Chrome ja lapsen Google-tili

Jos lapsella on Google-tili, hän voi kirjautua Google Chromeen

• Android-laitteella
  • Chromebookilla
  • iPhonella ja iPadilla
  • Windows-, Mac- tai Linux-tietokoneella.

Chromen käyttökokemus lapselle

Lapsilla ja aikuisilla on samanlainen käyttökokemus, kun he kirjautuvat Chromeen Google-tilillään. Osa lisäominaisuuksista tekee Chromen käytöstä turvallisempaa.

Vinkki:

• Incognito-tila laitetaan pois päältä, kun lapsi on kirjautuneena Chromeen Family Linkin kautta hallinnoidulla tilillä.

Valitse lapsen käyttämä laitetyyppi:

Android

Jos lapsi käyttää Android-laitetta, Family Linkin avulla voit

• valita sisältösuodattimen ja sallia tai estää lapsen pääsyn tietyille sivustoille
    • laittaa Pyri estämään aikuisille tarkoitetut sivustot ‐asetuksen päälle lapselle Family Linkissä, jolloin Chrome pyrkii estämään avoimen seksuaaliset sivustot
    • (Japanissa asuvat: Alps System Integration Co., Ltd. tarjoaa tämän lisäsuodatinpalvelun)
  • sallia tai estää tietyt sivustot
  • hyväksyä tai hylätä lapsen pyynnöt päästä estetyille sivustoille
  • sallia tai estää sivustoja pyytämästä pääsyä lapsen sijaintitietoihin, kameraan tai mikrofoniin.

Chromebookilla

Jos lapsen laite on Chromebook, Family Linkin avulla voit

• valita sisältösuodattimen ja sallia tai estää lapsen pääsyn tietyille sivustoille
    • laittaa Pyri estämään aikuisille tarkoitetut sivustot ‐asetuksen päälle lapselle Family Linkissä, jolloin Chrome pyrkii estämään avoimen seksuaaliset sivustot
    • (Japanissa asuvat: Alps System Integration Co., Ltd. tarjoaa tämän lisäsuodatinpalvelun)
  • sallia tai estää tietyt sivustot
  • hyväksyä tai hylätä lapsen pyynnöt päästä estetyille sivustoille
  • sallia tai estää sivustoja pyytämästä pääsyä lapsen sijaintitietoihin, kameraan tai mikrofoniin.
  • sallia lapsen asentaa laajennuksia Chrome Web Storesta tai estää asentamisen.

Windows-, Mac- tai Linux-tietokoneella.

Tärkeää:

• Jos käytössä on Windows-, Mac- tai Linux-tietokone,
    • lapsi voi kirjautua ulos Chromesta, käyttää Vierastilaa ja vaihtaa muihin profiileihin, jolloin Chromen Family Link ‐asetukset eivät ole käytössä selaamisen aikana
    • lapsella voi myös olla pääsy muihin selaimiin, joissa Chromen Family Link ‐asetukset eivät ole käytössä
  • kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole kaikkien käyttäjien saatavilla.

Jos lapsen laite on Windows-, Mac- tai Linux-tietokone, Family Linkin avulla voit

• valita sisältösuodattimen ja sallia tai estää lapsen pääsyn tietyille sivustoille
    • laittaa Pyri estämään aikuisille tarkoitetut sivustot ‐asetuksen päälle lapselle Family Linkissä, jolloin Chrome pyrkii estämään avoimen seksuaaliset sivustot
    • (Japanissa asuvat: Alps System Integration Co., Ltd. tarjoaa tämän lisäsuodatinpalvelun)
  • sallia tai estää tietyt sivustot
  • hyväksyä tai hylätä lapsen pyynnöt päästä estetyille sivustoille
  • sallia tai estää sivustoja pyytämästä pääsyä lapsen sijaintitietoihin, kameraan tai mikrofoniin.

iPhonella ja iPadilla

Tärkeää:

• Jos käytössä on iPhone tai iPad,
    • lapsi voi kirjautua ulos Chromesta ja siirtyä selauskokemukseen, jossa Chromen Family Link ‐asetukset eivät ole käytössä
    • lapsella voi myös olla pääsy muihin selaimiin, joissa Chromen Family Link ‐asetukset eivät ole käytössä
  • kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole kaikkien käyttäjien saatavilla.

Jos lapsen laite on iPhone tai iPad, Family Linkin avulla voit

• valita sisältösuodattimen ja sallia tai estää lapsen pääsyn tietyille sivustoille
    • laittaa Pyri estämään aikuisille tarkoitetut sivustot ‐asetuksen päälle lapselle Family Linkissä, jolloin Chrome pyrkii estämään avoimen seksuaaliset sivustot
    • (Japanissa asuvat: Alps System Integration Co., Ltd. tarjoaa tämän lisäsuodatinpalvelun)
  • sallia tai estää tietyt sivustot
  • hyväksyä tai hylätä lapsen pyynnöt päästä estetyille sivustoille.

Lapsen toiminnan hallinnointi Chromessa

Lapsen Chrome-selailun valvominen

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksessa napauttamalla alla olevaa painiketta:

Ota Google Chromen lapsilukko käyttöön

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Chrome.
  4. Valitse perheellesi sopiva asetus:
    • Salli kaikki sivustot: Lapsi voi käydä kaikilla sivustoilla, joita et ole estänyt.
    • Pyri estämään aikuisille tarkoitetut sivustot: Yksikään suodatin ei ole täydellinen, mutta tämän pitäisi auttaa piilottamaan avoimen seksuaaliset ja väkivaltaiset sivustot.
    • Salli vain hyväksytyt sivustot: Lapsi voi käydä sallimillasi sivustoilla.
  5. Jos haluat sallia tai estää tietyt sivustot manuaalisesti, valitse Hallinnoi sivustoja ‐kohdasta Hyväksytty tai Estetty.
    • Kun sallit sivuston tai estät sen, tämä asetus on voimassa riippumatta siitä, mitä muita Chromen selainasetuksia lapsella on käytössä.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Yksittäisten sivustojen salliminen tai estäminen

Jos estät sivuston Chromessa, lapsi voi pyytää lupaa kyseisellä sivustolla käyntiin.

Jos lapsi valitsee

• Kysy kasvotusten ‑vaihtoehdon, voit tarkistaa pyynnön hänen laitteellaan ja hyväksyä tai hylätä sen omalla Google-tilisi salasanalla (käytettävissä vain Android-laitteilla ja Chromebookeilla)
  • Kysy viestillä ‑vaihtoehdon, saat Family Link ‐sovellukseen ilmoituksen, jossa voit hyväksyä tai hylätä pyynnön.

Sivuston salliminen tai estäminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Chrome.
  4. Valitse Hallinnoi sivustoja ‐kohdasta Hyväksytty tai Estetty.
  5. Valitse Lisää verkkosivusto.
  6. Lisää verkkosivusto, esimerkiksi www.google.com, tai verkkotunnus, kuten google.
    • Verkkosivustot: Sisällytä URL-osoitteen www.‐osa (esim. www.google.com, ei google.com). Jos estät tai sallit tietyn verkkosivuston, kuten www.google.comin, asetusta ei käytetä sivustoilla, jotka alkavat tai päättyvät eri tavalla, kuten www.google.co.uk tai photos.google.com.
    • Verkkotunnukset: Jos estät tai sallit koko verkkotunnuksen, esim. google, asetusta käytetään sivustoilla, jotka alkavat tai päättyvät eri tavalla, kuten www.google.com ja images.google.fr.
  7. Valitse vasemmasta yläkulmasta Sulje Sulje.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Verkkosivustojen lupa-asetusten muuttaminen

Tärkeää: Et voi tällä hetkellä muuttaa verkkosivustojen lupia lapsen iPhonella tai iPadilla, eikä ominaisuus välttämättä ole vielä käytettävissä Windows-, Mac- tai Linux-tietokoneilla.

Voit valita, saako lapsesi antaa esimerkiksi sijaintia, kameraa tai ilmoituksia koskevia sivustolupia verkkosivustoille, joilla hän käy.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Chrome ja sitten Lisäasetukset.
  4. Laita Sivustojen, sovellusten ja laajennusten käyttöoikeudet päälle tai pois päältä.

Vinkki: Pääset määrittämään tämän asetuksen myös klikkaamalla lapsen nimeä Chromen hallintapaneelissa.

Kun "Sivustojen, sovellusten ja laajennusten käyttöoikeudet" ‐asetus on poissa päältä, lapsi ei voi antaa lupia sivustoille. Hänen aiemmin antamansa luvat ovat kuitenkin edelleen voimassa.