Tiedostojen suojaaminen turvakansiolla

Voit piilottaa tiedostoja turvakansioosi ja rajoittaa siihen pääsyä PIN-koodilla.

Vinkki: Tämä ominaisuus on saatavilla Android 8:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.

Turvakansion luominen
Tärkeää: Jos unohdat PIN-koodin tai kuvion, menetät pääsyn tiedostoihin.
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Vieritä Kokoelmat-kohtaan.
  3. Napauta Turvakansio.
  4. Valitse joko PIN-koodi tai Kuvio.
    • Jos valitset PIN-koodin:
      1. Lisää PIN-koodi.
      2. Valitse Seuraava.
      3. Kirjoita PIN-koodi uudelleen "Vahvista PIN-koodi" ‑näytöllä.
      4. Valitse Seuraava.
      5. Napauta "Muista PIN-koodisi" ‑näytöltä Selvä.
    • Jos valitset kuvion:
      1. Piirrä kuviosi.
      2. Valitse Seuraava.
      3. Piirrä kuvio uudelleen "Vahvista kuvio" ‑näytöllä
      4. Valitse Seuraava.
      5. Napauta "Muista kuviosi" näytöltä Selvä.

Tiedostojen siirtäminen turvakansioon

1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Etsi tiedostot, jotka haluat siirtää turvakansioon.
  3. Jos olet ruudukkonäkymässä Ruudukkonäkymä:
    1. Siirrä tiedostoja koskettamalla niitä pitkään.
    2. Napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä turvakansioon.
  4. Jos olet luettelonäkymässä Lista:
    • Yhden tiedoston siirtäminen:
      1. Napauta Lisää Lisää ja sitten Siirrä turvakansioon.
    • Usean tiedoston siirtäminen:
      1. Napauta Lisää Lisää ja sitten Valitse.
      2. Valitse ympyrä jokaisen siirrettävän tiedoston vierestä.
      3. Napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä turvakansioon.
  5. Lisää nykyinen PIN-koodi tai kuvio.
    • Jos käytössä on PIN-koodi: lisää PIN-koodi "Vahvista PIN-koodi" ‑näytöllä.
    • Jos käytössä on kuvio: piirrä kuviosi "Piirrä kuvio siirtämistä varten" ‑näytöllä.

Turvakansion tiedostojen katseleminen

1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Vieritä Kokoelmat-kohtaan.
  3. Napauta Turvakansio.
    Näin näet tiedostosi:
    • Jos käytössä on PIN-koodi: lisää PIN-koodi ja napauta Seuraava.
    • Jos käytössä on kuvio: Piirrä kuviosi.

Tiedostojen siirtäminen pois turvakansiosta

1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Vieritä Kokoelmat-kohtaan.
  3. Valitse Turvakansio.
  4. Lisää PIN-koodi.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Etsi tiedostot, jotka haluat siirtää pois kansiosta.
    • Yhden tiedoston siirtäminen:
      • Ruudukkonäkymässä Ruudukkonäkymä:
        a. Paina tiedostoa pitkään.
        b. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä pois turvakansiosta.
      • Listanäkymässä Lista:
        a. Valitse tiedoston vierestä Lisää Lisää ja sitten Siirrä pois turvakansiosta.
      • Usean tiedoston siirtäminen:
      • Ruudukkonäkymässä Ruudukkonäkymä:
        a. Paina tiedostoa pitkään.
        b. Jos haluat valita lisää tiedostoja, napauta ympyrää kunkin tiedoston yläreunasta.
        c. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä pois turvakansiosta.
      • Listanäkymässä Lista:
        a. Valitse tiedoston vierestä Lisää Lisää.
        b. Jos haluat valita lisää tiedostoja, napauta kunkin tiedoston vieressä olevaa ympyrää.
        c. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä pois turvakansiosta.
  7. Tiedosto siirretään takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa.
    • Jos alkuperäinen sijainti ei ole saatavilla, kansio luodaan uudelleen.

Huom. Pysy turvakansiossa, kunnes siirto on valmis. Jos suljet turvakansion tai avaat toisen sovelluksen ennen kuin siirto on valmis, toiminto peruutetaan ja tiedosto jää turvakansioon.

Lukitustavan vaihto

Tärkeää: Jos unohdat PIN-koodin tai kuvion, menetät pääsyn tiedostoihin.

1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Napauta vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Turvakansio ja sitten Vaihda lukitustapa.
  4. Lisää nykyinen PIN-koodi tai kuvio.
  5. Valitse "Valitse lukitustapa" ‑näytöltä PIN-koodi tai Kuvio.
    • Luo PIN-koodi näin:
      1. Kirjoita uusi PIN-koodi "Valitse PIN-koodi" ‑näytöllä.
      2. Napauta Seuraava.
      3. Kirjoita uusi PIN-koodi uudelleen "Vahvista PIN-koodi" ‑näytöllä.
      4. Napauta Seuraava.
      5. Napauta "Muista PIN-koodisi" ‑näytöltä Selvä.
    • Luo kuvio näin:
      1. Piirrä kuvio "Piirrä kuvio" ‑näytöllä.
      2. Napauta Seuraava.
      3. Piirrä kuvio uudelleen "Vahvista kuvio" ‑näytöllä
      4. Napauta Seuraava.
      5. Valitse "Muista kuviosi" näytöltä Selvä.

Turvakansion nollaaminen

Tärkeää: Kun nollaat turvakansion, siinä olevat tiedostot poistetaan pysyvästi.

1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Turvakansio ja sittenNollaa turvakansio.
  4. Valitse vahvistusikkunasta Nollaa.

Turvakansiosta puuttuu tiedostoja

Turvakansio suojaa tiedostosi käyttämällä Android-tallennustilaa, jossa on salaus. Joissakin harvoissa tapauksissa tiedostot saattavat korruptoitua tai ne saatetaan poistaa. Kun näin tapahtuu, kukaan (kuten Files by Google) ei enää näe tiedostojen sisältöä.

Jotta voit käyttää tiedostojasi turvallisesti, älä

• tyhjennä tallennustilaa tai välimuistia muilla sovelluksilla.
  • liitä SD-korttia, jossa on turvakansion tiedostot toisesta puhelimesta
  • kopioi salattuja turvallisia tiedostoja vanhasta puhelimesta uuteen.

Lisätietoja

• Asennettuja sovelluksia ei voi siirtää turvakansioon.
  • Turvakansion tiedostot eivät näy hakutuloksissa tai kategorioissa.
  • Kolmansien osapuolten sovellukset eivät voi avata turvakansion tiedostoja.
  • "Jaa"- ja "Varmuuskopioi Google Driveen" ‑vaihtoehdot eivät ole käytettävissä turvakansiossa.
  • Turvakansiosta ei voi ottaa kuvakaappauksia.
  • Turvakansion tiedostot ovat lukossa, mutta kuka tahansa, joka saa luvattoman pääsyn laitteesi sisäiseen tallennustilaan, voi päästä niihin.

Kokeile nyt