jatkaa itse kyseistä keskustelua Gemini-sovellusten kanssa. Jos Gemini-sovellustoiminta on päällä, keskustelu tallennetaan kyseisen käyttäjän Google-tilin Gemini-sovellustoimintaan.

Jos poistat julkisen linkin:

• Jos käyttäjä yrittää avata linkin, hänelle ilmoitetaan, että keskustelua ei enää ole, ja hänet uudelleenohjataan osoitteeseen gemini.google.com.
  • Se ei poista linkin sisältäviä postauksia kolmansien osapuolten sivustoilta. Jos haluat poistaa postauksen, poista se kolmannen osapuolen sivustolta.
  • Keskustelua ei poisteta Gemini-sovellustoiminnastasi. Lue, miten voit ylläpitää ja poistaa Gemini-sovellustoimintaa.
  • Keskustelua ei poisteta toisen käyttäjän Gemini-sovellustoiminnasta, jos hän jatkaa jakamaasi keskustelua Gemini-sovelluksissa.

Milloin julkiset linkit poistetaan

Julkiset linkit poistetaan oletuksena kuusi kuukautta niiden luomisen jälkeen. Jos jokin julkisen linkin keskustelusta löytyvä osa kuitenkin poistetaan aiemmin, myös julkinen linkki poistetaan. Keskustelun osa voidaan poistaa näillä tavoilla:

Katso, miten voit poistaa Gemini-sovellustoimintaa, muuttaa automaattisen poiston asetuksia ja poistaa kiinnitettyjä ja viimeaikaisia keskusteluja Gemini-sovelluksista.