Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Drive voor desktop gebruiken op macOS

Met Drive voor desktop op macOS kun je het volgende:

• Drive openen via Finder
  • Synchroniseren tussen lokale en cloudbestanden

Belangrijk:

macOS rechten geven om bestanden te synchroniseren

Als je bepaalde bestanden synchroniseert, moet je macOS toegang geven tot mappen en apparaten. Dit omvat de mappen en apparaten:

• Bureaublad, Documenten en Downloads
  • Verwijderbare en netwerkvolumes
  • Je Foto's-bibliotheek

Drive voor desktop heeft rechten nodig voor het volgende:

• Toegang tot mappen of apparaten die je synchroniseert met Google Drive of waarvan je een back-up maakt in Google Foto's
  • Realtime aanwezigheid of een bluetooth-sleutel gebruiken om in te loggen

Als je in eerste instantie geen goedkeuring geeft en later besluit om een map of apparaat te synchroniseren, ga je naar Systeemvoorkeuren en wijzig je je privacyinstellingen.

1. Klik op je computer linksboven op de appel Apple menu en dan Systeeminstellingen en dan Privacy en beveiliging.
  2. Open Bestanden en mappen of Foto's.
  3. Zet de rechten aan of uit.

Tip: Je moet Drive voor desktop of je computer misschien opnieuw opstarten voordat de wijzigingen van kracht worden.

Drive gebruiken om Drive-bestanden te streamen

Als je macOS 12.1 of hoger gebruikt met Drive voor desktop om bestanden te streamen, kun je voor Drive voor desktop gebruikmaken van de File Provider-technologie van macOS om ingebouwde ondersteuning te bieden voor cloud-bestandssystemen zoals Drive.

Checken of je FileProvider gebruikt

Zo check je of je FileProvider gebruikt:

1. Open Drive voor desktop.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  4. Kijk onder 'Locatie voor streaming vanuit Google Drive' of je de melding 'De maplocatie wordt beheerd door macOS' ziet.

Tip: Ben je hier terechtgekomen via een melding van Drive voor desktop met de link Meer informatie? Dan gebruik je File Provider.

Meer informatie over waarom je wordt gevraagd Google Drive aan te zetten

Als je Google Drive wilt aanzetten, moet je uitdrukkelijk toestemming geven. Dat doe je zo:

1. Open Finder.
  2. Klik links onder Locaties op Google Drive.
  3. Klik rechtsboven op Schakel in.

Je kunt ook rechten geven door in het pop-upvenster op OK te klikken.

Als je Google Drive niet aanzet, kun je je bestanden niet streamen met Google Drive voor desktop.

Waar vind ik mijn gestreamde bestanden met FileProvider?

Zo vind je streamingbestanden:

1. Open Finder.
  2. Klik links onder Locaties op Google Drive.

Bestanden worden pas gedownload als ze daadwerkelijk worden gebruikt. Bestanden die nog niet zijn gedownload, zijn gemarkeerd met een wolkje.

Tips:

• Voor geavanceerde toepassingen (bijv. Terminal) kun je je bestanden vinden onder ~/Library/CloudStorage.
  • Items in de recente bestandslijsten van een app worden niet geopend totdat je ze opent op hun nieuwe locaties via zoeken met Spotlight of in Finder. Als je apps zo hebt ingesteld dat ze expliciet bestandspaden gebruiken die verwijzen naar de streamingschijf van Drive voor desktop, moet je deze paden handmatig wijzigen om ze weer te gebruiken zoals eerst.
  • Als je het contentcachegeheugen eerder had ingesteld op een secundair volume, wordt je content verplaatst naar hetzelfde volume als waar je thuismap zich bevindt.

Waarin verschilt deze functionaliteit van wat ik eerder had?

• Bestanden worden op een andere locatie geopend, die wordt beheerd door macOS (zie hierboven).
  • De link in de Finder-zijbalk is verplaatst van Favorieten naar Locaties. Als je de link verwijdert, kun je deze opnieuw toevoegen in de Finder-voorkeuren.
  • Als je items in en uit een Google Drive-map sleept, worden ze standaard verplaatst in plaats van gekopieerd.
  • Als je zoekt met Spotlight, wordt alleen in een subset van je Drive-corpus gezocht, inclusief gedownloade bestanden. Als je je hele Drive-corpus wilt doorzoeken, gebruik je de Drive voor desktop-zoektool of de Drive-website.
  • Als de synchronisatie wordt onderbroken, kun je geen bestanden downloaden.
  • Gedownloade en lokaal gemaakte bestanden zijn toegankelijk als Drive voor desktop niet actief is.
  • Opslag in het cachegeheugen wordt beperkt door de beschikbare schijfruimte. Het besturingssysteem verwijdert automatisch niet-vastgezette bestanden om ruimte vrij te maken.Meer informatie over het contentcachegeheugen voor streamingbestanden.
  • Voorbeelden van QuickLook werken alleen voor gedownloade bestanden (bestanden zonder icoon van een wolkje).
Inzicht slepen en neerzetten terwijl je FileProvider gebruikt

Als je een map of bestand in Finder sleept en neerzet, wordt dat item verplaatst van de oorspronkelijke locatie naar de nieuwe locatie, mits beide locaties zich op hetzelfde schijfvolume bevinden. Dit geldt ook als je het item naar of uit de streamlocatie van Drive voor desktop sleept.

Tip: Als je een bestand of map wilt kopiëren, houd je de Option-toets  ingedrukt en sleep je deze naar een andere locatie.

Problemen met opstartfouten met File Provider oplossen

Google Drive start niet als er een initialisatiefout van File Provider plaatsvindt. Deze fout is een fout van macOS. Als je deze foutmelding krijgt:

1. Het besturingssysteem van macOS naar de nieuwste versie updaten
  2. De computer opnieuw opstarten

Gerelateerde bron: