Informatie over de weergave van grenzen in Google Earth

Grenzen

Grenzen worden op verschillende manieren weergegeven in de nieuwe versie van Google Earth. De lijnen worden getekend op basis van de status van de grens.

Internationale grenzen

Ononderbroken grijze lijnen geven onbetwiste internationale grenzen aan, zoals de grens tussen de Verenigde Staten en Canada.

Tijdelijke grenzen

Stippellijnen geven verdragsgrenzen en voorlopige grenzen aan die tijdelijk zijn.

• Verdragsgrens: een grens die is vastgelegd in een verdrag of soortgelijke overeenkomst, maar die niet wettelijk is bekrachtigd.
  • Feitelijke grens: een grens die niet is vastgelegd in een verdrag of soortgelijke overeenkomst, maar die ook niet wordt betwist door de betrokken partijen.

Betwiste grenzen

Grijze streepjeslijnen geven betwiste grenzen aan. Dit betekent dat de betrokken partijen het niet eens zijn over een grens.

Staats- of provinciegrenzen

Dunne, lichtgrijze stippellijnen in een land geven staats- of provinciegrenzen aan, zoals de grens van Friesland of Zeeland.

Namen van landen en regio's

Namen van landen, zoals Duitsland of Japan, worden op de kaart weergegeven. Google Earth geeft plaatsnamen automatisch weer in de taal van uw browser of van uw apparaat.

Informatie over hoe u de taal van Google Earth wijzigt.