Google-lastenprofiilin käytön aloittaminen Google TV:ssä

Lastenprofiilin avulla voit antaa lastesi käyttää Google TV ‑laitteita ilman, että sinun tarvitsee luoda heille sähköpostiosoite ja salasana.

Tärkeää

• Lastenprofiili ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Google TV ‑laitteilla.
  • Voit ylläpitää lapsilukkoja Family Linkillä. Kaikki Family Linkin lapsilukot eivät ole käytettävissä lastenprofiilissa.

Näin lastenprofiili toimii

Lastenprofiilin avulla voit tehdä seuraavia asioita:

• Laitepaussin ja päivittäisten rajojen asettaminen: Voit lisätä lapselle Google TV:n laitepaussin ja päivittäisen käyttörajan. Voit lisätä rajoitukset vain Google TV:stä. Niitä ei voi asettaa Family Linkin kautta.
  • Sovellustoiminnan valvonta: Voit valvoa lapsen sovellustoimintaa Family Linkillä.
  • Sovellusten lisääminen ja ylläpito: Google TV:ssä voit ladata lastenprofiiliin sovelluksia, joiden haluat olevan lapsesi käytettävissä. Voit estää lasta pääsemästä sovelluksiin ja kumota estoja Family Linkin kautta.
  • Sisältörajoitukset: Voit asettaa lapsen tilille sisältörajoituksia valvoaksesi, millaisia elokuvia ja ohjelmia lapsen profiilista löytyy. Lue lisää sisältörajoitusten asettamisesta.
  • Profiilia koskevat lapsilukot: Voit myös lisätä profiiliin lukituksen Google TV:ssä.
  • Google Play Koko perheen kirjaston käyttö: Voit antaa lapselle pääsyn Koko perheen kirjaston jaettuun sisältöön. Katso, miten Koko perheen kirjasto otetaan käyttöön.
  • Katselulistan muokkaaminen: Voit lisätä tai poistaa elokuvia ja ohjelmia lapsen katselulistalla. Voit tehdä tämän omassa profiilissasi tai lapsen profiilissa. Lue lisää lapsen katselulistan ylläpidosta.

Lastenprofiilin ansiosta lapsesi ei tarvitse Google-tiliä tai salasanaa. Vanhemmat voivat luoda lapselleen lastenprofiilin suoraan Google TV:n kautta.

Vinkki: Jos haluat, että lapsesi voi käyttää muita sovelluksia tai laitteita kuin Google TV:tä, voit luoda hänelle Google-tilin.

Lastenprofiilin määrittäminen

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  2. Valitse Kuka katsoo? ‑kohdasta Lisää lapsi ja sitten Aloita.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos lapsellasi on Google-tili tai lastenprofiili perheryhmässäsi: Valitse lapsi, jolle haluat tehdä määrityksen.
    • Jos et ole määrittänyt lasta perheryhmässäsi: Valitse LIsää lapsija seuraa näytön ohjeita.
  4. Valitse sovellukset, jotka haluat sisällyttää lapsesi aloitusnäyttöön.
  5. Voit ottaa lapsilukon käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.

Lisälaitteiden ja ‑palveluiden käyttöön ottaminen lapselle

Jos haluat valvoa lasta muilla laitteilla ja muissa Googlen palveluissa, valitse lastenprofiilille Gmail-osoite ja salasana.
Tärkeää: Varmista, että olet kirjautunut vanhemman tilillesi.
  1. Siirry osoitteeseen g.co/YourFamily.
  2. Valitse päivitettävä lastenprofiili.
  3. Valitse profiilitietonäytöltä Luo Gmail-osoite, jota [lapsen nimi] käyttää.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
  5. Kun kaikki on valmista, näet Valmis-ilmoituksen.

Lapsen profiilin hallinnointi Family Linkillä

Sovellustoiminnan valvonta Google TV:ssä

Tärkeää: Jos haluat valvoa Google TV:n käyttöaikaa, sinun on kirjauduttava Google TV:hen.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Kohokohdat ja sitten Käyttöaika.
    • Tarkista sovellustoiminta vierittämällä niiden sovellusten kohdalle, jotka olet valinnut lapsesi käytettäviksi Google TV:ssä.

Sovellusten estäminen ja eston kumoaminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset ja sitten Sovellus, jonka haluat sallia tai estää.
  4. Laita Estä-valinta päälle tai pois päältä.

Vinkki: Jos sovelluksesta on mobiili- ja TV-versio, sinun on estettävä molemmat varmistaaksesi, että lapsesi ei pääse käyttämään sovellusta Google TV:ssä.

Muiden lapsilukkojen määrittäminen lastenprofiiliin

Voit ottaa seuraavat lapsilukot käyttöön Google TV:n kautta:

• päivittäisen rajan tai laitepaussin asettaminen
  • lisäajan antaminen
  • profiilin lukituksen asettaminen.

Katso, miten voit ottaa käyttöön lisää lapsilukkoja tai poistaa lastenprofiilin Google TV:n avulla.

Usein kysyttyä

Mitä jos lapsella on jo Google-tili?

Jos lapsellasi on jo Google-tili ja hän kuuluu perheryhmään, voit valita hänen tilinsä Google TV:stä. Sinun ei tarvitse luoda lastenprofiilia.
Jos lapsellasi on jo Google-tili ja hän kuuluu perheryhmään, voit valita hänen tilinsä Google TV:stä. Sinun ei tarvitse luoda lastenprofiilia.

Miksi en löydä lapseni profiilia, kun kirjaudun tiettyihin sovelluksiin?

Lastenprofiilit eivät näy sovelluksissa, joita ei tueta. Jos haluat lapsesi kirjautuvan sisään, sinun on valittava Gmail-osoite ja salasana.

1. Siirry osoitteeseen g.co/YourFamily.
  2. Valitse päivitettävä lastenprofiili.
  3. Valitse profiilitietonäytöltä Luo Gmail-osoite, jota [lapsen nimi] käyttää.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
  5. Kun kaikki on valmista, näet Valmis-ilmoituksen.

Lasketaanko lastenprofiili mukaan Family Linkin perheenjäsenten määrään?

Muita lähteitä