Göra dina platser mer intresseväckande

Du kan komplettera dina projekt med foton, videor och anpassade platsmärken när du använder Google Earth på datorn.

Viktigt! Du kan se, men inte skapa eller redigera, projekt på dina mobila enheter.

Google Earth Tutorial: Style your places

Redigera dina platsmärken
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Starta Earth.
  3. Klicka på Projekt Projekt till vänster.
  4. Klicka på projektet som du vill öppna. Skapa ett projekt om du inte redan har ett.
  5. Klicka på platsmärket som du vill ändra och sedan på Redigera Redigera.
  6. Ändra platsmärket eller etiketten i den vänstra panelen under Platsmärke:
    • För att ändra platsmärkets storlek klickar du på nedåtpilen Nedåtpil för Standardstorlek och väljer en storlek.
    • För att ändra färg på platsmärket klickar du på färghinken Fill color och väljer en färg.
    • För att ändra platsmärkets ikon väljer du en ikon. För att se fler alternativ klickar du på Mer Mer följt av Se fler ikoner och väljer en ikon i ikongalleriet.
    • För att skapa en anpassad platsmärkesikon klickar du på Mer Mer följt av Ladda upp anpassad ikon.
      Viktigt! Ikonerna som du laddar upp måste vara i filformatet .jpg eller .png.
    • För att lägga till eller ändra en etikett för platsmärket klickar du på Visa avancerade alternativ. Aktivera eller inaktivera etiketten bredvid Visa etikettext och välj alternativ som färg och storlek.

För att skapa en anpassad kartvy kan du använda verktygen för zoom, lutning eller Street View längst ned till höger. Klicka sedan på Spara vy.

Ändra platsmärkets synlighet eller dölja det
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Starta Earth.
  3. Klicka på Projekt Projekt till vänster.
  4. Klicka på projektet som du vill öppna. Skapa ett projekt om du inte redan har ett.
  5. För att flytta platsmärket klickar du på platsmärket och sedan på Redigera Redigera. Dra det sedan till en ny position.
  6. För att dölja eller ta bort platsmärket öppnar du panelen med projektinformation:
    • För att dölja ett platsmärke och hindra det från att visas i projektet pekar du på platsmärkesnamnet och klickar på Dölj funktion Dölj funktion.
    • För att ta bort ett platsmärke pekar du på platsmärkesnamnet och klickar på Ta bort funktionen Ta bort funktion.
Byta ordning på funktioner
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Starta Earth.
  3. Klicka på Projekt Projekt till vänster.
  4. Klicka på projektet som du vill öppna. Skapa ett projekt om du inte redan har ett.
  5. Dra bilder, linjer, former eller platsmärken till önskad ordning på listan över funktioner som du har lagt till.
Lägga till foton och videor i dina projekt
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Projekt Projekt till vänster.
  3. Klicka på projektet som du vill öppna. Skapa ett projekt om du inte redan har ett.
  4. Om du vill lägga till ett foto eller en video i ett platsmärke klickar du på platsmärket och sedan på Redigera Redigera.
  5. Klicka på Lägg till ett foto Lägg till ett foto till vänster.
  6. Välj en bild eller en video som du vill ladda upp och klicka på Välj.
  7. Om du vill lägga till text och enkel formatering kan du skriva texten och använda verktygen i fältet Beskrivning.
    Obs! Text som börjar med ”http” formateras automatiskt som hyperlänkar.
  8. Dina foton och videor öppnas när du klickar på ett platsmärke i projektet.

Ändringarna sparas automatiskt.