Näin estät ihmisiä ottamasta yhteyttä lapseen

Kun valvot lapsen Google-tiliä Family Linkin avulla, hän voi käyttää tiliään vieraillakseen sivustoilla ja käyttääkseen sovelluksia, jotka mahdollistavat viestittelyn.

Kontaktien estäminen lapsen puolesta eri palveluissa

Käyttäjän estäminen Meetissä

Kun estät käyttäjän Meetissä, hän ei voi soittaa videopuheluja lapselle.

1. Avaa lapsen laitteella Meet-sovellus .
  2. Kosketa pitkään kontaktia, jonka haluat estää.
  3. Napauta Estä käyttäjä.
Käyttäjän estäminen Gmailissa

Kun estät käyttäjän Gmailissa, hän ei voi lähettää sähköpostia lapselle.

Jos lapsi käyttää Android-laitetta, seuraa alla olevia ohjeita. Muussa tapauksessa katso ohjeet sähköpostiosoitteen estämiseen muissa laitteissa.

1. Avaa Gmail-sovellus lapsen laitteella.
  2. Avaa sähköposti estettävältä henkilöltä.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Estä.
Käyttäjän estäminen Google Chatissa

Kun estät käyttäjän Google Chatissa, hän ei voi lähettää viestejä lapselle.

Jos lapsi käyttää Android-laitetta, noudata seuraavia ohjeita. Muussa tapauksessa katso ohjeet käyttäjän estämiseen Google Chatissa muilla laitteilla.

1. Avaa lapsen laitteella Google Chat ‑sovellus .
  2. Siirry keskustelulistaan.
  3. Avaa Google Chat ‐keskustelu.
  4. Napauta Asetukset Options ja sitten Ihmiset.
  5. Valitse estettävä henkilö ja napauta Estä.
Puhelujen estäminen tietystä numerosta lapsen Android-puhelimeen

Jos lapsellasi on Nexus- tai Pixel-laite, noudata seuraavia ohjeita. Muussa tapauksessa katso ohjekeskuksesta ohjeet puhelinnumerojen estämiseen eri laitteissa.

1. Valitse lapsen laitteella Puhelin Puhelin.
  2. Valitse Soittohistoria Soittohistoria.
  3. Napauta puhelua, joka on tullut estettävästä numerosta.
  4. Napauta Estä / ilmoita häiriköinnistä.

Viestisovellusten tai -sivustojen estäminen

Jos lapsi on kirjautunut sisään Android-laitteelle, voit valvoa, mitä sovelluksia hän käyttää kyseisellä laitteella.

Latausten ja ostojen tarkistaminen

Jos ostosten hyväksyminen on päällä, lapsi ei voi ladata sovelluksia Google Playsta ilman hyväksyntääsi.

Kun lapsi pyytää lupaa sovelluksen lataamiseen, katso sovelluksen kuvauksesta ja käyttöoikeuksista, salliiko sovellus käyttäjien välisen viestinnän.

Jos et halua, että lapsi käyttää sovellusta, sinun ei tarvitse hyväksyä sitä.

Huom. Lapsi voi käyttää koko perheen kirjaston kautta aiemmin jaettuja sisältöjä ja latauksia ilman erillistä hyväksyntää.

Näin estät lasta käymästä tietyillä sivustoilla Chrome-selaimessa Android-laitteilla ja Chromebookeilla

Jos et halua, että lapsi saa viestejä sosiaalisen median sivuston tai muun vastaavan sivuston kautta, voit estää sivuston Chromessa.

Voit myös muuttaa lapsen tiliasetuksia siten, että hän pääsee vain tietyille sivustoille eikä kaikille estämättömille sivustoille.

Huom. Voit estää sivustoja Chromessa vain sellaisissa Android-laitteissa tai Chromebookeissa, joihin lapsi on kirjautuneena.