Valvonnan lisääminen ja ylläpito nykyisellä Google-tilillä

Jos lapsella on oma Google-tili, voit lisätä sille valvonnan ja muuttaa lapsilukon asetuksia Family Linkin avulla.

Jos alle 13-vuotiaalla (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmalla) ei vielä ole Google-tiliä, voit luoda hänelle sellaisen ja hoitaa sitä Family Linkillä.

Jos lapsesi käyttää Pixel Tabletia, voit luoda hänelle Google-tilin ilman sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Jos lisäät käytönvalvonnan lapsen Google-tilille ja lapsi on maassasi sovellettavaa ikää vanhempi, sekä sinä että lapsi voitte lopettaa valvonnan milloin tahansa. Jos lapsi lopettaa valvonnan, saat siitä ilmoituksen ja lapsen valvotut laitteet lukitaan väliaikaisesti.

Vinkki: Valvonnan lopettaminen voi toimia eri tavalla alle 18-vuotiaille, jotka asuvat Japanissa ja joilla on Pixel-puhelin.

Vaatimukset

Voit lisätä valvonnan lapsen nykyiselle Google-tilille, jos

• sinulla itselläsi on Google-tili. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda sellaisen maksutta.
  • olet vähintään 18-vuotias tai maassa sovellettavaa ikää vanhempi.

Vinkki: Family Link ‐sovellus toimii parhaiten näillä laitteilla ja näissä versioissa:

• Android-laitteet, joissa on vähintään Android 5
  • iPhonet ja iPadit, joissa on vähintään iOS 13
  • Chromebookit, joiden versio on vähintään M69

Jotta lapsi voi antaa vanhemman valvoa nykyistä Google-tiliään, hänen on

• suostuttava käytönvalvontaan
  • asuttava samassa maassa kuin vanhempansa.

Valvonnan lisääminen

Hyvä tietää ennen aloittamista

Lapsen ja hänen laitteensa tulee olla lähettyvillä, kun lisäät valvonnan hänen tililleen.

Tärkeää: Jos sinun on annettava suostumus sille, että lapsi jatkaa Google-tilinsä käyttöä, vaiheet ovat erilaiset.

Lapsen laitteen valvonnan aloittaminen

Valvonnan käyttöönotto lapsen Android-laitteella

Tärkeää:

• Jos lapsesi käyttää Pixel Tabletia ja on alle 9-vuotias, voit luoda hänelle Google-tilin ilman sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  • Lapsen on annettava suostumuksensa, kun otat valvonnan käyttöön hänen tilillään.

Valvonnan käyttöönotto Androidilla

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Lapsilukko .
  3. Valitse Aloita ja sitten Lapsi tai nuori ja sitten Seuraava.
  4. Valitse lapsen tili tai luo hänelle uusi tili.
  5. Valitse Seuraava ja sitten Kirjaudu sisään omalla (vanhemman) tililläsi.
  6. Ota lapsen tilin valvonta käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.

Valvonnan käyttöönotto lapsen Chromebookilla

1. Avaa lapsen Chromebookilla Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Henkilöt-kohdasta ja sitten Lapsilukko ja valitse Määritä.
  3. Ota valvonta käyttöön ohjeiden mukaisesti. Lapsen on annettava suostumuksensa käyttöönoton aikana.

Valvonnan käyttöönotto verkosta tai muulta kuin Android-laitteelta

Jos lapsella ei ole Android-laitetta, ota valvonta käyttöön näiden ohjeiden avulla. Varmista, että käytät lapsen sähköpostia ja salasanaa.

Valvonta- ja suodatinasetusten valitseminen

Voit valita lapsilukkoasetukset lapsen valvotuille laitteille oman (vanhemman) laitteesi Family Link ‑sovelluksella Family Link.

Family Link vanhemmille ‑sovelluksen asentaminen

Vanhemmat voivat asentaa laitteilleen Family Link vanhemmille ‑sovelluksen Family Link ja muuttaa lapsilukon asetuksia sekä ylläpitää lapsen valvottuja laitteita etänä. Voit ladata sovelluksen Google Play Kaupasta (Androidille tai Chromebookille) tai App Storesta (iPhonelle tai iPadille).

Lapsen tilin, laitteiden, sovellusten ja muiden ylläpitäminen

Kun olet lisännyt valvonnan lapsen Google-tilille, lue lisää asioista, joita voit tehdä Family Linkillä.

Valvonnan lopettaminen

Et voi lopettaa valvontaa ennen kuin lapsesi saavuttaa Google-tilin hoitamiseen vaadittavan vähimmäisiän.

Valvonnan lopettaminen vanhemman laitteella

Voit siirtyä lapsen tilin asetuksiin, joita käytit viimeksi Family Link ‐sovelluksessa, napauttamalla alla olevaa painiketta:

Family Link ‐valvonnan lopettaminen
  1. Avaa Family Link Family Link omalla laitteellasi.
  2. Valitse lapsi, jonka valvonta lopetetaan.
  3. Valitse Määritä asetuksia ja sitten Tilitiedot ja sitten Lopeta valvonta.
  4. Vahvista jäädytyksen poisto.
  5. napauta Lopeta valvonta ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.
Valvonnan lopettaminen lapsen laitteella
Jos lisäsit valvonnan lapsen Google-tilille, lapsi voi poistaa valvonnan myös itse. Jos lapsi poistaa valvonnan ilman lupaasi, saat ilmoituksen ja lapsen valvotut Android-laitteet lukitaan tilapäisesti.
Tärkeää : Valvonnan lopettaminen lapsen laitteella edellyttää, että laitteen käyttöjärjestelmä on vähintään Android 7.0.
  1. Avaa lapsen laitteella Asetukset Asetukset.
    • Android-versio 8.1 (O) ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
    • Muut Android-versiot: Napauta Google ja sitten Lapsilukko.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta LisääLisää ja sitten Lopeta valvonta.
  3. Vahvista olevasi lapsen vanhempi kirjautumalla sisään tai käyttämällä vanhemman käyttökoodia.
  4. Poista valvonta käytöstä näytölle tulevien ohjeiden mukaisesti.

Mitä vanhemmat voivat nähdä ja tehdä lisätyn valvonnan avulla

Tärkeää: Jos annoit suostumuksen sille, että lapsi jatkaa Google-tilinsä käyttöä, osa valvonta- ja tiliominaisuuksista toimii eri tavalla.

Jos lisäät käytönvalvonnan lapsen nykyiselle Google-tilille, voit käyttää Family Linkiä esimerkiksi seuraaviin asioihin:

Tilin asetukset Valvottujen laitteiden sovellukset Android-laitteiden sijainti Valvottujen laitteiden käyttöaika Google Chromen, Haun ja Playn suodattimet

Vinkki: Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Googlen palvelut ja lapsen Google-tili

Jos lapsella on Google-tili, hän voi käyttää monia Googlen palveluja. Muista, että näitä palveluita ei ole yleensä suunniteltu lapsia varten.

Mitä vanhemmat eivät voi nähdä tai tehdä

Jos päätätte lapsen kanssa lisätä valvonnan hänen nykyiselle Google-tililleen, Family Linkin avulla et kuitenkaan pysty esimerkiksi

Tärkeää: Lapsi ei voi lopettaa valvontaa ennen kuin hän täyttää Google-tilin hoitamiseen vaadittavan vähimmäisiän.

• katselemaan lapsen näyttöä etänä
  • näkemään lapsen aiempia hakuja
  • näkemään lapsen Chrome-selaushistoriaa
  • näkemään tai vaihtamaan lapsen tilin salasanaa
  • lukemaan lapsen sähköposteja tai viestejä
  • kuuntelemaan lapsen puheluja
  • poistamaan lapsen tiliä
  • vaihtamaan lapsen laitteen näytön lukituksen salasanaa
  • tyhjentämään dataa lapsen laitteelta
  • estämään lasta lopettamasta valvontaa
  • linkittämään lapsen tiliä Google Homeen.

Vinkki: Tavallisen tilin voi yhdistää Google Homeen omalla laitteella Google Home ‑sovelluksen avulla.