Tillgänglighet i Google Earth

Använda TalkBack

Viktigt! Anvisningarna för att aktivera TalkBack kan vara annorlunda för din enhet.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av TalkBack.
  3. Aktivera TalkBack.

Hitta tillgänglighetsmenyn

I menyn kan du justera flera funktioner som volym, ljusstyrka och annat.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Tillgänglighetsmenyn.

Justera teckenstorlek och skärmstorlek

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet.
    • Teckenstorlek: Justera textens storlek på enheten.
    • Skärmstorlek: Justera storleken på allt innehåll på enheten. Detta gör också att du bara kan se en del av skärmen i taget.
    • Förstoring: Aktivera en zoomfunktion på utvalda delar av skärmen.

Justera färg och kontrast

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet.
    • Färgkorrigering: Välj Deuteranomaly, Protanomaly eller Tritanomaly.
    • Inverterade färger: Gör ljust innehåll mörkt och mörkt innehåll ljust. Inställningen tillämpas på allt innehåll med bilder och grafik.

Justera animationsinställningar

Animationer gör det lättare att navigera mellan olika platser på kartan. I inställningarna kan du justera animationernas hastig eller inaktivera dem.

Ändra inställningar för mörkt läge

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Settings till vänster.
  3. Tryck på Tema i appen och välj Mörkt eller Ljust.