Google Play ja lapsen Google-tili

Jos hallinnoit lapsesi Google-tiliä Family Linkin kautta, lapsesi voi käyttää Google Playta.

Google Playn toiminta

Google Play on enimmäkseen samanlainen niin lapsille kuin aikuisille.

Tutustu eroihin valitsemalla alta sovelluksen nimi.

Play Kauppa

Jos kirjaat lapsen hänen Google-tilillään Android-laitteelle tai Chromebookille, hän voi ladata sovelluksia, pelejä, elokuvia ja muuta sisältöä Google Play Kaupasta.

Näillä tavoilla voit rajoittaa sisältöä, jota lapsesi voi ladata tai ostaa:

Play Pelit

Alle 13-vuotias tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää nuorempi lapsi, jonka valvottua Google-tiliä hallinnoidaan Family Linkin kautta, voi luoda Play-peliprofiilin peli-identiteetilleen. Profiilin luomiseen tarvitaan vanhemman hyväksyntä.

• Play Pelit ‐profiililla: Lapsi voi kirjautua automaattisesti tuettuihin peleihin Play Pelit ‐profiilinsa avulla. Tämä voi tarjota lapselle jatkuvuutta Playn eri alustoilla.
  • Ilman Play-peliprofiilia: Lapsi voi edelleen pelata pelejä erikseen Family Link ‐asetusten perusteella, mutta kaikki Play-peliprofiilista riippuvat peliominaisuudet eivät välttämättä toimi odotetusti.

Vinkki: Kaikki pelit eivät tue automaattista kirjautumista valvotun Google-tilin Play-peliprofiililla.

Play Kirjat

Alle 13-vuotiaat (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmat) eivät näe Play Kirjat ‑sovelluksen "Sinulle suositeltuja e-kirjoja"- ja "Sinulle suositeltuja äänikirjoja" ‑osioita.

Tärkeää: Eroavaisuudet eivät koske tilannetta, jossa Family Link ‑valvonta on lisätty aiemmin luotuun Google-tiliin.

Google TV ja Play Elokuvat

Google Play Elokuvat ‑sovelluksessa on joitakin ominaisuuksia, joita alle 13-vuotiaat (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmat) eivät voi käyttää, kuten

• Play Elokuvien katselu kirjautumalla Android TV:hen (lapsi voi kuitenkin kirjautua Google TV:tä tukeville laitteille)
  • elokuvatarjouksien lunastaminen
  • Google TV:hen kirjautuminen iOS-laitteella.

Lue lisää lastenprofiileista ja Google TV:stä

Ongelmien korjaus

Lapsi ei löydä Google Play Kauppaa

Huom. Lapsen Chromebookilla on oltava Chrome-käyttöjärjestelmän versio 71 tai uudempi, jotta hän voi käyttää Google Playsta ladattuja sovelluksia. Lue lisää Chrome-käyttöjärjestelmän päivittämisestä.

1. Valitse lapsen Chromebookin oikeasta alakulmasta aika ja sitten Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Google Play Kauppa ‑osion "Asenna sovelluksia ja pelejä Google Playsta Chromebookille" ‑kohdasta Laita päälle.
    • Jos vaihtoehto ei näy, lapsen Chromebook ei toimi Android-sovellusten kanssa.
  3. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisää.
  4. Sinua pyydetään hyväksymään käyttöehdot. Kun olet lukenut ja hyväksynyt ehdot, valitse Hyväksyn.