Lapsen Google-tilin Haun hallinta

Voit hallinnoida lapsen hakutuloksia hänen tiliinsä yhdistetyllä Family Linkillä.

Näin Haku toimii

Kun lapsi tekee hakuja Googlessa, järjestelmämme pyrkivät tarjoamaan osuvinta ja luotettavinta saatavilla olevaa tietoa. Lisäksi voit valita lapsesi tilille parhaiten sopivat asetukset.

Näin Haku toimii koulutileillä

Kun oppilas kirjautuu Google Workspace for Education ‑koulutililleen ja käyttää Google Hakua, SafeSearch auttaa suodattamaan vain aikuisille tarkoitetun sisällön pois hakutuloksista. Ominaisuus toimii, jos oppilaitoksen järjestelmänvalvoja pitää sen päällä.

Oppilaitoksen järjestelmänvalvojat voivat päivittää SafeSearch-suodatuksen milloin tahansa ja laittaa sen päälle tai pois päältä hallintakonsolista. Kun SafeSearch on laitettu pois päältä, oppilaat voivat muuttaa omia SafeSearch-asetuksiaan.

Näin Haku toimii, kun lapsilukko on käytössä

Voit muuttaa lapsen tilin hakutoimintaa ja laiteasetuksia Family Linkillä. SafeSearch-suodatus on päällä ja lukittu oletuksena lapsen tilille, jotta vain aikuisille tarkoitettua sisältöä voidaan hallita hakutuloksissa. Vain vanhemmat voivat ylläpitää SafeSearch-suodatusta.

Android-laitteiden ja Chromebookien kaltaisissa laitteissa incognito-tila on poistettu käytöstä, jotta sisällön sopivuutta olisi helpompi valvoa. Myös mainosten personointi on poistettu käytöstä.

Lapsen Google-hakutulosten tarkistaminen

Tärkeää: Jos et tällä hetkellä valvo lapsen Google-tiliä, voit laittaa valvonnan päälle Family Linkin avulla. Jos lapsella ei ole Google-tiliä, luo hänelle sellainen. Kun määrität valvonnan lapsen tilille, SafeSearch-suodatus kytkeytyy päälle automaattisesti ja lukittuu, jolloin lapsi ei voi muuttaa asetusta. Voit halutessasi päivittää asetuksen lapsesi puolesta Family Linkissä (katso seuraava osio).

Aikuisille tarkoitettujen sivustojen rajoittaminen lapselta

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksessa napauttamalla alla olevaa painiketta:

Ota Google Haun lapsilukko käyttöön

Tärkeää: Family Linkissä valitsemiasi SafeSearch-asetuksia ei voi pakottaa, jos

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link tai siirry osoitteeseen g.co/YourFamily.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Haku.
  4. Pidä SafeSearch Suodata-tilassa tai valitse asetukseksi Sumenna tai Pois päältä, jos haluat päivittää lapsen pääsyoikeudet.

Vinkki: Voit hallinnoida pääsyä vain aikuisille tarkoitetuille sivustoille päivittämällä Google Chromen suodattimet.

Lapsen henkilökohtaisten tulosten tarkistaminen ja muokkaaminen

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksessa napauttamalla alla olevaa painiketta:

Ota henkilökohtaiset tulokset käyttöön

Tärkeää: Lapsi voi laittaa henkilökohtaiset tulokset päälle tai pois päältä laitteellaan. Jos lapsi muuttaa tätä asetusta, et saa siitä ilmoitusta. Voit tarkistaa lapsen tilin asetukset milloin tahansa Family Link ‑sovelluksesta.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link tai siirry osoitteeseen g.co/YourFamily.
  2. Valitse lapsen nimi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Haku ja sitten Henkilökohtaiset tulokset.
  4. Laita Näytä henkilökohtaisia tuloksia päälle tai pois päältä.

Google Haun laittaminen päälle tai pois päältä

Google-sovellus

Voit ottaa haun pois päältä Google-sovelluksessa, jotta lapsi ei voi käyttää sitä Android-laitteillaan.

Tärkeää: Vaikka otat haun pois päältä, lapsesi voi edelleen tehdä hakuja selaimilla, kuten Chromella tai Firefoxilla. Voit halutessasi estää nämä sovellukset lapsen Android-laitteella.

Family Link ‑sovellus

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset ja sitten Google ja sitten Estä tai kumoa esto.

Google.com

Jos haluat, ettei lapsesi voi tehdä hakuja Google.com-sivustolta Android-laitteellaan tai Chromebookillaan, voit estää sivuston Chromessa.

Lapsen tilin data-asetusten ylläpitäminen

Verkko- ja sovellustoiminnan laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset ja sitten Yksityisyysasetukset ja sitten Tilin data-asetukset ja sitten Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Toimi näytön ohjeiden mukaan.
Lapsen haku- ja selaushistorian katsominen tai poistaminen

Tärkeää: Jos lisäsit valvonnan lapsen aiemmin luodulle Google-tilille, tarvitset tähän lapsesi apua.

1. Siirry lapsen laitteella Omat tapahtumat ‑sivulle. Lapsen on ehkä kirjauduttava sisään Google-tililleen.
  2. Poista toiminta manuaalisesti tai ota automaattinen poisto käyttöön ohjeiden mukaisesti.

Laitteilta tallennettujen yhteys- ja sovellustietojen hallinnointi

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link puhelimella tai tabletilla.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset ja sitten Yksityisyysasetukset ja sitten Tilin data-asetukset.
  4. Voit hallinnoida yhteys- ja sovellustietoja laitteilta "Muut tilin asetukset" ‑osiosta.

Vianetsintä

Lapseni näki sopimatonta sisältöä hakutuloksissa

Varmista ensin yllä olevien ohjeiden avulla, että SafeSearch on päällä.

Ilmoita sitten sisällöstä Googlelle. Jos lapsesi käyttää Android-laitetta, valitse alta sivustoja tai kuvia koskevat ohjeet ja toimi niiden mukaan. Muussa tapauksessa katso, kuinka voit ilmoittaa sopimattomasta sisällöstä muilla laitteilla.

Sivustot

Jos lapsesi vieraili sopimatonta sisältöä sisältävällä sivustolla, ilmoita sisällöstä Googlelle.

Kuvat

1. Napauta kuvaa nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.
  2. Valitse kuvan alta Lisää Lisää ja sitten Lähetä palautetta.
Lapseni näkee mainoksia hakutuloksissaan
Lapsi saattaa nähdä mainoksia käyttäessään Google Hakua. Lue lisää mainosten toiminnasta lapsen Google-tilillä.