Anpassa inställningar för Drive för datorn

Du kan förbättra Drive för datorn med avancerade inställningar.

Anpassa synkroniseringsinställningarna

Använd flera konton samtidigt
Du kan använda upp till fyra konton samtidigt med Drive för datorn.
Så här lägger du till ett konto:
  1. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på din profilbild följt av Lägg till ett annat konto .
  3. Logga in via webbläsaren.
  4. Starta om Drive för datorn.
Så här kopplar du från ett konto:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar .
  2. Scrolla till kontot som du vill koppla från.
  3. Klicka på Koppla från konto.
  4. I popup-fönstret klickar du på OK.
Viktigt! Om ett streamingkonto kopplas från tas alla offlinefiler bort.
Koppla från ett konto

Viktigt! Offlinefiler tas bort när du kopplar från kontot.

1. På datorn klickar du på Meny Drive File Stream följt av Inställningar följt av Inställningar följt av Avancerade inställningar .
  2. Välj ett konto som du vill koppla från.
  3. Klicka på Koppla från konto.
  4. I popup-fönstret klickar du på OK.
Ändra streamingplats för Drive
Du kan ändra streamingplats för Drive för datorn:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Klicka på Ändra under Streamingplats för Google Drive.
    • I Windows: Om du vill streama Google Drive-filer till en mapp på datorn väljer du Mapp under Streamingplats för Google Drive. Om du vill ändra Drive-bokstaven klickar du på nedåtpilen under Drive-bokstav.
    • På macOS: Klicka på Ändra under Streamingplats för Google Drive om du vill ändra streamingplatsen.

Viktigt! Under Streamingplats för Google Drive hittar du kanske aviseringen Mappens plats styrs av macOS och du får inte kan inte uppdatera monteringspunkten. Läs mer om Drive för datorn med macOS.
  3. Välj var du vill att dina filer ska hittas.
  4. Klicka på OK.
Pausa synkronisering
När en synkronisering pausas stoppar Drive för datorn följande aktiviteter för bakgrundssynkronisering:
  • Uppdateringar av streamade filer på den virtuella Driven.
  • Filsynkronisering till Drive i båda riktningarna för speglade mappar.
  • Säkerhetskopiering till Google Foto.
  • I macOS File Provider är filer som inte har laddats ned inte tillgängliga. Läs mer om Drive för datorn med macOS.
Så här pausar du synkroniseringen:
  1. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt avPausa synkronisering.
Så här återupptar du synkroniseringen:
  1. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Återuppta synkronisering.
Läs mer om inställningar för streamade och speglade filer
Du kan synkronisera filer på Min enhet med Drive för datorn med spegling eller streaming.

Så här byter du från streaming till spegling:

1. Öppna Drive för datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt avInställningar.
  3. Klicka på Mappar från Drive till vänster.
  4. Välj Spegla filer under Synkroniseringsalternativ för Min enhet.
  5. Stäng Drive för datorn.

Tips!
  • När du byter laddas Min enhet-filer ned till den mapp du väljer.
  • Om det redan finns filer i den valda mappen försöker Drive för datorn inte kopiera filer som redan finns i molnet.
    • Om innehållet i en fil skiljer sig från det som finns i molnet behåller Drive för datorn båda.
  • Filer som inte redan finns i molnet laddas upp.
  • Streamingplatsen för Google Drive uppdateras med en genväg till den nya mappen Min enhet.
  • Delade enheter, andra datorer och säkerhetskopierade USB-enheter visas fortfarande och kan fortfarande streamas.

Läs mer om spegling och streaming med Drive för datorn.
Läs mer om innehållscache för streaming av filer.

Viktigt! Om sökvägen till cachekatalogen inte är tillgänglig kan du inte använda Drive för datorn.

Om du streamar filer på Google Drive från Google Drive till datorn lagras fildata i en lokal cache på hårddisken.

Cacheminnet gör att Drive för datorn kan öppna dina filer snabbare och gör dem tillgängliga offline. Om du redigerar något offline lagras det i cacheminnet tills det överförs till molnet.

På Windows och äldre versioner av macOS hanterar Drive för datorn innehållets cache automatiskt. För jobb- eller skolkonton kan administratören ange en gräns för hur mycket utrymme som används av cacheminnet.

På nyare versioner av macOS hanterar macOS innehållscachen. Eftersom macOS hanterar innehållscachen kan du inte ange en gräns för hur mycket utrymme som används av cacheminnet.

Du hittar filer som är tillgängliga offline och ser hur hårddiskutrymmet används. Så här hittar du informationen:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Offlinefiler.
  2. Du kan visa de cachelagrade filerna under dina konton genom att klicka på Offlinefiler.

Här är en lista över cachebegränsningar som gäller för Drive för datorn:

• Du kan inte ladda upp en mapp som är större än det tillgängliga lagringsutrymmet i partitionen där cachemappen finns.
  • Du kan hitta den begränsade Drive-kvoten för en dator (även för obegränsade konton) baserat på det tillgängliga utrymmet på den lokala enhet där cacheminnet finns.
Avancerat: Ändra katalogplatsen för de lokala cachefilerna
Du kan ändra platsen för katalogen över lokala cachefiler, men vi rekommenderar standardplatsen. Om du måste ändra platsen:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Titta i katalogen över lokala cachefiler.
  3. Klicka på Ändra.
  4. Välj en ny cacheplats.
  5. Klicka på Ändra.
Obs!
  • Den här inställningen är inte aktiverad på File Provider för macOS.
  • Den lokala katalogen med cachefiler får inte vara:
    • En undermapp av en speglad mapp.
    • En överordnad eller undermapp till dina streamingplatser.

Aktivera eller inaktivera realtidsnärvaro med Microsoft Office

Läs mer om realtidsnärvaro med Microsoft Office
Med realtidsnärvaro kan du se om någon redigerar en Microsoft Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som lagras på Drive för datorn. Realtidsnärvaro slås på automatiskt i Drive för datorn. Om någon stänger av funktionen ser du inte om personen har öppnat en fil.

Innan du kan använda realtidsnärvaro med macOS måste du ändra systembehörigheterna.

1. På din Mac öppnar du Systeminställningarföljt avSäkerhet och integritetföljt avSekretessföljt avTillgänglighet.
  2. Längst ned klickar du på låset för att göra ändringar.
  3. Markera rutan Google Drive.
Viktigt! Om du vill redigera med realtidsnärvaro i Microsoft Office behöver du ha Office 2010 eller senare.

Läs mer om Drive för datorn med Microsoft Office.
Stänga av realtidsnärvaro
Du kan stänga av realtidsnärvaro i Drive för datorn.

Viktigt! Om någon inaktiverar sin realtidsnärvaro vet du inte om personen jobbar i filen.

1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Avmarkera rutan Se om någon annan redigerar en delad Microsoft Office-fil.
  3. Klicka på Spara.

Anpassa inställningar för Google Foto

Läs mer om uppladdningsstorlek
Du kan välja lagringskvalitet för fotona och videorna i Google Foto. I samtliga fall görs inga ändringar i foton och videor på datorn:
  • Spara lagringsutrymme minskar kvaliteten på dina foton något men använder mindre lagringsutrymme.
  • Originalkvaliteten bibehåller kvaliteten och storleken på dina foton och videor.
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Leta reda på kontrollerna märkta Uppladdningsstorlek.
  3. Välj inställning:
    • Spara lagringsutrymme
    • Originalkvalitet
Läs mer om systemfotobibliotek för macOS
  1. På macOS klickar du på menyn för Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Inställningar följt av Avancerade inställningar .
  2. Om du vill ladda upp foton och videor automatiskt till Google Foto markerar eller avmarkerar du Systemfotobibliotek.
    • Stora bibliotek tar längre tid att ladda upp och överföra stora mängder data.
Läs mer om filtyper
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Markera eller avmarkera kryssrutorna för filtyper om du vill synkronisera eller ignorera RAW-filer och skärmbilder.

Anpassa allmänna inställningar

Inaktivera automatisk start på Google Drive
När du har loggat in på datorn öppnas Google Drive som standard. Gör så här om du vill inaktivera det:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Avmarkera rutan bredvid Starta Google Drive när du loggar in på datorn.
Läs mer om proxyinställningar
I läget för automatisk identifiering används automatiskt de proxyinställningar som har angetts av ditt operativsystem i Google Drive. Du kan även använda läget Direkt anslutning för att kringgå proxyinställningarna:
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Beroende på dina önskemål väljer du Upptäck automatiskt eller Direkt anslutning.
Läs mer om bandbreddsinställningar
För nedladdnings- och uppladdningshastigheten på Google Drive kan du ange en maxgräns för bandbredd.
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Klicka på rutan bredvid Nedladdningshastighet eller Uppladdningshastighet.
  3. Ange dina värden:
    • Värden kan variera mellan 1 och 100 000 000.
    • Enheten är i kilobyte per sekund.
Konfigurera en snabbtangent
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Markera tangentkombinationen under Konfigurera snabbtangent.
  3. Ange tangentkombinationen.
Läs mer om aviseringsinställningar
  1. På datorn klickar du på menyn Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar.
  2. Under aviseringsinställningar markerar eller avmarkerar du Fråga mig om jag vill säkerhetskopiera enheter:
    • När det här alternativet är aktiverat visas en uppmaning på Google Drive när en USB-enhet identifieras, till exempel ett flashminne eller en kamera för säkerhetskopiering. Om du väljer att ignorera den frånkopplingsbara enheten i meddelandet sparar Drive din inställning och anger enheten under Ignorerade USB-enheter.
Avinstallera Drive för datorn
  1. Logga ut från Drive för datorn på datorn.
  2. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Preferenser följt av Avancerade inställningar följt av Koppla bort konto.
  3. I popup-fönstret klickar du på OK.
  4. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream följt av Inställningar följt av Avsluta.
  5. Använd standardprocedurer för att avinstallera Drive för datorn från datorn.
    • Om du behöver hjälp läser du operativsystemets anvisningar för datorn.
Tips! När du har avinstallerat Drive för datorn kan du fortfarande öppna dina filer i Drive för webben.

Tips! Om du använder Drive för datorn via en organisation som ditt arbete eller din skola kan administratören hantera eller begränsa vissa inställningar. Läs mer om administratörshanterade inställningar.