Kuvien päiväysten, korkeustietojen ja koordinaattien katsominen

Google Earthin avulla voit katsoa pituus-, leveys- ja korkeustietoja sekä tietoja siitä, milloin kuvat on otettu paikoista eri puolilta maailmaa.

Katso kuvien päiväyksiä

Tärkeää: Kuvien päiväykset tai päivämäärävälit eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa tai kaikilla zoomaustasoilla.

Jos haluat nähdä alareunan tilarivillä päiväyksen tai päivämäärävälin, jolloin kuva on otettu, vie kohdistin minkä tahansa karttasijainnin päälle.

Sijainnin koordinaattien etsiminen

Google Earthistä löydät tietyn paikan pituus- ja leveyskoordinaatit (sijainnin itä-länsi- ja pohjois-eteläakselilla).
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa ruudun vasemmasta reunasta Haku Hae.
  3. Hae paikkaa. Oikealla näkyy tietokortti, joka sisältää tietoa paikasta.
  4. Klikkaa tietokortin vasemmasta yläkulmasta ylöspäin osoittavaa nuolta Ylänuoli.
  5. Pituuspiirin ja leveysasteen koordinaatit näkyvät esiin tulevassa ruudussa.
Vinkki: Jos viet hiiren muiden sijaintien päälle, päivitetyt koordinaatit ja korkeus näkyvät näytön oikeassa alakulmassa.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

Voit etsiä paikan Google Earthista koordinaattien avulla.
  1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa ruudun vasemmasta reunasta Haku .
  3. Kirjoita koordinaatit jossakin seuraavista muodoista:
    • desimaaliasteina: 42.7°, -100.2°
    • asteina, minuutteina ja sekunteina: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W.

Paikan korkeuden tarkistaminen

1. Hae paikkaa tai siirrä Google Earth ‐karttaa, kunnes löydät oikean sijainnin.
  2. Todellinen korkeus ja kameran korkeus näkyvät oikeassa alakulmassa. Jos viet hiiren muiden sijaintien päälle, korkeus päivittyy.

Korkeuden mittayksikön valitseminen

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa Valikko Menu ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse jokin Mittayksiköt-kohdan vaihtoehdoista.