Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Google Earthin virheiden korjaaminen

Valitse ongelma, jonka haluat korjata.

Google Earth Pron ongelmien ratkaiseminen

Google Earthin korjaustyökalulla voit esimerkiksi tyhjentää välimuistin tai korjata käynnistysongelmia entistä helpommin.

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Klikkaa yläreunan avattavasta valikosta Ohje ja sitten Käynnistä korjaustyökalu.
    • Jos sinulta kysytään, mikä tuote korjataan, valitse Google Earth Pro.
  3. Jätä korjaustyökalu auki, mutta sulje Google Earth Pro.
  4. Valitse, miten haluat korjata Google Earth Prota:
    • Levymuistin tyhjentäminen: Poista tiedostot, joiden ansiosta sisältö latautuu tietokoneeltasi nopeammin. Nämä tiedostot luodaan uudelleen, kun niitä tarvitaan seuraavan kerran.
    • Ota vikasietotila käyttöön: Poista edistyksellinen grafiikka käytöstä.
    • Poista ilmakehä käytöstä: Poista hehku maapallon ympäriltä ja pimennä taivas.
    • Palauta oletusasetukset: Palauta Google Earthin oletusasetukset.
    • Poista Omat paikat: Poista sisältö, jonka olet tallentanut Omiin paikkoihin, jotta Google Earth ei kaadu sitä ladattaessa. Huom. Tallentamasi paikat sisältävän tiedoston nimeksi vaihdetaan myplaces.repairtoolbackup.kml.
    • (Vain Windows) Vaihda OpenGL:n ja DirectX:n välillä: Google Earth Pro piirretään joko DirectX- tai OpenGL-ohjelmointityökalulla. Voit korjata grafiikkaongelmia vaihtamalla näiden kahden välillä ja tarkkailemalla, kumpi sopii omalle järjestelmällesi paremmin.

Kirjaudu sisään Google-tililläsi

Jos käytät Google Earthin versiota 7.1.4 tai sitä aiempaa, avaa selain ja päivitä uusimpaan versioon.

Voit tarkistaa käytössä olevan Google Earthin version seuraavasti:

• Windows: Klikkaa Ohje ja sitten Tietoja Google Earthista.
  • Mac: Klikkaa Google Earth ja sitten Tietoja Google Earthista.
Sumeiden tai vanhentuneiden kuvien korjaaminen

Saatat saada virheilmoituksen, jos

• kuva ei ole latautunut kokonaan
  • meillä ei ole korkean resoluution kuvia kyseiseltä alueelta.

Sumeiden kuvien korjaaminen

1. Ota kaikki peittokuvat pois käytöstä Paikat-paneelissa varmistaaksesi, etteivät peittokuvat peitä kuvia.
  2. Tyhjennä välimuisti.
    • Windows: Google Earth Pro ja sitten Asetukset ja sitten Välimuisti ja sitten Tyhjennä levymuisti
    • Mac: Google Earth ja sitten Asetukset ja sitten Välimuisti ja sitten Tyhjennä levymuisti
  3. Laita anisotrooppinen suodatus pois päältä.
    • Windows: Työkalut ja sitten Asetukset ja sitten 3D-näkymä
    • Mac: Google Earth ja sitten Asetukset ja sitten 3D-näkymä
  4. Tarkista tilarivi kuvan alareunasta:
    • Jos lataus on valmis, mutta kuva on edelleen epäselvä: Meillä ei ole korkean resoluution kuvia kyseiseltä alueelta.
    • Jos lataus näyttää edelleen olevan kesken usean minuutin jälkeen: Ongelma johtuu todennäköisesti internetyhteydestä, palomuuriasetuksista tai näytönohjaimen ajureista.

Kaatumis- ja grafiikkaongelmien ratkaisu

Seuraavassa on joitakin ohjeita, joista voi olla apua, jos sinulla on näyttöongelmia.

Vaihe 1: Välimuistin tyhjentäminen

1.  Avaa Google Earth Pro.
  2. Klikkaa yläreunan avattavasta valikosta Ohje ja sitten Käynnistä korjaustyökalu.
    • Jos sinulta kysytään, mikä tuote korjataan, valitse Google Earth Pro.
  3. Jätä korjaustyökalu auki mutta sulje Google Earth Pro.
  4. Klikkaa Tyhjennä levymuisti.

Vaihe 2: Ilmakehän laittaminen pois päältä

1. Avaa Google Earth.
  2. Valitse Näytä.
  3. Poista Ilmakehä-kohdan valinta.

Vaihe 3: myplaces.kml-tiedoston poistaminen

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Klikkaa yläreunan avattavasta valikosta Ohje ja sitten Käynnistä korjaustyökalu.
    • Jos sinulta kysytään, mikä tuote korjataan, valitse Google Earth Pro.
  3. Jätä korjaustyökalu auki, mutta sulje Google Earth Pro.
  4. Klikkaa Poista Omat paikat.
  5. Klikkaa Poista.

Huom. Jos haluat palauttaa poistamasi tallennetut paikat, avaa myplaces.repairtoolbackup.kml-tiedosto.

Vaihe 4: Grafiikkatilojen vaihtaminen (vain Windowsissa)

Windowsissa Google Earthin 3D-kuvien näyttämiseen käytetään joko DirectX- tai OpenGL-tilaa. OpenGL-tilassa kuvat ovat korkealaatuisempia kuin DirectX-tilassa, mutta se ei toimi tiettyjen grafiikkalaitteiden tai ajuriohjelmistojen kanssa. Jos jotkin kuvat tai maapallon osat eivät näy oikein, toimi seuraavasti:

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Klikkaa yläreunan avattavasta valikosta Ohje ja sitten Käynnistä korjaustyökalu.
    • Jos sinulta kysytään, mikä tuote korjataan, valitse Google Earth Pro.
  3. Jätä korjaustyökalu auki, mutta sulje Google Earth Pro.
  4. Klikkaa Vaihda OpenGL:n ja DirectX:n välillä.
    • ​Huom. Painikkeen teksti vaihtelee sen mukaan, kumpi tila on valittu (esimerkiksi "Tällä hetkellä Google Earthin käytössä on DirectX.")

Jos ongelmat jatkuvat, päivitä näytönohjaimesi ajurit.

Maapallon pyörimisen estäminen

Google Earthin maapallo saattaa pyöriä, jos ohjainta ei ole kalibroitu.

Jos käytät ohjainta: Noudata ohjaimen valmistajan antamia kalibrointiohjeita.

Jos et käytä ohjainta: Avaa Google Earth. Tee sitten näin:

• Windows: Klikkaa Työkalut ja sitten Asetukset ja sitten Navigointi. Poista sitten valinta Ota ohjain käyttöön ‑kohdasta.
  • Mac: Klikkaa Google Earth ja sitten Asetukset ja sitten Navigointi. Poista sitten valinta Ota ohjain käyttöön ‑kohdasta.
Vanhojen tiedostojen poistaminen muistin vapauttamiseksi

Google Earth tallentaa aiempien hakujen kuvat ja tiedot, jotta pääset siirtymään kyseisiin paikkoihin nopeammin. Tyhjentämällä nämä tiedot saat käyttöösi lisää muistia.

Mac

1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa Google Earth ja sitten Asetukset ja sitten Välimuisti.
  3. Klikkaa Tyhjennä levymuisti.

Windows

1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa Tiedosto ja sitten Kirjaudu ulos palvelimelta.
  3. Klikkaa Työkalut ja sitten Asetukset ja sitten Välimuisti.
  4. Klikkaa Tyhjennä levymuisti.
Suorituskyvyn parantaminen

Jos haluat parantaa esimerkiksi tulostamiseen ja elokuvien tekemiseen vaadittavaa suorituskykyä, säädä RAM-muistin tai levymuistin välimuistin kokoa.

Huom. Tämä voi vaikuttaa myös muiden sovellusten suorituskykyyn.

RAM-muistin tai levymuistin välimuistin koon kasvattaminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Windows: Klikkaa Työkalutja sitten Asetukset.
    Mac: Klikkaa Google Earth ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa Välimuisti.
  4. Kirjoita haluamasi arvo Välimuistin koko ‑kenttään. Google Earth rajoittaa kokoa automaattisesti sen mukaan, kuinka paljon tietokoneellasi on käytettävissä fyysistä muistia.
  5. Lisää levymuistin koko ‑kenttään numero, joka on pienempi kuin 2 000.

Levymuistin tyhjentäminen

Voit vapauttaa levytilaa seuraavasti:

1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa Tiedosto ja sitten Kirjaudu ulos palvelimelta.
  3. Windows: Klikkaa Työkalutja sitten Asetukset.
    Mac: Klikkaa Google Earth ja sitten Asetukset.
  4. Klikkaa Välimuisti ja sitten Tyhjennä levymuisti.