Google Maps ja lapsen Google-tili

Lapset, joiden Google-tilejä hoidetaan Family Linkillä, voivat käyttää Google Mapsia.

Google Mapsin toiminta

Google Maps on enimmäkseen samanlainen niin lapsille kuin aikuisille. Jos lapsesi on alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempi), hän ei voi tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:

• lisätä sisältöä, esimerkiksi kuvia, arvioita, arvosteluja ja niihin liittyvää tekstiä eikä kysymyksiä ja vastauksia
  • julkaista julkisia paikkaluetteloita
  • lisätä paikkoja kartalle tai muokata niitä
  • nähdä aikajanaa paikoista, joissa hän on käynyt.

Sijainnin jakaminen Google Mapsissa

Sijainnin jakaminen muille on mahdollista Google Mapsissa. Voit valita, saako lapsi jakaa sijaintiaan, ottamalla lapsen sijaintiasetukset käyttöön tai poistamalla ne käytöstä.

Suostumusikää nuoremmat lapset

Alle 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmat), joiden tilejä hoidetaan Family Linkillä, voivat jakaa reaaliaikaisen sijaintinsa vain vanhemmilleen.

Kaikki muu reaaliaikainen sijainnin jakaminen Google Mapsissa otetaan pois päältä, jos suostumusikää nuoremman lapsen tilille on määritetty valvonta.

Lapsi ei näe paikkoja, missä hän on käynyt laitteidensa kanssa, tai saa suosituksia niiden perusteella.

Suostumusikää vanhemmat lapset, joiden aiemmin luoduille Google-tilille on lisätty valvonta

Yli 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää vanhemmat) voivat jakaa reaaliaikaisen sijaintinsa sekä vanhemmilleen että muille.

Vanhemmat voivat estää lastensa sijainnin jakamisen tulevaisuudessa poistamalla laitteen sijaintiasetukset käytöstä.

Milloin lapsi voi poistaa sijainnin jakamisen käytöstä

Yli 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää vanhemmat), joiden aiemmin luodulle tilille on lisätty valvonta, voivat lopettaa sijainnin jakamisen milloin tahansa. Sijainnin jakamisen voi lopettaa lopettamalla valvonnan tai valvonta-asetuksista riippuen poistamalla sijaintihistorian käytöstä.

Huom. Lapset, joiden vanhemmat ovat antaneet suostumuksensa Google-tilin käytön jatkamiselle, voivat lopettaa valvonnan vasta saavutettuaan maassaan sovellettavan ikärajan ja ylläpitäessään omaa tiliään.