Gemini-verkkosovelluksen käyttäminen

Voit käyttää Gemini-verkkosovellusta (gemini.google.com) ideoidesi kehittämiseen. Gemini-verkkosovelluksen avulla voit tehdä esimerkiksi seuraavaa:

• Ideoida, tehdä suunnitelmia tai löytää uusia tapoja asioiden hoitamiseen.
  • Saada monimutkaisista aiheista helppotajuisia yhteenvetoja nopeasti.
  • Saada käyttökelpoisia luonnoksia sähköposteista, blogipostauksista ja runoista.

Mitä tarvitset

Jos haluat käyttää Gemini-verkkosovellusta osoitteessa gemini.google.com henkilökohtaisella Google-tililläsi, tarvitset seuraavat:

• Henkilökohtaisen Google-tilin, jota hallinnoit itse. Gemini-verkkosovellusta ei voi vielä käyttää Family Linkillä hallinnoiduilla Google-tileillä.
  • Noudata Gemini-verkkosovelluksen käytölle asetettua vähimmäisikärajaa:
    • Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa: Käyttäjän on oltava vähintään 18-vuotias.
    • Muissa maissa, joissa Gemini-verkkosovellus on saatavilla: Käyttäjän on oltava vähintään 13-vuotias (tai maakohtaisen vähimmäisiän täyttänyt). Jos olet alle 18-vuotias, voit tällä hetkellä käyttää Gemini-verkkosovellusta vain englanniksi.
  • Tuetun selaimen: Chrome, Safari, Firefox, Opera tai Edgium.

Lue lisää kielistä ja maista, joilla/joissa Gemini-verkkosovellus on käytettävissä.

Geminin käyttö työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilillä

Jos haluat käyttää Geminiä työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilillä, järjestelmänvalvojan on sallittava pääsy siihen. Lue lisää Geminin käytöstä työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilillä.

Ennen Gemini-sovellusten käyttöä

• Älä luota Gemini-sovellusten vastauksiin lääketieteellisissä, oikeudellisissa, taloudellisissa tai muissa asiantuntijuutta vaativissa kysymyksissä.
  • Gemini-sovellusten vastaukset eivät edusta Googlen näkemyksiä eikä niitä tule yhdistää Googleen.
  • Olet vastuussa koodin käytöstä, ja käyttöön saatetaan soveltaa avoimen lähdekoodin lisenssiä. Lue lisää koodista ja lähdeviittauksista.
  • Gemini-sovellusten vastaukset voivat sisältää virheellistä tai sopimatonta tietoa ihmisistä, joten tarkista vastaukset. Palautteesi tekee Gemini-sovelluksista hyödyllisempiä ja turvallisempia. Lue lisää palautteen lähettämisestä

Keskustelun aloittaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen gemini.google.com.
  2. Jos et ole tällä hetkellä kirjautuneena Google-tilillesi, kirjaudu ensin sisään. Lue kirjautumisohjeet.
  3. Kirjoita kysymys tai kehote alareunan tekstikenttään.
  4. Jos haluat lisätä kehotteeseen tiedoston, valitse Lataa kuva tai Lataa tiedosto .
  1. Valitse Lähetä .

Vinkki: Aloita uusi keskustelu valitsemalla vasemmasta yläreunasta Uusi keskustelu . Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse ensin Valikko . Katso, miten voit hakea ja ylläpitää viimeisimpiä keskusteluita.

Kuvan tai tiedoston lisääminen kehotteeseen

Kuvan lisääminen
  1. Klikkaa kehotteen vierestä Lataa kuva .
    • Jos Lataa kuva ‑kohtaa ei näy, valitse ensin Lisää tiedosto ja sitten Lataa kuva .
  2. Valitse kuva.

Vinkki: Katso, miten voit tarkistaa ja ylläpitää ladattuja tiedostoja.

Vain Gemini Advanced: Tiedostojen lataaminen

Käyttäjät, joilla on Gemini Advanced, voivat ladata tiedostoja ja analysoida niitä Gemini-verkkosovelluksella. Lue lisää tiedoston lisäämisestä kehotteeseen.

Esimerkkejä

• Anna ideoita leffoja rakastavan kaverin yllättämiseen tämän syntymäpäivänä
  • Keksi idea videopelille, jossa on lohikäärmeitä
  • Luo kolmen kuukauden opintosuunnitelma ranskan opetteluun
  • Keksi ilmainen treeniohjelma, jonka voi toteuttaa ulkona lähipuistossa
  • Selitä miksi saimaannorppa on uhanalainen

Kehotteen muokkaaminen

Voit halutessasi muuttaa kirjoittamaasi kehotetta, jonka jälkeen Gemini-verkkosovellus luo uuden vastauksen.

1. Valitse kehotteen oikealta puolelta Muokkaa tekstiä .
  2. Muokkaa kehotetta.
  3. Valitse Päivitä.

Kehotteen muiden vastausten tarkistaminen

Joidenkin kehotteiden kohdalla voit tutustua myös Gemini-verkkosovelluksen luomiin muihin luonnoksiin. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain viimeisimmälle vastaukselle.

1. Valitse vastauksen yläpuolelta Katso muita luonnoksia tai Näytä luonnokset.
  2. Valitse luonnos, jonka haluat lukea.

Koodin muokkaaminen ja ajaminen Gemini-verkkosovelluksessa

Tärkeää: Ominaisuus on saatavilla vain Gemini Advanced ‑keskusteluissa ja Python-koodille.

Voit muokata ja ajaa Python-koodia Gemini-verkkosovelluksessa suoraan vastauksessa. Näin voit tehdä kokeiluja koodilla, opetella koodin muokkaamista ja varmistaa, että koodi toimii haluamallasi tavalla.

1. Pyydä Gemini-verkkosovellusta luomaan koodia Pythonissa.
    • Esimerkki: Minulla on panda-datakehys, jossa on nimiä ja syntymäpäiviä. Miten voin lisätä sarakkeen, joka näyttää iän viikoissa?
  2. Muokkaa sitten vastauksessa näkyvää koodia.
  3. Valitse koodin alta Suorita koodi .

Vinkki: Voit myös muokata tai ajaa Python-koodia, mutta sinun ei tarvitse tehdä molempia. Voit esimerkiksi Suorittaa koodin Gemini-verkkosovelluksen tarjoamalle koodille ja tarkistaa näin sen tuotoksen.

Miten muuten vastauksia voi hyödyntää

• Koodin kopioiminen vastauksesta: Valitse koodilohkon alta Kopioi .

Lue, miten voit muokata ja viedä Gemini-sovellusten vastauksia ja jakaa keskusteluita.

Gemini-verkkosovellukset ja sijaintisi

Gemini-verkkosovellukset voivat käyttää sijaintiasi olennaisempien vastausten tarjoamiseen. Gemini-verkkosovellukset käyttävät karkeaa sijaintiasi tai laitteen tarkkaa sijaintia (jos sallit sen). Lue lisää sijainnin hallinnasta

Gemini-verkkosovelluksen käyttämän sijainnin tarkistaminen tai muuttaminen

Gemini-verkkosovelluksessa sijaintisi näkyy valikon pohjalla.

Valitse "Päivitä sijainti", jos Gemini-verkkosovellus saa käyttää laitteesi tarkkaa sijaintia.

Lue lisää Gemini-sovellusten vastauksista

• Gemini-sovellukset ovat kokeellista teknologiaa, joten niiden vastaukset voivat sisältää virheellistä tai sopimatonta tietoa. Jos näin käy, voit antaa vastauksesta palautetta.
  • Gemini-sovellusten kykyä säilyttää kontekstia on toistaiseksi rajoitettu tarkoituksella. Gemini-sovellusten jatkaessa oppimista ne pystyvät säilyttämään kontekstia pidemmissä keskusteluissa paremmin.