Lapsen linkitettyjen Google-palveluiden ylläpitäminen

Tärkeää: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain EU:n alueella oleville käyttäjille.

Digimarkkinasäädös (DMA) on EU:n laki, joka tulee voimaan 6.3.2024. DMA:n vuoksi Google tarjoaa EU:n alueella mahdollisuuden pitää tietyt Googlen palvelut linkitettyinä lapsen tilillä.

Tällaisia Googlen palveluita ovat

• Haku
  • YouTube
  • mainospalvelut
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps.

Saksan lainsäädännön mukaisesti Saksassa olevat käyttäjät voivat halutessaan linkittää nämä Googlen lisäpalvelut:

• Yhteystiedot

Vinkki: Nämä lisävalinnat eivät ole käytettävissä, jos olet saanut Google-tilisi työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta.

Kun palvelut on linkitetty, ne voivat jakaa lapsen dataa toisilleen tiettyjä tarkoituksia varten. Kaikkea Googlen tietosuojakäytännössä kuvattua dataa voidaan jakaa linkitettyjen Googlen palveluiden välillä. Tämä sisältää lapsen toiminnan, kun hän on kirjautuneena sisään, esimerkiksi haut, katsotut videot ja kuunnellun sisällön.

Voit valita, mitkä palvelut pidetään linkitettyinä lapsen Google-tilillä.

Vinkki: Googlen palveluiden linkittäminen ei tarkoita lapsen datan jakamista kolmansien osapuolten palveluille.

Googlen palvelut, joita ei voi linkittää

Seuraavia palveluita ei voi linkittää Saksassa oleville käyttäjille:

• Google Assistant
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Linkitetyt Googlen palvelut" ‐kohdasta Ylläpidä linkitettyjä palveluita.
  4. Valitse linkitettävät palvelut ja valitse Seuraava.
    • Vinkki: Muut Googlen palvelut, joita ei ole listalla, pidetään aina linkitettyinä, ja ne voivat jakaa dataa toisilleen tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten lapsen yksityisyysasetuksista riippuen.
  5. Tarkista valinnat ja valitse Vahvista ja sitten Valmis ja sitten OK.

Valintasi siitä, mitkä yllä mainitut palvelut haluat pitää linkitettyinä lapsen tilillä, tulevat voimaan 6.3.2024. Voit milloin tahansa tarkistaa valintasi siitä, mitkä palvelut linkitetään.