Lär dig hur gränser markeras i Google Earth

Gränser

Gränser visas på olika sätt i nya Google Earth. Linjerna ritas olika beroende på vilken status gränsen har.

Internationella gränser

Raka grå linjer markerar obestridda internationella gränser, som den mellan USA och Kanada.

Tillfälliga gränser

Prickade linjer markerar gränser som fastställts genom fördrag och provisoriska gränser. Dessa är tillfälliga.

• Gräns som fastställts genom fördrag: en gräns som avtalats genom ett fördrag eller liknande dokument men som inte fastställts i lag.
  • De facto-gräns: en gräns som inte avtalats genom ett fördrag eller liknande dokument, men som inte heller bestrids av någon av de berörda parterna.

Bestridda gränser

Streckade grå linjer markerar bestridda gränser. Det innebär att de berörda parterna inte är överens om gränsen.

Delstatsgränser och provinsgränser

Tunna, ljusgrå prickade linjer inom ett land markerar delstatsgränser och provinsgränser, t.ex. gränserna för delstater och provinser som New Jersey eller Alberta.

Lands- och regionnamn

Landsnamn, som Tyskland eller Japan, visas på kartan. Google Earth visar automatiskt platsnamn på samma språk som din webbläsare eller enhet är inställd på.

Läs mer om hur du byter språk i Google Earth.