Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Instellingen van Drive voor desktop aanpassen

Met Geavanceerde instellingen kun je Drive voor desktop verbeteren.

Synchronisatievoorkeuren aanpassen

Meerdere accounts tegelijk gebruiken
Je kunt maximaal 4 accounts tegelijk gebruiken met Drive voor desktop.
Zo voeg je een account toe:
  1. Klik op je computer op het menu Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en dan Nog een account toevoegen .
  3. Log in via je browser.
  4. Start Drive voor desktop opnieuw.
Zo ontkoppel je een account:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Scroll naar het account dat je wilt ontkoppelen.
  3. Klik op Account ontkoppelen.
  4. Klik in het pop-upvenster op OK.
Belangrijk: Als de verbinding met een streamingaccount wordt verbroken, worden alle offline bestanden verwijderd.
Een account ontkoppelen

Belangrijk: Als je je account ontkoppelt, worden de offline bestanden verwijderd.

1. Klik op je computer op Menu Drive File Stream en dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Selecteer een account dat u wilt ontkoppelen.
  3. Klik op Account ontkoppelen.
  4. Klik in het pop-upvenster op OK.
Streaminglocatie voor Drive wijzigen
Je kunt de streaminglocatie voor Drive voor desktop wijzigen:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Klik onder 'Locatie voor streaming vanuit Google Drive' op Wijzigen.
    • Windows: Als je Google Drive-bestanden wilt streamen naar een map op je computer, selecteer je Map onder Locatie voor streaming vanuit Google Drive. Wil je de Drive-letter wijzigen, klik dan onder Drive-letter op de pijl-omlaag.
    • Op macOS: Als je de streaminglocatie wilt wijzigen, klik je onder Locatie voor streaming vanuit Google Drive op Wijzigen.

Belangrijk: Onder 'Locatie voor streaming vanuit Google Drive' zie je misschien de melding 'De maplocatie wordt beheerd door macOS'. Je kunt het montagepunt dan niet kunnen updaten. Meer informatie over Drive voor desktop op macOS
  3. Selecteer waar je de bestanden wilt opslaan.
  4. Klik op OK.
Synchronisatie onderbreken
Als de synchronisatie wordt onderbroken, stopt Drive voor desktop deze synchronisatieactiviteiten op de achtergrond:
  • Updates van gestreamde bestanden in de virtuele Drive.
  • Bestandssynchronisatie met Drive in beide richtingen voor gespiegelde mappen.
  • Back-ups in Google Foto's.
  • In macOS File Provider zijn bestanden die niet zijn gedownload niet toegankelijk. Meer informatie over Drive voor desktop op macOS
Zo onderbreek je de synchronisatie:
  1. Klik op je computer op het menu Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Instellingen en dan Synchronisatie onderbreken.
Zo hervat je de synchronisatie:
  1. Klik op je computer op het menu Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Instellingen en dan Synchronisatie hervatten.
Meer informatie over instellingen voor gestreamde en gespiegelde bestanden
Je kunt je Mijn Drive-bestanden synchroniseren met Drive voor desktop door ze te spiegelen of te streamen.

Zo kun je overschakelen van streamen naar spiegelen:

1. Open Drive voor desktop.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en danVoorkeuren.
  3. Klik links op Mappen van Drive.
  4. Selecteer onder Synchronisatieopties voor Mijn Drive de optie Bestanden spiegelen.
  5. Sluit Drive voor desktop.

Tips:
  • Als je overschakelt, worden Mijn Drive-bestanden gedownload naar de map die je selecteert.
  • Als de geselecteerde map al bestanden bevat, probeert Drive voor desktop geen bestanden te kopiëren die al in de cloud staan.
    • Als de content in een bestand verschilt van wat er in de cloud staat, bewaart Drive voor desktop beide versies.
  • Bestanden die nog niet in de cloud staan, worden geüpload.
  • De streamlocatie in Google Drive wordt geüpdatet zodat je een snelkoppeling naar je nieuwe map Mijn Drive ziet.
  • Gedeelde Drives, andere computers en USB-apparaten waarvan een back-up is gemaakt, worden nog steeds weergegeven en kunnen nog steeds worden gestreamd.

Meer informatie over spiegelen en streamen met Drive voor desktop.
Meer informatie over het contentcachegeheugen voor streamingbestanden

Belangrijk: Als het pad naar de cachedirectory niet beschikbaar is, kun je Drive voor desktop niet gebruiken.

Als je Mijn Drive-bestanden streamt vanuit Google Drive naar je computer, worden de bestandsgegevens opgeslagen in een lokaal cachegeheugen op de harde schijf.

Dankzij het cachegeheugen kan Drive voor desktop je bestanden sneller openen en offline beschikbaar maken. Als je iets offline bewerkt, wordt dit opgeslagen in het cachegeheugen totdat het wordt geüpload naar de cloud.

In Windows en oudere versies van macOS beheert Drive voor desktop het contentcachegeheugen automatisch. Voor werk- of schoolaccounts kan je beheerder een limiet instellen voor de hoeveelheid ruimte die het cachegeheugen gebruikt.

In nieuwere versies van macOS beheert macOS de contentcache. Aangezien macOS het contentcachegeheugen beheert, kun je geen limiet instellen voor de hoeveelheid ruimte die het cachegeheugen gebruikt.

Je kunt bestanden vinden die offline beschikbaar zijn en zien hoe ruimte op je harde schijf wordt gebruikt. Zo vind je deze informatie:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Stream en dan Instellingen en dan Offline bestanden.
  2. Als je de bestanden in het cachegeheugen onder je accounts wilt bekijken, klik je op Offline bestanden.

Hier ziet u een lijst met beperkingen voor het cachegeheugen die van toepassing zijn op Drive voor desktop:

• U kunt geen mappen uploaden die groter zijn dan de beschikbare opslag op de partitie waarop de map met het cachegeheugen staat.
  • U kunt het beperkte Drive-quotum van Drive voor desktop (zelfs voor onbeperkte accounts) vinden op basis van de beschikbare ruimte op de lokale schijf waarop het cachegeheugen zich bevindt.
Geavanceerd: de locatie van de lokale map met gecachete bestanden wijzigen
Je kunt de locatie van de lokale map met gecachete bestanden wijzigen, maar we raden je aan de standaardlocatie te gebruiken. Als je de locatie moet wijzigen:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Zoek 'Lokale map met gecachete bestanden'.
  3. Klik op Wijzigen.
  4. Selecteer een nieuwe locatie voor de cachemap.
  5. Klik op Wijzigen.
Belangrijk:
  • Deze instelling staat niet aan in macOS File Provider.
  • De lokale map met gecachete bestanden kan dit niet zijn:
    • Een submap van een gespiegelde map.
    • Een bovenliggende map of submap van je streaminglocaties.

Realtime aanwezigheid met Microsoft Office aan- of uitzetten

Meer informatie over realtime aanwezigheid met Microsoft Office
Met realtime aanwezigheid kom je erachter of iemand een Microsoft Word-, Excel- of PowerPoint-bestand aan het bewerken is dat is opgeslagen in Drive voor desktop. Realtime aanwezigheid staat automatisch aan in Drive voor desktop. Als iemand de functie uitzet, kunt u niet zien of die persoon het bestand ook heeft geopend.

Voordat je realtime aanwezigheid met macOS kunt gebruiken, moet je de systeemrechten wijzigen.

1. Ga op een Mac naar Systeemvoorkeurenen danBeveiliging en privacyen danPrivacyen danToegankelijkheid.
  2. Klik onderaan op het slotje om wijzigingen aan te brengen.
  3. Vink het vakje aan voor Google Drive.
Belangrijk: Als je Microsoft Office-bestanden met realtime aanwezigheid wilt bewerken, heb je Office 2010 of hoger nodig.

Meer informatie over Drive voor desktop met Microsoft Office
Realtime aanwezigheid uitschakelen
Je kunt realtime aanwezigheid uitzetten in Drive voor desktop.

Belangrijk: Als iemand realtime aanwezigheid uitzet, weet je niet of die persoon in het bestand werkt.

1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Vink het selectievakje 'Zien of iemand anders een gedeeld Microsoft Office-bestand aan het bewerken is' uit.
  3. Klik op Opslaan.

Instellingen van Google Foto's aanpassen

Meer informatie over de uploadgrootte
Je kunt de opslagkwaliteit van de foto's en video's in Google Foto's selecteren. Daarbij worden er geen wijzigingen aangebracht in foto's en video's op je computer:
  • Opslagbesparing beperkt de kwaliteit van je foto's iets, maar gebruikt minder opslagruimte.
  • Oorspronkelijke kwaliteit behoudt de kwaliteit en grootte van je foto's en video's.
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Zoek de opties met de aanduiding Uploadgrootte.
  3. Selecteer je voorkeur:
    • Opslagbesparing
    • Oorspronkelijke kwaliteit
Meer informatie over de systeemfotobibliotheek voor macOS
  1. Klik in macOS op het Drive voor desktop-menu Drive File Stream en dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Vink Systeemfotobibliotheek aan of uit om je foto's en video's automatisch te uploaden naar Google Foto's.
    • Het duurt langer om grote hoeveelheden gegevens te uploaden en over te zetten naar grote bibliotheken.
Meer informatie over bestandstypen
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Vink de vakjes van het bestandstype aan of uit om RAW-bestanden en screenshots te synchroniseren of te negeren.

Algemene instellingen aanpassen

Automatisch starten uitzetten in Google Drive
Nadat je bent ingelogd op je computer, wordt Google Drive standaard geopend. Ga als volgt te werk om deze functie uit te schakelen:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Vink het selectievakje naast 'Google Drive starten als je inlogt op je computer' uit.
Meer informatie over proxyinstellingen
Google Drive staat standaard in de modus 'Automatisch detecteren' om de proxyinstellingen van je besturingssysteem te gebruiken. Je kunt ook de modus 'Directe verbinding' gebruiken om de proxyinstellingen over te slaan:
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Selecteer afhankelijk van je voorkeur Automatisch detecteren of Directe verbinding.
Meer informatie over bandbreedte-instellingen
Voor de download- en uploadsnelheid van Google Drive kun je een limiet voor de bandbreedte invoeren.
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Klik op het vakje naast Downloadsnelheid of Uploadsnelheid.
  3. Geef de gewenste waarden op:
    • Waarden van 1 tot 100.000.000 zijn mogelijk.
    • De eenheid is kilobytes per seconde
Een sneltoets instellen
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Selecteer onder Sneltoets instellen de tekst voor de toetsencombinatie.
  3. Druk op de toetsencombinatie.
Meer informatie over voorkeuren voor meldingen
  1. Klik op je computer op het Drive voor desktop-menu Drive File Streamen dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen .
  2. Vink onder Meldingsinstellingen het selectievakje 'Mij vragen om een back-up te maken van apparaten' aan of uit:
    • Als deze optie aanstaat, vraagt Google Drive of je een back-up wilt maken wanneer een USB-apparaat wordt gedetecteerd, zoals een flashdrive of een camera. Als je ervoor kiest het afneembare apparaat in de prompt te negeren, onthoudt Drive je voorkeur en wordt het apparaat vermeld onder Genegeerde USB-apparaten.
Drive voor desktop verwijderen
  1. Log op je computer uit bij Drive voor desktop.
  2. Klik op het Drive voor desktop-menu Drive File Stream en dan Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen en dan Account ontkoppelen.
  3. Klik in het pop-upvenster op OK.
  4. Klik op het Drive voor desktop-menu Drive File Stream en dan Instellingen en dan Sluiten.
  5. Gebruik de standaardprocedures om Drive voor desktop van je computer te verwijderen.
    • Als je hulp nodig hebt, lees je de instructies voor het besturingssysteem van je computer.
Tip: Nadat je Drive voor desktop hebt verwijderd, kun je je bestanden nog steeds openen in Drive voor het web.

Tip: Als je Drive voor desktop gebruikt via een organisatie zoals je werk of school, kan de beheerder bepaalde instellingen beheren of beperken. Meer informatie over beheerde instellingen