Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Werken met Microsoft Office-bestanden

Er zijn 2 verschillende manieren om met Office-bestanden te werken in Google Drive:
  • Je kunt Office-bestanden uploaden en eraan werken met Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties op internet.
  • Je kunt in realtime werken aan Office-bestanden als je Drive voor desktop gebruikt. Windows-gebruikers met een werk- of schoolaccount kunnen ook bestanden sturen en opslaan met Microsoft Outlook.

Werken met Microsoft Office-bestanden in Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties op internet

Met Office kun je het volgende doen:

Openen, bewerken en opslaan als Office-bestanden in Google Drive

Wanneer je Office-bestanden uploadt naar Google Drive, kun je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties gebruiken om deze bestanden rechtstreeks te bewerken, erop te reageren en er samen met anderen aan te werken.

Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen in het bestand in de oorspronkelijke Office-indeling. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt

Microsoft Office-bestanden converteren naar Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestanden

Als je add-ons, Apps Scripts, beveiligde bereiken of vertaalopties wilt gebruiken, kun je een Office-bestand converteren naar een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand.

Als je converteert, maak je een kopie van je Office-bestand. Bekijk meer informatie over hoe je een Office-bestand converteert

Reageren op Microsoft Office-bestanden in de Google Drive-voorbeeldweergave
In de Google Drive-voorbeeldweergave kun je reacties plaatsen en lezen in Office-bestanden, pdf's, afbeeldingen en andere bestanden en het oorspronkelijke bestand niet wijzigen. Meer informatie over hoe je op deze bestanden kunt reageren in Google Drive
Microsoft Office-bestanden gebruiken met een Chrome-extensie

Belangrijk: Als je compatibiliteitsproblemen wilt voorkomen, zet je de Chrome-extensie uit als je een bestand opent in de Office-bewerkingsmodus.

Je kunt Office-bestanden openen en bewerken met de Google Chrome-browserextensie Office-compatibiliteitsmodus.Meer informatie over hoe je bestanden kunt bewerken in de Microsoft Office-compatibiliteitsmodus.

Microsoft Office-bestanden gebruiken met Drive voor desktop

Als u Drive voor desktop gebruikt met Office, kunt u het volgende doen:

Werken in Office en bestanden synchroniseren met Google Drive

Belangrijk:  Wijzigingen die je in Office aanbrengt in je bestand worden gesynchroniseerd met Google Drive.

Met Drive voor desktop kun je je bestanden in Google Drive zoeken en openen op je computer. Nadat je je Office-bestanden hebt verplaatst naar Drive, kun je eraan blijven werken in Office en je wijzigingen opslaan in Google Drive.

1. Installeer Google Drive voor desktop op je computer.
  2. Voeg je Office-bestand toe aan je Google Drive-map.
  3. Dubbelklik op je Office-bestand.
  4. Bewerk het bestand.
In realtime samenwerken met anderen aan Office-bestanden

Wanneer je Drive voor desktop gebruikt met Microsoft Office 2010 of hoger, kunnen dankzij realtime aanwezigheid voor Office-bestanden meerdere gebruikers dezelfde bestanden bewerken zonder dat er versieproblemen optreden.

Als je een Office-bestand opslaat in Drive voor desktop en het deelt met mensen die realtime aanwezigheid aanzetten, krijg je een melding als iemand een wijziging aanbrengt.

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Open een gedeeld bestand in Word, Excel of PowerPoint.
  3. De realtime status staat rechtsonder. Afhankelijk van de status ziet u een van de volgende opties:
    • Veilig om te bewerken: Je kunt het bestand bewerken.
    • Wacht met bewerken: Je kunt het bestand nog niet bewerken.
      • Als je een melding wilt ontvangen wanneer je het bestand kunt bewerken, selecteer je Een melding sturen wanneer ik veilig kan bewerken.
      • Klik op een persoon in de lijst voor meer informatie over wie het bestand bewerkt of bekijkt.
    • Nieuwe versie gemaakt: iemand heeft een nieuwe versie gemaakt. Klik op Nieuwste downloaden om de nieuwste versie te downloaden.
      • Klik op Voorbeeld om uw versie en de nieuwste versie naast elkaar te vergelijken.
      • Er worden nieuwe versies gemaakt wanneer meerdere mensen tegelijkertijd het Office-bestand bewerken. U moet die wijzigingen afstemmen.

Realtime aanwezigheid met MacOS aanzetten

Als je Drive voor desktop in macOS gebruikt, moet je de systeemrechten wijzigen om in realtime met andere bewerkers te kunnen samenwerken. Dat doe je zo:

1. Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacy en dan Privacy en dan Toegankelijkheid.
  2. Klik linksonder op het slotje.
  3. Vink het vakje naast 'Drive voor desktop' aan.

Realtime aanwezigheid uitschakelen

Realtime aanwezigheid staat automatisch aan en laat het je weten als iemand in Drive voor desktop een bestand bewerkt in Word, Excel of PowerPoint. Bekijk hoe je in realtime samen met anderen in Office-bestanden werkt. Realtime aanwezigheid uitzetten:

1. Klik op je computer op het menu Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen Instellingen.
  3. Vink het vakje onder 'Realtime aanwezigheid in Microsoft Office' uit.
  4. Klik op Opslaan.
Bestanden verzenden en opslaan met Microsoft Outlook

Als je Outlook op Windows gebruikt met een werk- of schoolaccount, kun je bijlagen sturen en opslaan met Drive voor desktop.

Een bestand verzenden vanuit Drive

1. Klik op je computer boven aan de Outlook-app op Nieuwe e-mail.
  2. Klik op Bestanden invoegen met Drive.
  3. Selecteer een optie:
    • Klik op Invoegen als Drive-link om het bestand als link te verzenden.
    • Klik op Invoegen als bijlage om het bestand bij te voegen.
  4. Kies het bestand dat je wilt sturen of bijvoegen.
  5. Klik op Selecteren.

Een lokale bijlage verzenden

1. Klik op je computer boven aan de Outlook-app op Nieuwe e-mail.
  2. Klik op Bestand bijvoegen.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt sturen.
  4. Klik op OK.
  5. Volg de aanwijzing om het bestand op te slaan.

Tip: Als het bestand te groot is om te e-mailen, stuur je een link naar het bestand in Google Drive.

Microsoft Outlook-vereisten

Drive voor desktop ondersteunt:

• Microsoft Outlook versie 2010 of hoger
  • Alleen Microsoft Outlook op Windows