Käyttöajan määrittäminen lapsen laitteelle

Kun luot Google-tilin lapselle Family Linkin avulla, voit asettaa hänen Android-laitteelleen tai Chromebookilleen käyttöaikarajoituksia. Voit asettaa lapsen Android-laitteen tai Chromebookin lukittumaan, kun hän on käyttänyt laitetta tietyn ajan tai kun uskot, että hän tarvitsee laitepaussia.

Tärkeää: Järjestelmäsovelluksille ei voi asettaa käyttörajoja. Voit asettaa rajoituksia laitteisiin, joiden käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi.

Näin käyttöaikarajoitukset toimivat

Tärkeää: Lapsen laitteen kelloa voi muuttaa vain, jos käyttöaikarajoitukset ovat poissa käytöstä.

Kun asetat lapsen Android-laitteelle tai Chromebookille käyttöaikarajoituksen, hän saa ilmoituksen, kun

• käyttöaika määritetään ensimmäisen kerran (vain Android-laitteet)
  • laite on lukittumassa.

Kun laite on lukittu, lapsi

• ei näe ilmoituksia
  • ei voi avata laitteen lukitusta tai käyttää muita sovelluksia kuin sellaisia, jotka on määritetty aina sallituiksi (jos aina sallitut sovellukset ovat päällä)
  • voi soittaa hätäpuhelun napauttamalla Hätäpuhelu ja vastata puheluihin, jos laitteessa on puhelinliittymä (vain Android-puhelimet).

Vinkki: Aikarajoja sovelletaan kaikkiin lapsen Android- ja ChromeOS-laitteisiin asennettuihin sovelluksiin.

Käyttöaikarajoitusten käyttöönotto

Voit siirtyä lapsen tilin asetuksiin, joita käytit viimeksi Family Link ‐sovelluksessa, napauttamalla alla olevaa painiketta:

Päivittäisten rajojen muuttaminen

Päivittäisen käyttöaikarajan asettaminen ensimmäistä kertaa

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse "Päivittäinen raja" ‐kohdasta Ota käyttöön.
  5. Aseta päivittäinen raja tunteina ja minuutteina.

Kuluvan päivän rajan muuttaminen vanhemman laitteella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse "Päivittäinen raja" ‐kohdasta Muuta tämän päivän osalta.
  5. Aseta päivittäinen raja tunteina ja minuutteina.
    • Voit myös laittaa rajan pois päältä.
  6. Valitse Valmis.

Viikoittaisen rajan muokkaaminen vanhemman laitteella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse "Päivittäinen raja" ‐kohdasta Muokkaa viikkoaikataulua.
  5. Valitse päivät, joina haluat rajoittaa käyttöaikaa.
    • Voit myös laittaa viikkoaikataulun pois päältä.
  6. Valitse Valmis.

Vinkki: Voit muokata viikkoaikataulua ja muuttaa rajaa mille tahansa päivälle. Jos haluat ottaa aikarajan käyttöön joko kaikkina päivinä tai maanantaista perjantaihin, valitse Käytä myös….

Päivittäisen käyttöaikarajan asettaminen lapsen laitteella

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset Asetukset.
    • Android-versio 8.1 (O) ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
    • Muut Android-versiot: Napauta Google ja sitten Lapsilukko.
  2. Jos haluat nähdä nykyiset asetukset, valitse Päivittäinen raja.
  3. Jos haluat muokata päivittäisen rajan asetuksia, vahvista olevasi vanhempi kirjautumalla sisään tai lisäämällä vanhemman käyttökoodi.

Vinkki: Päivittäiset käyttörajat koskevat kaikkia lapsen käyttämiä Android-laitteita ja Chromebookeja. Jos päivittäinen raja on esimerkiksi kaksi tuntia, lapsi voi käyttää kutakin laitetta kaksi tuntia.

Laitepaussin asettaminen

Voit siirtyä lapsen tilin asetuksiin, joita käytit viimeksi Family Link ‐sovelluksessa, napauttamalla alla olevaa painiketta:

Laitepaussin asettaminen

Laitepaussin käyttöönotto ensimmäistä kertaa

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse Laitepaussi-kohdasta Ota käyttöön.
  5. Aseta päivittäinen raja tunteina ja minuutteina.

Kuluvan päivän laitepaussin muokkaaminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse Laitepaussi-kohdasta Muuta tämän päivän osalta.
  5. Valitse päivät, joille haluat asettaa laitepaussin.

Laitepaussin viikkoaikataulun muokkaaminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse Laitepaussi-kohdasta Muokkaa viikkoaikataulua.
  5. Valitse päivät, joille haluat asettaa laitepaussin.

Lapsen laitteella

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset Asetukset.
    • Android-versio 8.1 (O) ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
    • Muut Android-versiot: Napauta Google ja sitten Lapsilukko.
  2. Jos haluat nähdä nykyiset asetukset, napauta Laitepaussi.
  3. Jos haluat muokata Laitepaussi-kohdan asetuksia, vahvista olevasi vanhempi kirjautumalla sisään tai lisäämällä vanhemman käyttökoodi.
Käyttöaikarajoituksen lisääminen lapsen sovelluksiin
Jos lapsen Android-laitteen käyttöjärjestelmä on Android N (7.0) tai sitä uudempi tai Chromebookin Chrome-käyttöjärjestelmän versio on 83 tai sitä uudempi, voit asettaa sovelluksille käyttöaikarajoja. Näin voit päättää, miten paljon aikaa lapsi saa viettää tietyn sovelluksen parissa päivittäin.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Valitse Aseta rajoitus Rajan asettaminen
  6. Valitse, miten kauan lapsi voi käyttää tiettyä sovellusta.
  7. Valitse Valmis.

Vinkkejä:

• Aikarajoja sovelletaan kaikkiin lapsen Android- ja ChromeOS-laitteille asennettuihin sovelluksiin.
  • Sovellusten aikarajatoiminto ei koske järjestelmäsovelluksia. Aikarajoja voidaan asettaa vain sellaisiin laitteisiin, joissa on Android N (7.0) tai sitä uudempi versio, ja Chromebookeihin, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmän versio 83 tai sitä uudempi.
Aina sallittujen sovellusten valitseminen

Tärkeää: Aina sallitut sovellukset ‑ominaisuus on käytettävissä, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista, mitä Android-versiota lapsesi käyttää. Joitakin lapsen puhelimen toiminnan kannalta olennaisia järjestelmäsovelluksia voi käyttää, vaikka puhelin on lukittuna, jos Aina sallitut sovellukset ‑ominaisuus on käytettävissä.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Valitse Sallittu aina always allow ja sitten Valmis.
Aina sallittujen sovellusten muokkaaminen
Tärkeää: Aina sallitut sovellukset ovat käytettävissä vain, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista, mitä Android-versiota lapsi käyttää.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.

Tästä kohdasta voit valita haluamasi vaihtoehdon:

• Salli aina always allow.
  • Aseta aikaraja Rajan asettaminen.
  • Estä sovellus Estä.

Vinkkejä:

• Aina sallitut sovellukset eivät kuluta lapselle asetettua käyttöaikaa, mutta niitä ei voi käyttää laitepaussin aikana.
  • Jos valitset "Lukitse", aina sallitut sovellukset eivät ole käytettävissä, ellet muuta asetusta laitteen lukitusnäytöltä.
    1. Valitse Laitteet ja sitten valitse laite, jonka haluat päivittää.
    2. Valitse Lukitusnäytön asetukset ja sitten Aina sallitut sovellukset.

Käyttöaikarajoitusten päivittäminen tai ottaminen pois päältä

Lapsen Android-laitteen tai Chromebookin lukitseminen tai lukituksen avaaminen
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Napauta Asetukset.
  4. Valitse yläosasta lapsen laite ja sitten Lukitse tai Avaa lukitus.
Vinkki: Jos lapsen Android-laite tai Chromebook ei ole yhteydessä internetiin, voit käyttää lukituksen avaamiseen vanhemman Family Link ‑käyttökoodia.
Lisäajan antaminen lapselle
Voit antaa lapsen käyttää laitettaan kuluvana päivänä tavallista pidempään muuttamatta laitteen päivittäistä käyttörajaa tai laitepaussia. Voit antaa lisäaikaa lapsen Android-laitteen ollessa lukittuna tai lukituksen alkaessa pian.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Controls.
  4. Valitse yläreunasta lapsen laite ja sitten Anna lisäaikaa Lisäaika.
  5. Valitse lisäajan määrä.
  6. Valitse Lisää.

Vinkki: Lisäaikaa voi muuttaa tai sen voi poistaa. Näet asetukset valitsemalla Anna lisäaikaa Lisäaika uudelleen.

Lapsen käyttämien sovellusten käyttörajojen muuttaminen
Voit päivittää tietyn sovelluksen käyttörajan seuraavasti:
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoituksetja sitten Valitse haluamasi sovellus.
  4. Valitse Muuta sovelluksen rajoitusta ja sitten Valmis.
Käyttöaikarajoitusten poistaminen käytöstä

Voit poistaa käyttöaikarajoitukset käytöstä laitteesi Family Link ‑sovelluksella.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten valitse "Päivittäinen raja" ‐kohdasta Muuta tämän päivän osalta.
  4. Päivittäisten rajojen laittaminen pois päältä useilta päiviltä:
    • Valitse Muokkaa viikkoaikataulua.
    • Laita päivittäiset rajat kokonaan pois päältä ja sitten Tallenna.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.