Hoe Google-accounts werken als een kind 13 jaar wordt (of de toepasselijke leeftijd in je land bereikt)

Als een kind van wie het account wordt beheerd met Family Link, 13 jaar wordt (of de toepasselijke leeftijd in het betreffende land bereikt), kan die de volgende beslissingen nemen:

Tips:

Kinderen beslissen wanneer ze hun eigen account beheren

Vlak voordat een kind 13 jaar wordt (of de toepasselijke leeftijd in het betreffende land bereikt), krijgt zowel het kind als de gezinsbeheerder een e-mail. In deze e-mail wordt het kind gevraagd een keuze te maken uit de onderstaande opties.

De huidige toezichtinstellingen houden

Het kind kan ervoor kiezen de bestaande toezichtinstellingen te houden en hun account voorlopig nog door een ouder te laten beheren. Dit kan het kind aangeven door de optie Later vragen te selecteren.

Als het kind er klaar voor is en een in aanmerking komend account heeft, kan die ervoor kiezen het account zelf te beheren. Het kind kan besluiten ouderlijk toezicht in te stellen voor kinderen die ouder zijn dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in het betreffende land hebben).

Belangrijk: Het kind moet de beslissing om het Google-account zelf te beheren, nemen voordat die 18 wordt.

Toezicht instellen voor kinderen die ouder zijn dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land hebben bereikt)

Als het kind het ouderlijk toezicht wil laten doorgaan, moet die er eerst voor kiezen hun eigen account zelf te beheren.

Stap 1: Hun eigen account beheren

Je kind kan het volgende doen om hun eigen account te beheren:

1. Naar de inbox gaan en de e-mail met de titel 'Ben je klaar om zelf je Google-account te beheren?' openen.
  2. De e-mail lezen en Instellingen controleren selecteren.
  3. De accountinstellingen controleren en Ik ben er klaar voor selecteren.

Stap 2: Toezicht toevoegen

Ontdek hoe toegevoegd toezicht werkt voor kinderen die ouder zijn dan 13 jaar (of dan de toepasselijke leeftijd in je land) en volg de stappen om toezicht in te stellen.

Het account zelf beheren

Je kind kan het volgende doen om hun eigen account te beheren:

1. Naar de inbox gaan en de e-mail met de titel 'Ben je klaar om zelf je Google-account te beheren?' openen.
  2. Bepaalde instellingen voor hun account kiezen, zoals de SafeSearch-instelling voor zoekresultaten van Google.
  3. Tikken op Ik ben er klaar voor.
  4. Als het account van het kind is ingelogd bij een Chromebook, moet het kind uitloggen en opnieuw inloggen om de functies voor ouderlijk toezicht te verwijderen.

Als kinderen hun eigen account gaan beheren en er niet voor kiezen toezicht aan te zetten, geldt het volgende:

• De functies voor ouderlijk toezicht worden uitgezet, zoals:
    • Time-outs instellen
    • Apps toestaan of blokkeren
  • Kinderen blijven lid van de gezinsgroep, maar kunnen ervoor kiezen de groep te verlaten.
  • Locatie delen staat uit. Kinderen kunnen zelf beslissen of ze deze functie weer willen aanzetten.
  • Ouders kunnen YouTube met ouderlijk toezicht of YouTube Kids niet instellen voor hun kind. Als ze het toezicht weer toevoegen aan het account van hun kind, kunnen ze de beperkte modus gebruiken om potentieel niet-gezinsvriendelijke content op YouTube weg te filteren.
Tip: Kinderen kunnen video's en kanalen die eerder waren geblokkeerd, nu misschien wel zien in de app.
  • Kinderen kunnen gepersonaliseerde advertenties aanzetten.
    • Google personaliseert geen advertenties voor kinderen voordat ze ten minste de geldende minimumleeftijd in hun land hebben bereikt.
    • Kinderen voor wie toezicht is toegevoegd aan hun Google-account, kunnen de advertenties beheren die ze te zien krijgen.

Instellingen die worden gewijzigd

Als kinderen hun eigen account gaan beheren en er niet voor kiezen toezicht aan te zetten, geldt het volgende:

• De functies voor ouderlijk toezicht worden uitgezet, zoals:
    • Time-outs instellen
    • Apps toestaan of blokkeren
  • Kinderen blijven lid van de gezinsgroep, maar kunnen ervoor kiezen de groep te verlaten.
  • Locatie delen staat uit. Kinderen kunnen zelf beslissen of ze deze functie weer willen aanzetten.
  • Kinderen kunnen YouTube Kids niet meer gebruiken met hun Google-account. Ze kunnen video's en kanalen die eerder waren geblokkeerd, nu misschien wel zien in de app.
  • Kinderen kunnen gepersonaliseerde advertenties aanzetten.

Sommige Google Play-instellingen veranderen ook:

• Aankoop- en downloadgoedkeuring: Als het kind voorheen goedkeuring van de ouder moest hebben voor alle content op Google Play, heeft die nu alleen nog toestemming nodig voor betaalde content. Had het kind voorheen geen goedkeuring van de ouder nodig om aankopen te doen, dan verandert er niets.
  • Ouderlijk toezicht: Er wordt geen ouderlijk toezicht meer toegepast op het Google-account van het kind nadat het kind het beheer heeft overgenomen. Als het kind dat wil, kan die het ouderlijk toezicht weer instellen op elk onder toezicht staand apparaat dat die gebruikt.