Hitta datum, höjd och koordinater för bilder

Med Google Earth kan du hitta information om longitud, latitud, höjd och när bilder togs på platser runt om i världen.

Hitta datum för bilder

Viktigt! Information om datum eller datumintervall för en bild är kanske inte tillgänglig på alla platser eller på alla zoomnivåer.

Om du vill se datum eller datumintervall för när en bild togs i det nedre statusfältet för du markören över en plats på kartan.

Hitta koordinater för en plats

Du kan ta reda på longituden (öst-västlig position) och latituden (nord-sydlig position) för koordinaterna för en plats i Google Earth.
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Sök Sök till vänster.
  3. Sök efter en plats. Till höger visas ett informationskort med information om platsen.
  4. Klicka på uppåtpilen Uppåtpil högst upp till vänster på informationskortet.
  5. Leta reda på longitud- och latitudkoordinaterna i rutan som visas.
Tips! Om du flyttar muspekaren och håller den över andra platser visas uppdaterade koordinater och höjd över havet längst ned till höger på skärmen.

Hitta en plats genom att ange koordinater

Du kan använda koordinaterna för en plats för att hitta den i Google Earth.
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Sök till vänster.
  3. Ange koordinaterna i något av dessa format:
    • Decimalgrader: 42.7°, -100.2°
    • Grader, minuter, sekunder: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W

Kontrollera höjd över havet för en plats

1. Sök efter en plats eller justera Google Earth tills du hittar rätt plats.
  2. I det nedre högra hörnet hittar du faktisk höjd över havet samt kamerans höjd. Om du flyttar muspekaren för att hålla den över olika platser uppdateras även höjden.

Välj en måttenhet för höjd över havet

1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Välj ett alternativ under Måttenheter.