Duo on nyt Meet, ja se sisältää videopuhelu- ja kokousominaisuudet. Lue lisää.

Viestien jättäminen ja tarkistaminen Google Duolla

Jos soitat puhelun Duolla ja vastaanottaja ei vastaa, voit jättää video- tai ääniviestin. Viesti voi olla enintään 30 sekunnin pituinen. Voit myös luoda ja lähettää personoidun muistiinpanon.

Jatkamme Google Assistantin käyttökokemuksen parantamista, minkä seurauksena vähälle käytölle jääneitä ominaisuuksia (esim. video- ja ääniviestejä) ei enää tueta Assistantissa. Lue lisää Google Assistantin ominaisuuksien kehittämisestä.

Tarvitset viestien jättämiseen ja vastaanottamiseen Duon uusimman version.

Video- tai ääniviestin jättäminen

1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Soita haluamallesi henkilölle napauttamalla hänen nimeään.
  3. Voit jättää viestin, kun puhelu on hälyttänyt 60 sekuntia. Voit myös napauttaa Jätä videoviesti tai Jätä ääniviesti, kun puhelu hälyttää.
  4. Toimi näytön ohjeiden mukaan.
  5. Kun olet tallentanut viestin, valitse Pysäytä Pysäytä. Voit jatkaa seuraavilla tavoilla:
    • Käytä suodatinta, piirrä tai lisää tekstiä videoviestiisi.
      Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole yhteensopiva kaikkien Android-laitteiden kanssa, joten se ei välttämättä ole käytettävissä laitteessasi.
    • Esikatsele viestisi.
    • Napauta Tallenna uudelleen
  6. Valitse Lähetä Lähetä.
Huom. Jos lisäät tekstiä tai piirrät videoviestiisi, voit tehdä muutoksia ennen viestin lähettämistä. Voit poistaa tekstin valitsemalla Teksti Kirjoitaja sitten Peruuta. Voit poistaa piirroksen valitsemalla Piirrä Piirräja sitten Kumoa.

Viestin lähettäminen soittamatta

1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi haluamasi kontakti ja napauta sitä.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Viesti Lähetä.
    • Tietyt tabletit: Valitse Tallenna viesti Tallenna.
  4. Kun olet valmis tallentamaan viestin, valitse Tallenna Tallenna
  5. Kun olet tallentanut viestin, valitse Pysäytä Pysäytä. Voit
    • esikatsella viestisi.
    • Napauta Tallenna uudelleen
  6. Napauta Seuraava
  7. Valitse enintään 32 kontaktia.
  8. Valitse Lähetä Lähetä.

Valokuvien ja videoiden lähettäminen laitteelta

Voit antaa Duolle oikeuden lähettää kohteita laitteesi galleriasovelluksesta.

1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi haluamasi kontakti ja napauta sitä.
  3. Napauta valokuvan pikkukuvaa.
  4. Valitse valokuva tai video.
    • Voit valita videon, jonka koko on enintään 180 Mt.
  5. Napauta Valmis.
  6. Valitse kontakti.
  7. Valitse Lähetä Lähetä.

Merkinnän lähettäminen

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Etsi haluamasi kontakti ja napauta sitä.
  3. Napauta Lähetä muistiinpano .
  4. Luo viesti:
    • Jos haluat siirtää tai kiertää tekstiä, kosketa sitä ensin pitkään ja vedä sitä sitten.
    • Jos haluat muuttaa tekstin kokoa, nipistä tai levitä sormia tekstin päällä.
    • Jos haluat piirtää, napauta oikeasta yläkulmasta Piirrä Piirrä.
    • Jos haluat muuttaa taustaväriä, napauta oikeasta yläkulmasta Piirrä Piirräja sitten Paletti Paletti.
  5. Napauta Seuraava Seuraava.
  6. Valitse enintään 32 kontaktia.
  7. Valitse Lähetä Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lähettää muistiinpanon, voit myös avata kontaktin ja valita Lähetä muistiinpano.

Vastaanotetun viestin toistaminen

Tärkeää: Voit palata viestiin toiston jälkeen aina halutessasi, ellet ole valinnut Duon asetuksista, että viestit poistetaan 24 tuntia toistamisen jälkeen. Jos poistat viestin, se poistetaan kaikilta laitteilta.

1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Viestit näkyvät kontaktin nimen kohdalla.
  3. Valitse Toista Toistaja sitten Videoviesti.
    • Nyt voit ladata tai poistaa viestin, vastata viestiin tai soittaa viestin jättäjälle takaisin.
Viestien poistaminen 24 tunnin jälkeen
  1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Viestiasetukset
  3. Ota Tallenna viestit pois päältä.

Viestin lataaminen

Jos lataat viestin, se tallennetaan laitteelle. Jos varmuuskopioit puhelimen datan pilvipalvelutilille, esimerkiksi Google Driveen, viesti tallennetaan myös sinne.

Tekstitysten ottaminen käyttöön

Tärkeää: Kun käytät tekstityksiä, audioklippisi lähetetään Googlen palvelimille transkriptoitavaksi. Videota ei lähetetä eikä audiotiedostoa tallenneta. Henkilötietoja ei jaeta.

1. Avaa Duo Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Viestiasetukset
  3. Ota Viestien tekstitykset käyttöön.

Huom. Jos poistat Duo-tilin, tallentamattomat viestit poistetaan.