Om nätverksanslutningar till tredjepartsservrar

Google Earth kan läsa in data från tredjepartsservrar. En server betraktas som tredjepartsserver om den inte ägs och drivs av Google. Funktioner som rutöverlagring och KML-nätverkslänkar i Earth-projekt kan länka till resurser på en tredjepartsserver. Läs mer om rutöverlagringar.

Om ett Earth-projekt utlöser en nätverksanslutning till en tredjepartsserver visas en avisering på skärmen. Aviseringen visas bara när innehåll läses in från en ny domän för första gången.

Tips! Använd alltid innehåll från betrodda källor. Tredjepartsservrar kan övervaka nätverkstrafik och kan härleda information om din användning av Google Earth. Om en rutöverlagring är aktiv kan en tredjepartsserver till exempel övervaka enskilda inläsningar av IP-adressen och se vilka geografiska regioner du har visat.