Kyselyn kirjoittaminen ja muokkaaminen

Jos haluat tehdä monimutkaista analyysia (esim. yhdistää vähintään kahden BigQuery-taulukon dataa), voit kirjoittaa oman kyselyn.

Tärkeää:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunan valikosta Data ja sitten Dataliittimet ja sitten Yhdistä BigQueryyn.
  3. Valitse projekti.
  4. Valitse Kirjoita oma kysely.
  5. Kirjoita kysely.
    • Jos haluat esikatsella, paljonko dataa kyselyssä käsitellään, valitse editorin oikeasta alakulmasta Esikatsele tuloksia.
  6. Klikkaa Lisää tulokset.
Datan vertailu saattaa edellyttää datan tyypin vaihtamista. Jos sarakkeen data on esimerkiksi merkkijonomuodossa BigQueryssa, vertailu edellyttää, että kyseinen data on Sheetsissä pelkkä teksti ‑muodossa.
Parametrien lisääminen kyselyyn

Määritä parametri, jos haluat käyttää solun arvoa kyselyssä.

1. Valitse kyselyeditorin oikeasta reunasta Parametrit ja sitten Lisää.
  2. Kirjoita parametrin nimi ja viitattava solu.
  3. Valitse Lisää.
Kun vertaat dataa Sheetsissä ja BigQueryssa
Datan vertailu saattaa edellyttää datatyypin vaihtamista. Jos sarakkeen data on esimerkiksi merkkijonomuodossa BigQueryssa, vertailu edellyttää, että kyseinen data on Sheetsissä pelkkä teksti ‑muodossa.
Jos laskentataulukon ja BigQueryn datatyyppi poikkeavat, voit:
  • muuttaa Sheets-datan muotoa. Voit muuttaa esimerkiksi lukumuotoisen datan pelkkä teksti ‑muotoon.
  • lisätä arvon kyselyyn. Esimerkki: WHERE zip_code = CAST(@ZIP AS string).

Esimerkkikyselyjä

Yksinkertainen kysely:

SELECT
word,
SUM(word_count) AS word_count
FROM
`bigquery-public-data.samples.shakespeare`
WHERE word IN ('me', 'I', 'you')
GROUP BY word;

Parametreja sisältävä kysely:

SELECT SUM(kw_total)
FROM `bigquery-public-data.sunroof_solar.solar_potential_by_censustract`
WHERE state_name = @STATENAME;

Seuraavana: Ongelmien ratkaiseminen BigQuery-datan avulla Sheetsissä