Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Verkkotunnuksen siirtäminen Google Domainsista toiseen rekisteröijään

Voit siirtää verkkotunnuksesi

• toiselle Google Domains ‑käyttäjälle
  • omalle tilillesi eri rekisteröijällä
  • toiselle käyttäjälle eri rekisteröijällä.

Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle Google Domains -tilille, sinun tai jonkun muun on muokattava verkkotunnusta. Lue lisää verkkotunnuksen yhteishallinnoinnista.

Tärkeää: Verkkotunnusten siirrossa menee yleensä enintään viisi päivää. Jos haluat perua siirron ennen kuin se rekisteröidään uudelle rekisteröijälle, se pitää tehdä ennen siirron valmistumista.

Jos haluat lisätietoja useiden verkkotunnusten siirtämisestä, ota yhteyttä tukeen.

Siirtorajoitukset

Huomioi ennen siirron aloittamista seuraavat rajoitukset:

• Jos Google Domainsilla on odottava järjestelmänvalvojan toiminto verkkotunnukselle, asia pitää ratkaista ennen siirtoa.
  • Rekisterioperaattorit ja muut rekisteröijät voivat asettaa ICANN-käytäntölupien perusteella rajoituksia siirroille, jotka on ostettu 60 viime päivän aikana. Yritä ratkaista ongelmat yhdessä uuden rekisteröijän kanssa.

Tarkista verkkotunnuksen päätteeseen liittyvät vaatimukset verkkotunnuksen päätteen tiedoista.

Google Domainsin siirtäminen toiseen palveluun

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa siirrettävän verkkotunnuksen nimeä.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Rekisteröintiasetukset.
  4. Varmista Verkkotunnuksen lukitus ‑kohdasta, ettei verkkotunnustasi ole lukittu.
  5. Klikkaa kohdan "Siirto toiseen palveluun" oikealta puolelta Hanki valtuutuskoodi.
    • Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  6. Kopioi valtuutuskoodi.
  7. Toimita valtuutuskoodi uudelle rekisteröijälle.
  8. Klikkaa Valmis.

.co.uk- tai .uk-verkkotunnuksen siirtäminen

.co.uk- ja .uk-verkkotunnusten siirrot Google Domainsiin sisältävät Nominet.uk-rekisterin. Lue lisää .co.uk- ja .uk-verkkotunnusten siirtämisestä

Vinkkejä verkkotunnuksen siirtämiseen toiseen palveluun

Tutustu eri rooleihin

Jokaisessa siirron vaiheessa eri henkilöiden ja tahojen pitää tehdä jotain:

• Verkkotunnuksen omistaja: Tämä olet sinä Google Domainsissa.
    • Valmistele verkkotunnus siirtoa kohdassa "Rekisteröintiasetukset".
    • Päivitä yhteystiedot.
    • Poista verkkotunnuksen lukitus.
    • Hanki valtuutuskoodi.
  • Uusi verkkotunnuksen omistaja: Tämä olet sinä itse tai henkilö, jolle verkkotunnus siirretään uuden rekisteröijän sivustolla.
    • Anna valtuutuskoodi uudelle rekisteröijälle.
    • Maksa vielä yhdestä rekisteröintivuodesta.
  • Uusi rekisteröijä: Antaa valtuutuskoodin verkkotunnuksen rekisterille.
  • Rekisteri: Pyytää Googlea tarkistamaan, haluaako verkkotunnuksen haltija (WHOIS-yhteyshenkilö) siirtää verkkotunnuksen.
  • Google: Hyväksyy verkkotunnuksen siirron. Lähettää verkkotunnuksen haltijan (WHOIS-yhteyshenkilö) sähköpostiin vahvistusviestin.
  • Uusi rekisteröijä: Ilmoittaa verkkotunnuksen haltijalle (WHOIS-yhteyshenkilö), että siirto on tehty. Verkkotunnuksen uuden omistajan on ehkä lisättävä ja vahvistettava rekisteröinnin yhteystiedot uudelleen tai vahvistettava aiemmin lisätyt tiedot uudelleen.

WHOIS-tiedot ja siirrot

Jos yksityinen rekisteröinti tai tietojen piilottaminen on käytössä siirron aikana, uusi rekisteröijä ei saa tietoja

• verkkotunnuksen haltijasta
  • järjestelmänvalvojasta
  • teknisestä yhteyshenkilöstä.

Jos verkkotunnuksen kaikki WHOIS-tiedot ovat julkisia, tietojen siirtäminen riippuu uuden rekisteröijän käytännöistä.

Kun siirto on valmis, sinun on ilmoitettava nämä tiedot uudelleen uudelle rekisteröijälle ja vahvistettava ne. Verkkotunnuksen haltijan, järjestelmänvalvojan tai teknisen yhteyshenkilön yhteystiedot voivat muuttua tämän yhteydessä.

Minimoi häiriöt

Kun siirto on valmis, esimerkiksi seuraavat Google Domainsin palvelut poistuvat käytöstä:

• Sähköpostin uudelleenohjaus
  • Verkkotunnuksen uudelleenohjaus
  • Nimipalvelimet
  • Resurssitietueet
  • Yksityinen rekisteröinti

Tämä voi vaikuttaa verkkosivustoosi ja verkkonäkyvyyteesi. Ota seuraavat asiat huomioon välttyäksesi häiriöiltä:

• Ota yhteyttä DNS-palvelun tarjoajaasi.
  • Jos käytät Google Domainsin nimipalvelimia, määritä nimipalvelimet ja resurssitietueet uudelleen uuden rekisteröijän palvelussa.
  • Jos haluat jatkaa Googlen tuotteiden ja palveluiden käyttöä verkkotunnuksessasi, sinun pitää vahvistaa verkkotunnuksen rekisteröinti.