Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Zoeken naar plaatsen

In Google Earth kunt u zoeken naar plaatsen of dingen om te doen. U kunt zoeken naar specifieke en algemene locaties, zoals:

• Plaats, provincie/staat: Buffalo, NY
  • Plaats, land: Londen, Engeland
  • Adres: Hollywood Boulevard, Hollywood, Californië
  • Specifiek adres: met huisnummer, straatnaam, plaats, provincie/staat en land, bijvoorbeeld Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam, Nederland
  • Postcode
  • Longitude, latitude: in decimale indeling (bijvoorbeeld 37.7, -122.2) of in een indeling met graden, minuten en seconden (bijvoorbeeld 37 25'19.07"N, 122 05'06.24"W)
  • Algemene plaatsen: koffie in Amsterdam

Plaatsen vinden

1. Open Google Earth Google Earth.
  2. Selecteer linksboven het zoekvak en typ een locatie.
  3. Druk op Enter of Return.
  4. Earth zoomt op de kaart in op de betreffende locatie.

Zoekopdrachten zoeken of verwijderen

Je kunt eerdere Google Earth-zoekresultaten altijd op je computer vinden of van je computer verwijderen.

Eerdere zoekresultaten bekijken

Uw meest recente zoekopdrachten worden opgeslagen in Google Earth. Wanneer je gaat typen in het zoekvak, krijg je een lijst met recente zoekopdrachten.

U kunt ook een lijst met eerdere zoekopdrachten bekijken:

1. Klik in het linkerdeelvenster onder 'Zoeken' op Geschiedenis. Aan de linkerkant van Zoekgeschiedenis vind je een vinkje Checkmark.
  2. Als de zoekgeschiedenis nog niet geopend is, klikt u aan het eind van de rij Vervolgensop Meer Add. Je krijgt een map voor elke plaats waarnaar je hebt gezocht.
  3. Klik op 'Meer' Add om een map te openen. Je krijgt vervolgens een lijst met zoekresultaten.
  4. Dubbelklik op de link van de plaatsen die u opnieuw wilt bezoeken. Earth zoomt op de kaart in op de betreffende locatie.

Eerdere zoekresultaten verwijderen

1. Klik in het linkerdeelvenster onder 'Zoeken' op Geschiedenis.
  2. Klik rechtsonder op Geschiedenis wissen.

Tip: De knop Geschiedenis wissen staat onderaan je zoekresultaten. Als je je geschiedenis al een tijdje niet hebt gewist, scroll je omlaag om deze te vinden.