Mainokset ja Family Linkin kautta hallinnoidut Google-tilit

Kun luot Family Linkin avulla Google-tilin alle 13-vuotiaalle (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmalle), hän voi käyttää monia Googlen palveluita. Lapsi saattaa nähdä mainoksia Googlen palveluissa, kuten Google Haussa ja Google Mapsissa tai kolmansien osapuolten sovelluksissa, joita hän käyttää tai sivustoilla, joilla hän käy.

Vinkki: Tämä artikkeli koskee tilanteita, joissa lapsi käyttää Google-tiliä sähköpostiosoitteella ja salasanalla tai ilman niitä.

Mainosten toiminta tileillä

Googlen palveluihin kirjautuneena

Kun Google havaitsee palveluissaan, että alle 13-vuotias (tai maassa sovellettavaa ikää nuorempi) on kirjautunut Family Linkin kautta hallinnoidulle Google-tilille, Google pyrkii varmistamaan, että

• mainokset näissä Googlen palveluissa on merkitty
  • mainokset näissä Googlen palveluissa käyvät läpi tarkastusprosessin, jolla yritetään rajoittaa mainoksia, jotka eivät ehkä sovi lapsille.

Google ei näytä personoituja mainoksia alle 13-vuotiaille (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmille). Personoidut mainokset perustuvat lapsen tilin tietoihin tai hänen toimintaansa internetissä. Niiden sijaan alle 13-vuotiaille (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmille) näkyvät mainokset saattavat perustua esimerkiksi

• lapsen tarkasteleman sivuston tai sovelluksen sisältöön
  • hänen sen hetkiseen hakuunsa
  • hänen yleiseen sijaintiinsa (kuten kaupunkiin tai osavaltioon).

Vinkki: Google ei personoi lasten mainoksia, ennen kuin he saavuttavat maassaan sovellettavan käyttöiän. Lapset, jotka käyttävät aiemmin luotua Google-tiliä, johon on lisätty valvonta, voivat vaikuttaa näkemiinsä mainoksiin mainosasetuksia muokkaamalla sen jälkeen, kun he voivat nähdä personoituja mainoksia.

Uloskirjautuneena tai muissa kuin Googlen palveluissa

Kun lapsi on uloskirjautuneena tililtään tai kun hän käy muiden kuin Googlen sivustoilla tai palveluissa, hän saattaa nähdä

• mainoksia, jotka eivät ole lapsille sopivia
  • muiden kuin Googlen mainostentarjoajien mainoksia, mukaan lukien personoituja mainoksia.

Jotkut mainoksista saattavat mielestäsi olla lapselle sopimattomia tai epäolennaisia.

Mainostajien käytännöt

Mainostajat eivät saa kohdistaa mainoksia alle 13-vuotiaiden (tai maassa sovellettavaa ikää nuorempien) Google-tileille. Mainostajat eivät myöskään saa tarjota personoituja mainoksia näille tileille Googlen mainospalvelujen avulla.

Vaikka lapsi klikkaisi mainosta, Google ei jaa alle 13-vuotiaiden (tai maassa sovellettavaa ikää nuorempien) henkilötietoja mainostajille.

Vinkki: Nämä käytännöt koskevat vain Googlen tarjoamia mainoksia, mutta eivät muiden mainostentarjoajien mainoksia. Google ei personoi lapsen mainoksia, ennen kuin hän saavuttaa maassaan sovellettavan käyttöiän.

Lapsille sopimattomista mainoksista ilmoittaminen

Kun alle 13-vuotias (tai maassa sovellettavaa ikää nuorempi) käyttää Googlen palveluja ollessaan kirjautuneena Family Linkin kautta hallinnoidulle Google-tilille, voimaan astuvat käytännöt, joiden avulla tarjoamme ainoastaan lapsille sopivia mainoksia. Jos lapsi kuitenkin näkee sopimattoman mainoksen, ilmoita mainoksesta, niin tarkistamme sen.