Begära borttagning av personligt intimt eller sexuellt innehåll

Vi förstår att det är obehagligt om privata, nakna, sexuellt explicita eller intima bilder och videor på dig delas utan samtycke. Intimt innehåll inkluderar bilder på en plats (till exempel ett sovrum eller badrum) och omständigheter (som en kroppsställning med kläderna på) som präglas av en högre förväntning på integritet.

Google kan kanske hjälpa dig eller någon som du har behörighet att representera att ta bort innehåll som

• är naket, intimt, sexuellt explicit (till exempel bilder eller videor på dig) och som distribueras utan ditt tillstånd ELLER
  • är falskt eller felaktigt framställer dig som naken eller i en sexuellt explicit situation ELLER
  • kopplar dig eller ditt namn till nakenbilder eller sexuellt explicita bilder, eller via det sammanhang där det visas.

Med det här formuläret kan du begära att delning av dessa bilder och videor begränsas i Googles produkter, däribland

• Blogger
  • Drive
  • Grupper
  • Foton
  • Sites
  • Classroom

Påbörja begäran om borttagning

När vi har tagit emot din begäran:

1. Du får ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftar att vi har tagit emot begäran.
  2. Vi granskar din begäran.
  3. Vi samlar in mer information vid behov. I vissa fall kan vi be dig om mer information. Om begäran inte innehåller tillräckligt med information för att vi ska kunna utvärdera den, till exempel om webbadresser saknas, ger vi dig specifika anvisningar och ber dig skicka begäran på nytt.
  4. Du får en avisering om eventuella åtgärder som har vidtagits. Om begäran inte uppfyller kraven för borttagning får du även en kort förklaring. Om begäran avvisas och du senare har ytterligare material som gäller ditt ärende kan du skicka in begäran på nytt.
  5. Vi kan också meddela personen att en begäran om att begränsa delningen av bilderna har begärts.

Vanliga frågor

Vilka webbadresser ska jag skicka för granskning?

Du måste skicka in alla webbadresser till sidan som du vill att vi ska granska för borttagning från Googles produkter. Om du tror att det finns många bilder på sidan kan du även skicka in en skärmbild. Om du skickar in en bild kan du ange bildens webbadress utöver sidans webbadress. (Läs mer om hur du hittar webbadressen)

Hur skickar jag in fler än en webbadress för granskning?

Lägg till en webbadress per rad i formulärets webbadressfält. Du kan skicka upp till 1 000 webbadresser.

Varför begränsades inte min bild?

Det finns tillfällen då vi inte kan begränsa delningen av en bild. Exempelvis kan vi kanske inte begränsa delningen av bilder som har nyhetsvärde eller är dokumentära, är av starkt intresse för offentligheten, innehåller oidentifierbara personer, inte är verkliga bilder eller om vi inte kan hitta bilderna i fråga. Vi skickar en kort förklaring till varför din bild inte har begränsats.

Jag är fortfarande orolig. Vad kan jag göra mer?

Det är viktigt att du förstår dina rättigheter och att du får rätt sorts stöd när du behöver det. Du hittar några supportresurser i vårt hjälpcenter.