Lapsen Google-tilin hoitaminen Family Linkin avulla

Perheryhmän vanhemmat voivat määrittää lapsen Google-tilin asetukset Family Linkin avulla.

Google-tilin asetusten valvominen

Huom. Family Linkin käytönvalvontapalvelujen ominaisuudet saattavat vaihdella lapsen laitteen mukaan.

Tärkeää: Family Linkin ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Google saattaa tallentaa joitakin tapahtumia lapsen Google-tilille lapselle valitsemiesi toiminta-asetusten perusteella.

Jos valitset asetuksista, että Google ei saa tallentaa lapsen toimintaa, jotkin Family Linkin ominaisuudet ja muut Googlen palvelut eivät välttämättä toimi.

Lapsen Google-toiminnan asetusten valitseminen

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksesta napauttamalla alla olevaa painiketta:

Valitse lapsen Google-toiminnan asetukset

Vinkki: Painikkeen kautta pääset viimeksi sovellukseen lisätyn lapsen asetukseen.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset​ ja sitten Yksityisyysasetukset ja sitten Tilin data-asetukset.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
Valitse, voiko lapsi muuttaa Google-toiminnan asetuksia itse

Sekä sinä että lapsi voitte muuttaa Google-toiminnan asetuksia. Voit myös muuttaa omia asetuksiasi siten, että vain vanhemmilla on oikeus valita toimintojen hallinnan asetukset.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset ja sitten Yksityisyysasetukset ja sitten Tilin data-asetukset.
  4. "Toimintojen hallinta" ‑kohdasta voit antaa lapselle luvan muuttaa näitä asetuksia.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.
Lapsen tallennetun toiminnan katsominen tai poistaminen

Tärkeää: Jos lisäsit valvonnan lapsen aiemmin luodulle Google-tilille, tarvitset tähän lapsesi apua.

1. Siirry lapsen laitteella Omat tapahtumat ‑sivulle.
  2. Hae sovellusta, jonka tapahtumat haluat nähdä.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
    • Napauta Tiedot, niin löydät lapseen liittyvät tapahtumat.
    • Poista lapsen tapahtumat valitsemalla Poista.

Lapsen Google-tilin tietojen muokkaaminen

Huom. Nämä vaihtoehdot ovat saatavilla vain, jos lapsi on alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää) nuorempi eikä ole päättänyt hoitaa omaa tiliään.

Lapsen nimen, syntymäajan tai sukupuolen muuttaminen

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksesta napauttamalla alla olevaa painiketta:

Muuta lapsen nimeä, syntymäaikaa tai sukupuolta

Vinkki: Painikkeen kautta pääset viimeksi sovellukseen lisätyn lapsen asetukseen.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset ja sitten Tilitiedot.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa Muuta.
  5. Muuta lapsen tilitietoja.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.
Lapsen kuvan vaihtaminen
Tärkeää: Vaihtoehto ei ole saatavilla, jos lisäsit valvonnan lapsen Google-tilin luomisen jälkeen.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Napauta lapsen profiilikuvaa sivun yläreunasta.
  4. Valitse kuva tai ota uusi.
Lapsen salasanan nollaaminen

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksesta napauttamalla alla olevaa painiketta:

Nollaa lapsen salasana

Vinkki: Painikkeen kautta pääset viimeksi sovellukseen lisätyn lapsen asetukseen.

Jos vaihdat lapsen salasanan, hänet saatetaan kirjata ulos laitteilta. Valvonta-asetukset toimivat vasta, kun lapsi kirjautuu sisään.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset ja sitten Tilitiedot ja sitten Vaihda salasana.
  4. Kirjaudu sisään Google-tilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  5. Kirjoita uusi salasana.
  6. Napauta Vaihda.
  7. Jos lapsella on kaksivaiheinen vahvistus käytössä, vahvista ponnahdusilmoitus napauttamalla Selvä.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Lapsen tilin kaksivaiheinen vahvistus

• Jos lapsen tilillä on käytössä kaksivaiheinen vahvistus ja vaihdat tilin salasanan, kaksivaiheinen vahvistus poistetaan käytöstä ja tämä ylimääräinen suojatoimenpide poistetaan lapsen tililtä.

• Kun kaksivaiheinen vahvistus on poistettu käytöstä, sekä sinulle että lapsellesi lähetetään vahvistussähköposti.

• Lapsesi voi ottaa kaksivaiheisen vahvistuksen uudelleen käyttöön kirjauduttuaan tililleen. Lue lisää.

Lapsen Google-tilin poistaminen tai poistamisen kumoaminen